3-D interieurontwerp van hal voor ruim huis in luxe herenhuisstijl

Je kent het vast: soms heb je behoefte aan een totaal andere omgeving. Even een frisse wind door je huis en alles helemaal anders doen. Wist je dat het heel gezond is om zo nu en dan je inrichting te veranderen? Door kleine aanpassingen te doen in je leefomgeving, prikkel je je creativiteit. Het kan er zelfs voor zorgen dat je met een helderder, opgeruimder hoofd tegen dingen aankijkt. Je huis opknappen is dus een heel goed idee! Ga daarom gerust op zoek naar nieuwe meubels of richt je huis opnieuw in met de meubels die je al hebt. Je huis ziet er weer helemaal uit als nieuw én je kan er zelf ook weer met volle moed tegenaan. 

Een huis opknappen en opnieuw inrichten: voor

Westwing Studio – onze Interior Design Service – laat je in dit artikel en in de afbeeldingen hieronder zien hoe zij de verschillende ruimtes in een ruim huis opknappen en opnieuw inrichten. Te beginnen met de afbeeldingen van hoe het huis eruitzag vóór het moment dat onze stylisten ermee aan de slag gingen.

Moodboard voor het inrichten en opknappen van deze woning

Als inspiratie voor het opknappen van deze woning is door de desginers van Westwing Studio gekozen voor een luxe herenhuisstijl. Gedempte kleuren, hoogwaardige materialen en glamoureuze accenten worden geïntegreerd in het grotere geheel.

Je huis opknappen kan eenvoudig

Een huis opknappen lijkt een hele klus, maar kan juist heel eenvoudig zijn. Het fijne is: je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt! Mocht je een groot effect willen bereiken met kleine aanpassingen, dan hebben we wat tips voor je.

1. Kies de juiste verlichting

Misschien heb je het niet zo in de gaten, maar verlichting maakt of breekt de sfeer in je huis. Dus ben je toe aan iets anders? Check dan vooral of je verlichting nog oké is. Als je interieur wat meer gezelligheid kan gebruiken, kijk dan eens naar dimlichten. Daarmee schakel je eenvoudig tussen fel en sfeervol licht: ideaal voor in elke kamer. Ben je juist toe aan wat meer kleur? Dan zijn ledlampen in verschillende kleuren misschien wel iets voor jou. 

2. Zorg voor voldoende daglicht

Deze tip ligt een beetje in lijn met de eerste tip, maar: zorg voor voldoende daglicht. Hoe donkerder het overdag in je huis is, hoe grauwer het aanvoelt. Zorg er daarom voor dat de zon z’n weg vindt in jouw interieur. Kies voor lichtere gordijnen, of beter nog: voor doorzichtige gordijnen. Wil je de ramen ’s avonds wel voldoende af kunnen schermen? Kies dan voor een combinatie van gordijnen en jaloezieën: overdag laten de gordijnen wat zacht zonlicht door en ’s avonds blokkeren de jaloezieën het zicht. Ideaal!

3. Pak de keuken aan

Of pak de keuken aan! Onbewust ben je elke dag meerdere keren in de keuken: om je ontbijt te maken, je lunch te bereiden of een heerlijk diner op tafel te toveren. Je keuken moet dus echt een plek zijn waar je graag komt: als die er stralend uitziet, word je automatisch vrolijker van je huis. Plaats een nieuwe, gouden kraan, of geef de kastjes een andere kleur. Ook planten doen het erg goed in de keuken: daarmee geef je de ruimte een warme look en voelt het huiselijker dan ooit. Met zo’n nieuw interieurontwerp kun je weer jaren vooruit.

4. Geef de muur een make-over

Wil je het wat grootser aanpakken? Bekijk dan eens de muren in je huis. Maken ze je nog vrolijk? Nee? Dan is het tijd om de boel een make-over te geven. Pak er een kwast bij en verf een muur naar keuze in jouw favoriete kleur. Je zult zien dat deze kleine aanpassing een wereld van verschil maakt. Of wat dacht je van een toffe print? Bestel een prachtig rol behang en zie hoe je interieur er meteen van opknapt. Is dat even fijn thuiskomen. 

