Carrière en geld

Of je nu al jaren in loondienst bent of net voor jezelf bent begonnen. Of je nu opzoek bent naar een baan of aan het twijfelen bent om voor jezelf te beginnen. Carrière en geldzaken zijn altijd aanwezig. Het grootste gedeelte van ons leven brengen we werkend door. Hoe fijn is het dan om werk te hebben wat je voldoening en energie geeft. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd even makkelijk te zijn. Hieronder delen wij informatie, tips en tricks en kennis over verschillende onderwerpen rondom carrière en geldzaken.

Carrièreswitch

Overweeg jij een carrièreswitch en weet jij niet waar te beginnen? Lees dan dit artikel waarin we vertellen hoe je dit het beste aan kunt pakken. Sta stil bij je diepste wensen en verlangens en spring niet direct in het diepe. Neem de tijd om op onderzoek uit te gaan. Sta stil bij je persoonlijke kernwaarden en schrijf op wat je motiveert en drijft. Welke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind jij belangrijk? Wat betekent succes voor jou? Lees ook alles over salarisonderhandelingen want een goede voorbereiding is het halve werk.

Overweeg je om te beginnen als freelancer en ben je nu in vaste dienst? Onze experts schreven er een artikel over: freelancer worden versus vaste dienst (wat past het beste bij jou)? Laat je hierdoor inspireren. Er zijn zo veel verschillende banen, branches en bedrijven waar je werkzaam kunt zijn. Loop eens een dagje met iemand mee of ga in gesprek met vrienden van vrienden. Vaak krijg je hierdoor veel waardevolle informatie over een bepaalde type baan of functie. Wie weet kunnen zij je verder helpen!

Carriertijger

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jij de afgelopen jaren enorm bent gegroeid in je functie. Wie weet bekleed jij een management of leidinggevende functie. Lees dan dit artikel over vrouwen in leiderschap. Hierin lees je meer over het overtuigen en motiveren van anderen. Hoe zit het met diversiteit en inclusie bij het bedrijf waar jij werkzaam bent? Streven ze diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer na of kunnen hier nog stappen in worden gezet? Steeds meer bedrijven passen hun beleid en manier van werken hierop aan.

Wil jij juist groeien maar loop je steeds tegen dezelfde problemen of valkuilen aan? Misschien ervaar jij symptomen van het imposter syndroom. Wat is dit precies en wat kun je hieraan doen? Bekijk dan dit artikel waarin dit wordt beschreven.

Carriere en geld: blijf jezelf ontwikkelen

Persoonlijke groei is en blijft belangrijk voor iedereen en maakt vaak onderdeel uit van onze goede voornemens. Hoewel de ene persoon er actiever mee bezig is dan een ander blijft het een interessant onderwerp. Hieronder vind je een aantal artikelen die je hierbij kunnen helpen:

• Assertiviteit en nee-zeggen kun je leren
Perfectionisme versus productiviteit: hoe vind je een goede balans?
Delegeren doe je zo: stel prioriteiten en weet welke taken je door kan geven
Speechen als een pro

Persoonlijke ontwikkeling met de Miracle Morning Methode

Naast opleidingen, cursussen, coaching of begeleiding kunnen boeken ook een waardevolle bijdrage leveren als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Ben jij al bekend met het boek van Hal Elrod ‘The Miracle Morning Method’? Hij bedacht de Miracle Morning routine die hem hielp een succesvol en rijk leven te leiden. Het boek werd een internationale bestseller. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je er meer over lezen? Integreer de Miracle Morning routine dan in je leven na het lezen van dit artikel.

Genoeg informatie en inspiratie om mee aan de slag te gaan! Laat je vooral leiden door je eigen gevoel, energie en behoeften. Mocht je meer willen lezen over het tot rust komen van je lichaam en mind zodat je ook juiste keuzes kunt maken? Lees dan ook de artikelen binnen persoonlijke verzorging met onder andere artikelen over ontspannings– en ademhalingsoefeningen, het verminderen van stress en journaling. Journaling is een effectieve manier om je hoofd te legen zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën!

Heel veel succes! Vertrouw op jezelf en geniet ervan.