cappuccino

Ondanks dat vele landen trots mogen zijn op de kwaliteit van hun koffie; hebben ze in Wenen het koffie drinken naar een nieuw niveau getild. Het consumeren van een koffie in een Weens koffiehuis hoort bij de levensstijl van de Oostenrijkers. In Oostenrijk kun je je lekker op laten gaan in de koffiecultuur. Gasten spenderen hier soms hele dagen. Het Weense koffiehuis staat bekend om zijn informele sfeer en een oase van Oostenrijkse gemütlichkeit!

Wanneer je het Weens koffiehuis binnenkomt voel je gelijk een kalmte dankzij de koffie aroma, relaxte sfeer en elegante inrichting. Het wordt gezien als de huiskamer van de stad. Wees vrij om hier de hele dag te spenderen; lees een krant of boek maar je kan na de koffie ook deze mooie Europese stad gaan verkennen.

Westwing is niet de enige die enthousiast is van de Weense koffiehuizen. Sinds 2011 behoren ze ook tot het cultureel erfgoed van UNESCO!

Weens koffiehuis doet niet onder aan Italië of Frankrijk

Hoewel landen als Italië en Frankrijk ook aanspraak kunnen maken op expertise in de productie en service van koffie, wordt de ervaring rond de consumptie ervan sterk beïnvloed door de cultuur van elk land.

Als je een Weens koffiehuis binnenloopt kan je niet zomaar om een zwarte kofffie vragen. De menukaart kent een grote lijst aan verschillende koffie’s. Voor een zwarte koffie kan je het beste een Mocca aanvragen, ook wel bekend als de Scharzer. En voor een cappuccino vraag je om een Melange.
Ook lekker is de Eisspanner met slagroom of Maria Theresia met sinaasappellikeur.

Ook iets typisch klassiek Weens is de banketbakkerij. Als je nog een uitje bovenop het Weense koffiehuis in gedachten hebt dan zit je daar wel goed. Hun specialiteiten voor taarten en gebak zullen je doen smullen. Een klassieke Bundtcake of Sachtertorte gaat er goed in na een heerlijke koffie. Naast Wenen zijn er nog veel meer mooie plekken in Europa. Maak bijvoorbeeld een roadtrip door Europa of ontdek deze parels met de trein. Liever iets dichter bij huis op vakantie? We hebben ook de mooiste plekken in Frankrijk, Duitsland en Nederland voor je op een rijtje gezet.

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve koffie sale en nog veel meer decoratie en interieur inspiratie!