Glas met water en groene muntbladeren op houten ondergrond en een glazen fles die water inschenkt
Glas met water en groene muntbladeren op houten ondergrond en een glazen fles die water inschenkt

Lifestyle

De term lifestyle is onderdeel geworden van onze alledaagse taal. Je hebt er waarschijnlijk over gelezen in een magazine. Misschien heb je het ook gebruikt om je favoriete lifestyle blogger te definiëren die je met toewijding volgt op Instagram. Maar wat betekent het nu echt?

Lifestyle betekent letterlijk “levensstijl”: een reeks gewoontes, gedragingen, waarden, interesses, overtuigingen en houdingen.

Alfred Adler, een Oostenrijkse arts en psychotherapeut, was de eerste die de uitdrukking “lifestyle” gebruikte, die hij definieerde als: “De unieke en onherhaalbare afdruk van elk individu, bestaande uit gedragskenmerken, gedachte, gevoelens en emoties.

Onze lifestyle zegt veel over ons. Het zegt iets over onze persoonlijkheid, onthult waar we in geloven en de idealen waar we door geïnspireerd zijn. Kortom lifestyle is alles wat een persoon of een groep mensen kenmerkt, zoals een familie, een groep vrienden of een groep collega’s binnen een bedrijf.

Waarom praten over de lifestyel?
Het huis is ongetwijfeld een van de belangrijkste uitingen van iemands lifestyle. Maar lifestyle gaat veel verder dan het verlangen en creeëren van een mooi en gastvrij thuis voor uzelf en uw gezin.

Voor ons is lifestyle de kunst van het goede leven, en het omvat thema’s die anders zijn dan wat strikt genomen Thuis & Wonen is (waar onze wortels liggen), maar die ons evenzeer naar aan het hart liggen. Van welzijn (fysiek en mentaal) tot milieuvriendelijk en duurzaamheid; van het zoeken naar een gezonder en evenwichtiger dieet tot zaken die met reizen te maken hebben.

Want goed leven betekent, een mooi en gastvrij huis creëren waar je je echt thuis voelt, maar ook een bijdrage leveren aan de gemeenschap waarin je leeft.

Sommige mensen zullen denken dat lifestyle een soort gemengde salade is. We zijn ons er van bewust dat de onderwerpen die u in deze sectie vindt zeer gevarieerd zijn, maar ze geven allemaal uitdrukking aan onze waarden en interesses.

In het bijzonder de vier onderwerpen die je hier aantreft:

Om gezonder en evenwichtiger te eten (zonder de smaak op te geven!);
Om te zorgen voor lichaam, geest en ziel;
Respecteer het milieu en behoud onze planeet;
Verken nieuwe horizon en culturen.

We hopen dat u een aantal nuttige groei-ideeën vindt, die, daar zijn we zeker van, ook in uw huis terug te vinden zullen zijn!

“Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.”
– Mahatma Gandhi –

Glas met water en groene muntbladeren op houten ondergrond en een glazen fles die water inschenkt

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat ons bijzonder aan het hart ligt, als bedrijf en als individu. Wij denken dat het heel belangrijk is om kwesties aan te pakken die misschien niet eenvoudig zijn, maar waar iedereen over nadenkt en heel dichtbij komt.


Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is het schoonhouden en het verzorgen van het lichaam. In deze categorie lichten we verschillende soorten verzorging uit.