Reizen

Nieuwsgierigheid maakt deel uit van ons DNA. We vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, te kijken naar dingen vanuit verschillende invalshoeken, te leren over andere culturen en gewoontes. Zowel op het werk als in het dagelijks leven zijn we op zoek naar creatieve prikkels, nieuwe interieurtrends en de beste tips om te reizen.

Reizen verrijkt ons: soms duwt het ons uit onze comfortzone, soms stelt het ons op de proef die we nooit eerder hebben meegemaakt, en soms leert het ons dingen over onszelf die we niet wisten. Zet je dagelijkse beslommeringen en taken opzij, neem de tijd voor jezelf en plan je volgende reis. Dichtbij of ver weg.

“Mensen maken geen uitstapjes, het zijn uitstapjes die mensen maken.”
– John Steinbeck –

Wat is reizen?

Veel mensen zijn gék op reizen. ​Door te reizen zie je meer van de wereld dan alleen de plek waar je vandaan komt of woont. Reizen helpt bovendien om even afstand te nemen van het dagelijks leven en los te komen van alles dat ‘moet’. Waarom mensen reizen, waar je allemaal naartoe kunt reizen en welke soorten reizen er allemaal zijn lees je hier!

Bekijk onze inspiratie over vakantie eilanden, romantisch uitje, boomhut, mooie vakantiebestemmingen, kamperen, vakantie met kinderen, goedkoop op vakantie, vakantie met hond, huwelijksreis, alleen op vakantie, treinvakantie, glamping, vakantie checklist, vakantie in eigen land, natuurhuisje, fietsvakantie nederland, Vliebiza, strandvakantie Nederland, natuurgebied,

Ontdek de mooiste plaatsen mensen en culturen

Door te reizen ontdek je de mooist plekken, mensen en culturen. Je ontdekt ook wat er bij jou past. Denk je bijvoorbeeld dat een verre reis naar aan Aziatisch land niks voor jou is? Probeer het eens! Je kunt bijna elke vakantie zo comfortabel, budgetvriendelijk of luxe maken als jij wilt

Soorten reizen

Iedereen reist op zijn eigen manier. De een gaat het liefst back to basics op de camping in Zweden. De ander zakt liever onderuit op een bounty eiland met een cocktail in zijn hand. Ontdek hieronder 12 soorten reizen.

Een groepsreis

Een groepsreis is een leuke manier van reizen omdat je samen met een groep mensen een plek gaat verkennen. Vaak wordt de groepsreis georganiseerd door een reisbureau en hoef je zelf eigenlijk niets meer te regelen! De route is uitgestippeld, de accommodaties zijn geregeld en zelfs de activiteiten zijn georganiseerd.

Luxe vakantie

Bij een luxe vakantie kun je denken aan een super de luxe accommodatie, bijvoorbeeld een hotelsuite, resort of een appartement dat extra comfortabel is ingericht. Daarnaast is het eten perfect geregeld en gaat het bijvoorbeeld om een all-inclusive deal waarbij je in het restaurant de meest bijzondere maaltijden voorgeschoteld krijgt.

Kamperen

Kamperen is het tegenovergestelde van de luxe vakantie. Kamperen is echt back to basics en even één zijn met de natuur. Je slaapt in een tent, kookt op een gaspitje en bent de hele dag buiten.

Glamping

Glamping is de luxe variant van kamperen. Bij glamping sta je ook op een camping, maar slaap je meestal in volledig ingerichte tenten, stacaravans of kleine huisjes. In deze accommodaties vind je een gewoon bed, een koelkast, een keukentje en vaak zelfs een vaatwasser. Kamperen dus, maar dan wel van alle gemakken voorzien!

Vakantie met hond

Als je op vakantie gaat met een hond zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Zo zijn honden niet altijd welkom in het land of het huisje waar jij naartoe wilt en dien je goed na te denken over de reis naar de plek van bestemming. Ga je op vakantie met hond? Bereid je dan goed voor.

Vakantie met kinderen

Voor een vakantie met kinderen geldt ongeveer hetzelfde als voor een vakantie met hond. Met kinderen kost alles nu eenmaal iets meer tijd en daarnaast is niet elke plek geschikt voor kinderen. Als je kinderen het op de plek van bestemming naar hun zin hebben, is het voor jou ook vakantie!

Avontuurlijke vakantie

Een avontuurlijke vakantie is bedoeld voor iedereen die lekker actief en sportief wil zijn tijdens het reizen. Je gaat echt op avontuur! Ziet nieuwe dingen, leert iets nieuws en bent op zoek naar spanning en vernieuwing.

Strandvakantie

Een strandvakantie staat voor ultieme ontspanning. Op de plek van bestemming is het warm. De stranden zijn mooi, het water is blauw. Hier kun je even loskomen van de dagelijkse sleur, relaxen en vooral heel weinig doen.

