Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
kinderdagverbljif inrichting met een grijze tipi tent

Wil je jouw kinderdagverblijf een nieuwe look geven? Bijvoorbeeld door de muren te schilderen, de ruimte te herindelen of zelfs een compleet nieuwe inrichting aan te schaffen? Mooi! Dan kunnen wij je op weg helpen. Zo delen we in dit artikel een heleboel inspiratie voor alle ruimtes die je in een kinderdagverblijf tegenkomt. Denk aan de verschoon-, slaap- en speelruimte, de voorkamer en de ingang met garderobe. Wil je de opfrisbeurt van de ruimtes toch iets professioneler aanpakken? Boek dan een persoonlijk consult bij Westwing Studio voor de aanpak van jouw kinderdagverblijf inrichting (hierover later meer!).

Kinderdagverblijf inrichting: ideeën voor de ingang en voorkamer

Het ophalen en wegbrengen op een kinderdagverblijf verloopt dynamisch. Er vindt tenslotte een hoop beweging plaats in een korte tijd. Vaak is de ruimte waarin dit gebeurt ook gering, zeker voor verblijven in steden. Extra belangrijk dus om alle ruimte te benutten en een zo efficiënt mogelijk ingerichte ingang te creëren. 

Maar naast efficiëntie is er nog een belangrijk aspect. Zo geldt de ingang ook als eerste impressie. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en dat de ouders hun kroost met een veilig gevoel kunnen achterlaten. 

Kinderdagverblijf ingang: garderobe en ouderwand

Om aan beide eisen voor een kinderdagverblijf ingang te voldoen, heeft de Westwing Studio verschillende ontwerpen gemaakt. Hieronder vind je verschillende designs.  

Garderobe 1

Kinderdagverblijf inrichting garderobe ontwerp 1 door Westwing studio

Op zoek naar een manier om de kinderen snel hun weg naar hun jas te laten vinden? Dan tippen wij een kapstok systeem met foto’s. Niet alleen handig, maar ook nog eens creatief. Zeker wanneer je kiest voor een polaroid portret aan elke kapstokhaak. 

Garderobe 2

Kinderdagverblijf inrichting garderobe ontwerp 2 door Westwing studio

In plaats van polaroid portretten kun je ook voor dierenfiguren kiezen. 

Garderobe 3

Kinderdagverblijf inrichting garderobe ontwerp 3 door Westwing studio

Ouderwand 1

Kinderdagverblijf inrichting ouderwand ontwerp 1 door Westwing studio

Geef de ouderenwand ook een stijlvolle upgrade door een klein prikbord te vervangen voor grote panelen van stof. Op deze panelen kun je vervolgens alle nodige info prikken. Toch voor een kleiner prikbord gaan? Geef dan de rest van de wand een make-over met een frisse laag verf of een muurschildering.

Ouderwand 2

Kinderdagverblijf inrichting ouderwand ontwerp 2 door Westwing studio

In plaats van een prikbord, kun je ook kiezen voor magnetische verf. Zo kun je een van de figuren uit de muurschildering hiermee verven. 

Kinderdagverblijf inrichting: voorkamer

De voorkamer is vaak de ruimte die volgt na de ingang. Hier is het van belang dat de ruimte rustig oogt, maar wel gezellig aandoet. Ideeën voor deze ruimte zijn bijvoorbeeld:

Voorkamer 1

kinderdagverbljif inrichting: de voorkamer met kunstwerkjes aan de muur

Doop een van de muren om tot een echte ‘art wall’. Aan deze muur kun je allerlei kunstwerkjes van de kinderen ophangen. Extra leuk om deze ‘gallery wall’ seizoensgebonden te maken. Denk aan herfstknutsels, paastekeningen en kerstcreaties. 

Voorkamer 2

kinderdagverbljif inrichting ontwerp door Westwing studio

Voor een rustig ogende ruimte die tegelijkertijd functioneel en praktisch is, tippen wij de toevoeging van opbergruimte. Bijvoorbeeld door een aantal hoge kasten te plaatsen, of kastruimte in verschillende hoogtes met elkaar te combineren. 

