Maldives watervliegtuig bounty eiland

De huwelijksreis is van oorsprong de reis die een pasgetrouwd stel maakt om elkaar echt te leren kennen. Ze hadden vroeger vóór de huwelijksreis nog weinig tijd met elkaar doorgebracht. Tijdens de huwelijksreis waren ze voor het eerst echt samen. Tegenwoordig is dit heel anders. De huwelijksreis is nu een fijne vakantie voor het pasgetrouwde koppel, meestal direct na de bruiloft.

Hier komen ze lekker tot rust en spenderen ze tijd met elkaar op een bestemming die zij samen uitgekozen hebben. Waar gaat zo’n honeymoon zoal heen? Kies je voor een verre bestemming of maak je een inspirerende reis door verschillende landen? Ontdek hier alles over de huwelijksreis.

Hoe kies je je huwelijksreis bestemming?

Na de (hopelijk) mooiste dag van je leven is dit het moment om even helemaal te ontspannen, met z’n tweeën. Los van de dagelijkse sleur. Maar hoe kies je nu die perfecte bestemming voor jullie honeymoon? Past een romantisch luxe resort bij jullie? Of gaan jullie liever een spannende, avontuurlijke rondreis tegemoet?

Ideeën voor een huwelijksreis

 1. Avontuurlijk!
  Ga diepzeeduiken in de Caraïben. Geniet van de warmte, de zee en het strand en ontdek de onvoorstelbaar mooie onderwaterwereld tijdens een aantal duiksessies.
 2. Sportief!
  Leer surfen op Bali. Zijn jullie allebei sportief aangelegd en willen jullie graag iets nieuws leren tijdens jullie huwelijksreis? Bali is perfect. Hier kun je veel sportieve activiteiten doen als surfen en duiken, maar je kunt hier ook relaxen en cultuur snuiven.
 3. Back to basics!
  Kamperen in Scandinavië. Ook deze optie voor de huwelijksreis is heel romantisch. Kamperen is natuurlijk wat minder luxe dan een luxe resort, maar ook kamperen in Scandinavië kun je comfortabel maken. Kies bijvoorbeeld voor een kant-en-klare tent en selecteer een camping die op een unieke plek in de natuur ligt.
 4. Low budget!
  Blijf in Nederland en ontspan een aantal nachten in een mooi hotel in Nederland. Kies bijvoorbeeld een plekje in de natuur of in een stad die jullie graag nog eens willen ontdekken.
 5. Zon Zee Strand!
  Laat je onderdompelen in de schoonheid van de Malediven. Deze locatie is populair voor huwelijksreizen. De witte stranden, helderblauwe zee, prachtige palmbomen en unieke koraalriffen maken deze romantische plek tot een perfecte keuze als je graag wilt ontspannen in een warm land.

Bepaal het budget!

Ook het budget speelt mee wanneer je een honeymoon gaat plannen. Zo kan een trip naar een tropisch eiland aan de andere kant van de wereld misschien niet in het budget passen, terwijl je dezelfde prachtige stranden vindt op een eiland in Griekenland. Als het budget na de bruiloft eigenlijk wel een beetje op is, kun je er ook voor kiezen om toch wat later op honeymoon te gaan, óf voor een mooie bestemming in Nederland te kiezen.

Boek je de honeymoon zelf of vraag je hulp bij een reisbureau?

Je kunt natuurlijk je huwelijksreis zelf plannen en boeken, maar je kunt ook de hulp inschakelen van een reisbureau. Misschien heb je – naast alle regelingen en activiteiten rond het huwelijk – wel helemaal geen zin meer om ook nog aandacht te besteden aan je huwelijksreis! Er zijn heel veel goede reisbureaus die kunnen helpen bij het organiseren van jouw honeymoon.

3x een betaalbare huwelijksreis

Wil je na de trouwerij een beetje op de centjes letten? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Een huwelijk is een behoorlijke kostenpost. Wil je wel op honeymoon gaan, dan kun je het beste voor een budgetvriendelijke trip kiezen. Ontdek onze 3 ideeën voor een low-budget honeymoon.

 1. Portugal

  Prachtig én betaalbaar. Een espresso kost hier meestal minder dan één euro en comfortabel overnachten kan voor minder dan 100 euro per nacht. Hier kun je dus hetzelfde comfort krijgen voor minder.

 2. Vietnam

  Hier kun je heerlijk eten, comfortabel overnachten, heb je stranden en mooie steden. De reis er naartoe kost wat meer, maar het leven daar is absoluut low-budget te noemen!

 3. Marokko

  Bijzondere geuren, prachtige steden én sfeervolle betaalbare accommodaties. Het inspirerende Marokko is een goede keuze als bestemming voor een huwelijksreis met een klein budget.

De beste tips voor het plannen van je huwelijksreis

Als je een huwelijksreis gaat plannen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bekijk onderstaand stappenplan voor een goede voorbereiding.

 1. Begin op tijd met plannen. Als je de honeymoon spontaan wilt plannen dan kom je nogal eens voor verrassingen te staan. Tickets of accommodaties zijn niet meer beschikbaar of jullie worden gelijk na de bruiloft weer opgeslokt door andere bezigheden waardoor het er niet meer van komt. Tip 1 dus; boek de reis op tijd.
 2. Kies een mooie bestemming uit die jullie allebei geweldig vinden. Doe geen concessies, een huwelijksreis maak je maar één keer. Houd rekening met jullie wensen qua afstand, het weer, de activiteiten. Bovendien zullen de kosten hoogstwaarschijnlijk lager zijn wanneer je de reis vroeger boekt.
 3. Bepaal het reismoment. Vertrekken jullie direct na het huwelijk of plan je de honeymoon enkele weken later? Onze tip, wacht niet te lang. Het is heel leuk om in de sfeer van het huwelijk samen in het vliegtuig of de trein te stappen.
 4. Welke activiteiten willen jullie graag kunnen doen tijdens de reis? Als jullie vooral lekker willen luieren op het strand, dan kies je waarschijnlijk een andere bestemming dan wanneer jullie vooral actief of avontuurlijk bezig willen zijn. Natuurlijk kun je ook een mix maken en een bestemming kiezen waar je zowel actief als lui kunt zijn.
 5. Neem écht tijd voor elkaar. Zorg dat je niet de hele tijd met je telefoon, laptop of social media bezig bent wanneer je op huwelijksreis bent. Dit is hét moment om echt aandacht te hebben voor elkaar.

Bijzonderheden tijdens een huwelijksreis

Neem, als je een accommodatie geboekt hebt, altijd even contact op met de mensen daar en vertel dat jullie komen tijdens jullie huwelijksreis. Vaak kunnen ze de kamer nét even wat mooier of romantischer maken. Ze zorgen dat er champagne klaar staat als jullie daar aankomen of dat er rozenblaadjes op het bed liggen. Corny? Misschien, maar ook wel heel romantisch!

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je geliefde mee te verrassen. Mocht je nog een cadeau zoeken voor het huwelijk, de bruiloft of wil je dat vakantie gevoel in huis creëren? Dan hebben we alvast een aantal producten voor je verzameld hieronder.

Westwing heeft nog velen andere artikelen voor je vol met tips. Lees hoe je zelf een DIY bruiloftscadeau kan maken, een creatief geldcadeau of hoe je de juiste woorden vindt voor de bruiloftsspeech.