Alleen op vakantie

De singlereis is echt voor mensen die alleen op vakantie gaan. Alleen op vakantie gaan is heerlijk. Je hoeft met niemand rekening te houden, kunt doen en laten wat jij wilt én kun heel makkelijk spontane beslissingen nemen.

Huwelijksreis

De reis die koppels maken die net getrouwd zijn heet de huwelijksreis. Deze reis kan in principe overal naartoe gaan, afhankelijk van het budget, de wensen en de duur.

De city trip

Een stad bezoeken is ook zeer aan te raden. Er zijn heel veel prachtige steden op de wereld en elke stad is totaal anders. De city trip duurt vaak een weekend, lang weekend of eventueel een klein weekje.

Roadtrip

Een roadtrip is een avontuurlijke reis waarbij je in de auto een gebied verkent. Het voordeel van de roadtrip is dat je heel flexibel bent en dus elk moment je bestemming kunt wijzigen! Over avontuur gesproken…
Vervoersmiddel op reis
Het vervoersmiddel dat je kiest heeft grote invloed op het soort reis. Ga je een verre reis maken dan ontkom je niet aan het reizen met een vliegtuig. Ga je in Europa op vakantie dan is de auto of de trein een goed idee.

 • Treinvakantie
 • Vliegreis
 • Autoreis
 • Fietsvakantie

Blog over reizen om alles uit het leven te halen
Veel mensen reizen om meer te zien van de wereld. Ze willen in hun leven meer zien dan alleen Nederland of de plek waar ze wonen. Reizen maakt het leven mooier!

8 Redenen om te reizen

Er zijn heel veel redenen om reizen te maken of op vakantie te gaan naar verschillende plekken op de wereld. Ontdek 8 redenen hieronder.

 • Nieuwsgierigheid – Veel mensen reizen omdat ze graag iets van de wereld willen zien. Door te reizen leer je veel over verschillende landen, talen, culturen en gewoonten.
  Besef over vooroordelen – Door te reizen zie je hoe het op andere plekken op de wereld is, realiseer je je hoe goed je het thuis hebt én dat het mooi is om simpel te leven en anderen te helpen. Het zorgt er ook voor dat je meer open-minded wordt.
  Op zoek naar avontuur – De zoektocht naar nieuw avontuur is ook een mooie redenen om te reizen. Elke reis zorgt weer voor nieuwe inspiratie, spanning en ervaringen. Door te reizen kom je uit je comfort zone en dat is goed.
  Het gevoel van vrijheid – Reizen draagt ook het gevoel van vrijheid met zich mee. Het kunnen gaan en staan waar je wilt.
 • Met reizen verreik je je leven – Je wereld wordt groter door de wereld over te gaan!
 • Nieuwe contacten – Door te reizen leer je bijna altijd nieuwe mensen kennen en sta je ook meer open voor andere mensen.
 • Relativeren – Door reizen en het ontmoeten van verschillende mensen en culturen leer je relativeren en zien wat écht belangrijk is.
 • Het zorgt voor ontspanning of loskomen van de sleur – Het is nodig om af en toe lost te komen van de dagelijkse gewoonten en sleur. Hierdoor kun je het leven weer aan en kun je door met de alledaagse dingen.

Reizen maakt het leven mooier

Veel mensen die veel reizen beamen dat reizen het leven een stukje mooier maakt. Door te reizen kun je geïnspireerd raken door de mooiste steden, natuurwonderen, culturen en mensen. Je hoeft echt niet persé de hele wereld over om mooie dingen te zien. Ontdek hieronder 3 tips voor een vakantie in de natuur dichtbij huis.

3x Op vakantie in de natuur dichtbij huis

Zoek het eens wat dichterbij huis en ga op vakantie in Nederland, België of Noord-Frankrijk. Ontdek onze 3 tips voor een mooie reis in de natuur.

 • De Ardennen – In de Belgische Ardennen vind je natuur en rust. Ga hier lekker fietsen, wandelen en bezoek mooie kastelen of een brouwerij.
 • Texel – Texel is het grootste eiland van de Waddeneilanden. Op Texel vind je heerlijke stranden en leuke dorpjes. Ga lekker zeehonden spotten, wandelen op het strand en fietsen door de verschillende dorpjes.
 • Picardië – In Noord-Frankrijk vind je de regio Picardië, op maar 4 uur rijden van Amsterdam. Hier kun je diverse activiteiten doen, maar ook het vissersstadje Ault bezoeken of ontspannen in het bos of op het strand.

In onze artikelen over reizen – kamperen, glamping, vakantie met hond, vakantie met een gezin of alleen op vakantie – vind je alles wat je moet weten over elk soort reis! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor al jouw reizen.