5. Werk kabels weg

Een letterlijk gevalletje ‘huis opknappen’: sommige dingen in je huis verdienen niet de schoonheidsprijs, maar heb je tóch nodig. Kijk maar eens naar je gang vol met schoenen of de kabels die vanaf de tv langs de muur lopen. Sla daarom een schoenenrek of kabelgootje in, om deze spullen mooi op te ruimen en weg te werken. En die vochtvlek in de keuken of badkamer? Wit het hele plafond of de muur: het zorgt voor rust in je hoofd en je huis voelt weer als nieuw. Zo geniet je elke dag met volle teugen van je eigen thuis! 

Een huis opknappen en opnieuw inrichten: 3-D interieurontwerpen

Onze Interior Design service maakte de volgende 3-D interieurontwerpen voor het huis in de luxe herenhuisstijl waarvan de afbeeldingen en het moodboard hierboven te zien zijn.

Je huis opknappen met nieuwe meubels

Ben je hélemaal toe aan iets nieuws? Dan is je huis opknappen met kleine veranderingen misschien niet genoeg. Ga dan vooral op zoek naar nieuwe meubels! Een nieuwe poef, bank of eettafel laat je huis weer schitteren als nooit tevoren. Of wat dacht je van een gloednieuw schilderij aan de muur? Door dit soort eyecatchers in te slaan, wordt je oog weer even naar iets anders getrokken dan naar de bank die je al jaren hebt. 

Ook kussens of andere accessoires kunnen je daarbij helpen! Je huis opknappen is a piece of cake met kussens in prachtige kleuren of kandelaars in stralend goud. Heb je al jaren dezelfde stijl? Probeer dan vooral een keer een andere woonkamer stijl uit. Zo lijkt het zelfs met de verandering van één enkele meubel alsof je in een totaal ander huis thuiskomt. Precies wat je zoekt!

Huis opknappen: moodboards ter inspiratie

Je wilt je huis opknappen maar twijfelt over waar je moet beginnen? Dat begrijpen we: er is zoveel keuze, dat het al snel onbegonnen werk lijkt. Gelukkig is dat helemaal niet zo! Begin gewoon rustig bij het begin. Verzamel verschillende interieurstijlen, plak ze bij elkaar op een vel papier en visualiseer je dromen. Zo haal je ideeën uit je hoofd en maak je ze zichtbaar. En dat maakt dat je beter weet wat je wilt. Ga je aan de slag met het renoveren van een boederij? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over boerderij interieur ideeën. Zo lees je hoe je de karakteristieke elementen kunt bewaren maar toch een moderne touch kunt toevoegen.

Hoe pak je dat aan? Pak allerlei tijdschriften en kranten, een schaar en een vel papier bij elkaar. Scheur en knip afbeeldingen uit magazines waar je blij van wordt: qua kleur, stijl of sfeer. Zo kom je tot een vel papier vol wooninspiratie. Verzamel je liever digitaal? Zoek dan naar een fijn online platform waar je met een paar klikken op de knop een prachtig overzicht creëert! Zo zie je heel gemakkelijk hoe je jouw overdekt terras, de werkplek in je woonkamer of zolderkamer een nieuwe look kunt geven.

Ook wij hebben al wat moodboards voor je klaarstaan. Moodboards voor een klein appartement inrichten, woonkamer inrichten of werkkamerinspiratie: je vindt het allemaal! Kijk gerust rond en ontdek welke sfeer en stijl je het meest aanspreekt. Wil je altijd op de hoogte blijven van de allerlaatste trends? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale – met kortingen tot 70% – om je woning helemaal in jouw stijl in te richten!

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor bij jou thuis? Neem dan een kijkje op de website van Westwing Studio voor een individueel advies van onze interieurspecialisten.

westwing studio