Ruimte inrichten kinderopvang: de ideale BSO inrichting voor de speelruimte

Bij de speelruimte zijn een aantal zaken belangrijk. Ten eerste moet er voldoende vloeroppervlak zijn zodat de kids alle ruimte hebben. Verder is opbergruimte voor al het speelgoed ook van groot belang. Zo kunnen de kinderen na het spelen hun speelgoed weer opruimen.

Speelruimte 1

kinderdagverbljif inrichting: ontwerp van de speelruimte met tipi tent

Speelruimte 2

kinderdagverbljif inrichting met tipi tent en houten kast door Westwing studio

Is het op jouw kinderdagverblijf een uitdaging om een aparte hoek te creëren voor het spelen? Bijvoorbeeld omdat de ruimte groot is en meerdere functies bekleedt? Plaats dan een paar lage kasten om zo de speelhoek af te bakenen. Dit helpt niet alleen bij het creëren van een hoek, maar dient tegelijkertijd als een heleboel extra opbergruimte. En door de kasten laag te houden, kunnen de leid(st)ers het spelen nog steeds goed in de gaten houden.

Professioneel advies via de Westwing Studio

Beginnen alle tips en inspiratie al te duizelen? En kun je wel wat hulp gebruiken? Laat je dan adviseren door onze experts van Westwing Studio. Zo kunnen de binnenhuisarchitecten van de Studio je al helpen met de inrichting, indeling en kleuren van één ruimte. Mocht je meerdere ruimtes –of zelfs het gehele verblijf– willen aanpakken, dan kan dat natuurlijk ook.

Een persoonlijk consult boeken gaat via de banner onderaan dit artikel of door de klikken op deze link naar de Westwing Studio.

Kinderdagverblijf inrichting: 4x tips voor de muren

 1. Verf

  Wist je dat je voor het slaapgedeelte beter met koele kleuren kan werken? Dit komt doordat koele tinten een ontspannende werking hebben. Kies daarom voor een frisse, koele tint. Je kunt ervoor kiezen om de gehele muur te verven, of voor een muurschildering te gaan.
 2. Behang

  Behang is een goed alternatief voor een geverfde muur. Zo kun je makkelijker werken met prints en patronen in plaats van zelf een muurschildering te creëren. Let wel goed op het type behang wat je kiest. Zo is het raadzaam om voor een behangsoort te kiezen die je kunt afnemen met een doekje.  
 3. Een deel van de muur

  Door slechts een deel van de muur te behangen of verven, lijkt de ruimte hoger. Daarnaast heeft het een stijlvol effect doordat het de indruk van een lambrisering geeft. Oh, en nog een voordeel: het brengt rust in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een onderkant met een print in een ‘slaapthema’, zoals wolkjes. De bovenkant verf je in een lichte tint die hierbij past.
 4. Muurstickers

  Voor iedereen met twee linkerhanden en een beperkt budget tippen wij het gebruik van muurstickers. Zo hoef je niet in de weer met verf en/of behang, maar geef je de muur wel direct een nieuwe look!  

Kinderdagverblijf inrichting: slaapruimte 1

kinderdagverblijf inrichting: de slaapruimte met muurstickers en een houten kast

Kinderdagverblijf inrichting: slaapruimte 2

kinderdagverblijf inrichting: de slaapruimte met een half geverfde muur met muurstickers en een houten kast

Kinderdagverblijf inrichting babygroep: de verschoonruimte in de spotlight 

Bij de kinderdagverblijf inrichting hoort natuurlijk ook een aparte kamer voor het verschonen van de kinderen. Voor deze ruimte tippen wij het gebruik van frisse kleuren en praktische inrichting. 

Verschoonruimte 1

ontwerp 1 verschoonruimte voor een kinderdagverblijf door westwing studio

Verschoonruimte 2

kinderdagverbljif verschoonruimte met onderwater thema: groene tegels en muurstickers van een walvis

Nog een leuke tip voor deze ruimte: geef het een thema! Zo hebben onze experts van de Westwing Studio in bovenstaande ontwerpen gekozen voor een onderwaterwereld thema. Dit zie je terug in de kleurenkeuzes en de afbeeldingen van zeedieren.

Meer lezen over de projecten van Westwing Studio? Lees dan onze artikelen over een winkelinrichting, hotelkamer inrichting of restaurant interieur. Ook hebben we cases uitgeschreven over een etalage inrichten en over verkoopstyling.  

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een prachtig interieur!

westwing studio