Marmeren achtergrond met kleurenpallet en losse blush

Veel dames – en ook heren – vinden het belangrijk om goed voor de dag te komen. Ze besteden veel aandacht en tijd aan hun uiterlijk. Ook het gezicht en de wenkbrauwen komen aan bod. Wat je kunt doen om ze te verzorgen, te epileren of te tekenen ontdek je hier! Kom erachter hoe je tot de perfecte wenkbrauwen komt.

Stappenplan perfecte wenkbrauwen

Elke ochtend reinig en verzorg jij je huid, je poetst je tanden en brengt make-up aan. Een laagje foundation, poeder, mascara, oogpotlood en lippenstift. Ook je wenkbrauwen krijgen aandacht. Sommige mensen zijn elke ochtend druk bezig om hun haartjes in shape te krijgen. Wij snappen wel waarom. Je wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de vorm van je gezicht. Ontdek hier onze tips voor elegant gezicht.

In 5 stappen naar mooie wenkbrauwen

Vind jij het moeilijk om je wenkbrauwen netjes bij te houden? Ontdek onze 4 stappen.

 1. De vorm van de wenkbrauwen

  Allereerst probeer je te bepalen wat de juiste vorm is voor jouw wenkbrauwen. Om daar achter te komen kun je een handig trucje toepassen. Gebruik een potlood en leg deze langs de binnenste neusvleugel verticaal omhoog. Dat kan een mooi begin zijn voor je wenkbrauw. Als je dan het potlood vanaf het midden van je lippen langs je neus schuin omhoog door het midden van je oog legt vind je het hoogste punt van de boog.

  Het einde van je wenkbrauw kun je bepalen door het potlood vanaf de zijkant van de neus, langs de neus, naar de buitenste hoek van het oog te leggen. Zo kom je erachter welke vorm past bij jouw gezicht en kun je deze vorm aanhouden bij het verzorgen en als je aan de slag gaat met wenkbrauwen epileren. Je kunt ook nog bepalen hoe dik je wenkbrauwen moeten worden.

 2. Epileren

  Na het vaststellen van de juiste vorm, wordt de haargroei het mooist als je de overbodige haren verwijdert. Dit zijn de haren die buiten de vorm van je wenkbrauw vallen. Je kunt het beste je wenkbrauwen epileren met behulp van een pincet. Als je eenmaal begint, kan het zijn dat je snel te veel haren weghaalt en dat is zonde! Houd echt de vorm van je wenkbrauw, die je hebt vastgesteld in stap 1, aan. Door de haren met een borsteltje omhoog te kammen, kun je makkelijk zien welke haren je daaronder weg kunt halen.

  Het beste kun je alleen onder de wenkbrauwen haren weghalen en ga dus zo min mogelijk boven de wenkbrauw verwijderen. Zorg dat je goed licht hebt om de haren te kunnen zien. Begin als je gaat epileren altijd aan de binnenkant, bij de neus en werk naar buiten toe. Trek de haartjes er snel, in een keer uit. Pak het haartje beet met het pincet en trek met de richting van de haar mee.

 3. De verzorging

  Deze stap is niet noodzakelijk, maar kan je wenkbrauwen wel extra doen stralen. Breng een speciaal wenkbrauwserum of wenkbrauw gel aan op de haren van de wenkbrauw. Hierdoor gaan ze er zacht en voller uitzien én blijven ze in model. Je kunt ook voor een serum met kleur kiezen. Heb je al deze producten niet in huis? Dan volstaat een klein beetje vaseline ook!

 4. Extra kleur en glans

  Sommige mensen hebben volle wenkbrauwen, maar velen vinden het fijn om de zogenaamde ‘gaten’, de plekjes waar minder haren groeien, weg te werken. Hierdoor zien de haartjes er voller uit. Gebruik een wenkbrauwkwast om een speciaal wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotlood aan te brengen.

  Als je een dunner kwastje gebruikt is het gemakkelijker om haartjes te tekenen. Ga je je wenkbrauwen tekenen gebruik dan een harde synthetische kwast, dat werkt beter dan een zachte met echte haren.

 5. Finishing touch

  Voor de finishing touch kun je nog kiezen voor een highlighter. Als je een highlighter aanbrengt boven de boog van je wenkbrauw dan lijkt de boog hoger te vallen. De wenkbrauwlijnen ogen dan strakker.

Wat heb je nodig voor perfecte wenkbrauwen?

Als je je wenkbrauwen onder handen wilt nemen dan heb je de volgende dingen nodig.

 1. Een potlood om de vorm te bepalen
 2. Een pincet voor het wenkbrauwen epileren
 3. Een wenkbrauwborsteltje voor bij het wenkbrauwen epileren
 4. Een wenkbrauwpoeder voor extra kleur
 5. Een wenkbrauwpotlood voor extra kleur
 6. Een wenkbrauw gel of wenkbrauwserum voor extra glans en zachtheid
 7. Een wenkbrauwkwast voor extra kleur
 8. Spiegeltje

Onze tips voor perfecte wenkbrauwen

Nog een paar tips die helpen om in de buurt van perfecte wenkbrauwen te komen?

 • Wenkbrauwen epileren kun je het beste doen na een douche. Hierdoor zijn de haren zachter en is het epileren minder pijnlijk.
 • Je kunt ook eerst je gezicht wassen met warm water. Hierdoor gaan de poriën open staan en ook dit zorgt voor minder pijn bij het epileren.
 • Het is slim om je wenkbrauwen ’s avonds te epileren zodat je niet met rode plekken de deur uit hoeft.

Trends op het gebied van wenkbrauwen

Ook op het gebied van wenkbrauwen zijn er trends! In de jaren 30 zagen we de dunne smalle getekende lijntjes veel. Tegenwoordig is dat wel zo’n beetje not done. Ook de superstrakke haartjes, die lange tijd erg in de mode waren, zijn sinds 2019 wel een beetje uit. Tegenwoordig zien we steeds meer ‘messy brows’, oftewel rommelige wenkbrauwen met een langere vorm. Wel makkelijk, want daar hoef je veel minder voor te doen! Bekende modellen en celebrities hebben deze trend al opgepakt dus dat betekent dat het nu echt mag. Ontdek hieronder enkele tips voor messy brows.

Tips voor messy brows

Het belangrijkste bij rommelige wenkbrauwen is; doe zo min mogelijk. Laat je ze hun gang gaan. Door ze omhoog te kammen lijken ze voller.

 • Kam de wenkbrauwharen omhoog
 • Haal niet te veel weg (niks, of alleen een enkel verdwaald haartje)
 • Breng tot slot een wenkbrauw gel aan

Of je nu kiest voor alleen het verwijderen van de haartjes tussen je ogen, wil je strakke wenkbrauwen tekenen, de haren epileren of wil je je gezicht verzorgen met een wenkbrauwpoeder óf kies je voor de nieuwe trend messy brows? Hopelijk helpen onze tips & tricks je op weg! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je look extra stylish te maken.