huisje huren met vrienden voor oud en nieuw met decoratieve slee en kerstboom

Wat te doen met oud en nieuw? Ben je er klaar mee om oudejaarsavond thuis te vieren? En wil je het dit jaar eens heel anders aanpakken? Huur een huisje met vrienden! Of je nu gaat voor een yurt ergens midden in het bos of een chalet in de bergen. Samen met je vrienden wordt het sowieso een feest. In dit artikel geven we je tips om oud en nieuw te laten slagen en delen we leuke ideeën voor spelletjes en buitenactiviteiten.

Accommodatie boeken voor oud en nieuw

De voorpret begint al bij het boeken van de accommodatie. Blijven jullie in eigen land en bezoeken jullie een van de mooiste steden in Nederland of gaan jullie naar het buitenland? Alhoewel het natuurlijk heel gezellig is om met je vrienden in een chalet te zitten ergens in de sneeuw, is het een behoorlijke reis voor die paar dagen. Gelukkig zijn er in Nederland ook genoeg gezellige accommodaties voor een bijzondere overnachting te vinden. Een paar ideeën:

 • Huur een tipitent: dat wordt een oud en nieuw om nooit te vergeten! Op verschillende plekken in Nederland staan tipitenten die je kunt huren. Deze staan meestal midden in de natuur waardoor jij en je vrienden alle ruimte hebben om oudejaarsavond groots te vieren. Ook leuk: een yurt huren ergens in de Nederlandse bossen!
 • Huur een luxe vakantiehuis, villa of boerderij: houden jullie wel van een beetje luxe? Huur dan een groot vakantiehuis met jacuzzi, sauna, open haard en riante keuken. Zo luiden jullie in stijl het nieuwe jaar in.
 • Ga winterkamperen: op verschillende campings en natuurterreinen in Nederland is het mogelijk om ook ’s winters je tent op te zetten. Zet alle tenten in een kring en gebruik het middenterrein voor een groot kampvuur en een winterbarbecue. Dit past helemaal bij een avontuurlijke vriendengroep.

Accommodatie gevonden? Dan kan het pakken gaan beginnen! Spreek van tevoren af wie wat meeneemt zodat jullie niet onnodig zeulen met spullen.

5x tips om oud en nieuw te laten slagen

 1. Wijs een contactpersoon aan

  Wijs iemand aan als organisator/contactpersoon. Diegene verdeelt de taken en houdt controle over wie wat meeneemt. Zo voorkom je een hoop miscommunicatie.
 2. Maak een planning

  Maak een globale planning voor oudejaarsavond. Dat klinkt misschien heel ongezellig, maar mensen hebben behoefte aan wat houvast. Schrijf op hoe laat jullie gaan eten, wanneer jullie spelletjes gaan spelen en wanneer de buitenactiviteiten beginnen.
 3. Spelletje voor oudejaarsavond

  Zorg dat er genoeg spelletjes zijn om de tijd te doden tot twaalf uur. Verderop in dit artikel delen we tips voor leuke oud-en-nieuw-spelletjes met een groep.
 4. Ga naar buiten

  De hele tijd binnenzitten in een warm huis, is natuurlijk heel gezellig maar de kans dat iedereen voor twaalf uur is ingestort, is groot. Ga daarom op tijd naar buiten voor een leuke buitenactiviteit.
 5. Genoeg eten en drinken

  Last but not least: zorg dat er genoeg hapjes en drankjes zijn zodat iedereen aan z’n trekken komt. Ook dit moet van tevoren goed gecoördineerd worden zodat niet iedereen alleen stokbrood meeneemt. Dat wordt dan een karig laatste avondmaal. Lees gelijk verder voor tips over hoe je dit goed regelt.

Wat te doen met oud en nieuw: lootjes trekken met gerechten

Lootjes trekken met oud en nieuw?! Ja, alleen nu niet om surprises voor elkaar te maken, maar om samen een uitgebreid avondmaal te bereiden. Maak van tevoren een menu met leuke, maar vooral lekkere gerechten. Van borrelplank vooraf tot kaasplank voor na het dessert. Bedenk een compleet menu en schrijf elke ‘gang’ op een kaartje. Verzamel nu alle vrienden waarmee je een huisje huurt met oud en nieuw en laat ze allemaal een lootje trekken. Het gerecht dat je getrokken hebt, moet je meenemen naar het huisje.

Om te voorkomen dat iedereen in de keuken van het vakantiehuis staat, is het aan te raden om gerechten te bedenken die thuis gemaakt kunnen worden en bijvoorbeeld alleen nog moeten worden opgewarmd. Zoals soep, kant-en-klare ovenschotel, kaasfondue, quiche, stoofpot etc.

Wat te doen met oud en nieuw: spelletjes voor oudejaarsavond

Spelletjes zorgen voor het ultieme vermaak. Helemaal met oudejaarsavond. Dus ga je met oud en nieuw een huisje huren met vrienden? Neem dan zeker een achterbak vol spelletjes mee. Deze spelletjes zijn altijd een succes:

 • 30 Seconds: dit speel je in teams. Een teamlid pakt een kaartje met daarop vijf begrippen die hij/zij moet omschrijven zonder het woord zelf te noemen. Het team moet binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen raden.
 • Twister: hiermee blijven jullie lekker in beweging en al die gekke posities zorgen voor een hoop lol.
 • Bingo: een klassieker die het altijd goed doet, zeker in een groep met vrienden. Laat iedereen een bingocadeau meenemen voor op de bingotafel zodat er echt wat te winnen valt!

Wat te doen met oud en nieuw: tips voor leuke buitenactiviteiten met vrienden

Hebben jullie een huisje in de natuur geboekt? Dan is het wel zo leuk om tijdens oudejaarsavond ook even naar buiten te gaan. Een potje voetbal is altijd goed, maar er zijn nog meer leuke buitenactiviteiten:

 • Speurtocht: zet een speurtocht uit in de nabije omgeving van het huisje. Hang bijvoorbeeld allemaal kaartjes aan bomen en schrijf op elk kaartje een quote van iemand uit de vriendengroep. De teams moeten dan raden van wie welke quote is. Het team dat wint, krijgt bijvoorbeeld een fles champagne.
 • Vuurtje maken: maak een paar teams en geef elk team een vuursteen. Laat de teams hout sprokkelen en zo snel mogelijk een vuurtje maken. Het team dat wint krijgt een prijs. Na afloop kunnen jullie gelijk marshmallows roosteren op het winnende vuur! (Check wel even bij de accommodatie of het is toegestaan om een vuurtje te maken).
 • Expeditie Robinson: zet een parcours uit met meerdere opdrachten en laat je voor de opdrachten inspireren door de afleveringen van Expeditie Robinson. Moeilijke puzzels, behendigheidsspelletjes, evenwichtsbalken etc.

Westwing: alles voor een onvergetelijke oudejaarsavond

Of je nu een romantisch oud en nieuw viert thuis of een avontuurlijke oudejaarsavond met vrienden in een huisje, bij Westwing vind je de mooiste oud en nieuw versiering. Serviezen, glazen, champagnekoelers, tafellopers, servetten, lichtslingers en meer. Alles voor een onvergetelijk oud en nieuw!

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw oudejaarsavond compleet te maken!