Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Burgerlijks huwelijks cadeaus cocsnoten met rozen decoratie op een houten tafel

Gaat je beste vriendin trouwen voor de burgerlijke stand? Dan moet je op zoek naar burgerlijk huwelijk cadeaus! En dat is niet altijd makkelijk, want wat geef je een bruidspaar? Je wilt natuurlijk niet iets onpersoonlijks geven op deze bijzondere dag.

Ben je op zoek naar inspiratie en ideeën voor persoonlijke, originele of grappige cadeaus voor een burgerlijk huwelijk? In deze mini-gids presenteren wij je tal van creatieve ideeën voor huwelijkscadeaus waarmee jij straks indruk maakt op het bruidspaar.

Romantische huwelijkscadeaus voor een burgerlijk huwelijk

Als je het bruidspaar een bijzonder exclusief geschenk voor een burgerlijk huwelijk wilt geven, kan je ze een romantisch weekend in een huisje in de bergen geven. Want wat is er mooier dan genieten van de zonsondergang in een eenzame hut met uitzicht op de bergen en het dal? Zo kan het bruidspaar een weekend lang bijkomen van het huwelijksfeest. Reken maar dat jij punten scoort met zo’n bijzonder huwelijkscadeau! Als je budget niet voldoende is voor zo’n reis, kan je het ook dichter bij huis zoeken. Bijvoorbeeld een dagje weg in een stad naar keuze of een picknick op het strand.

3 tips – een geldcadeau voor een burgerlijk huwelijk

Wil je het bruidspaar geld cadeau geven? Dan is een stijlvol of grappig verpakt geldgeschenk een goed idee! Voor velen voelt het geven van geld een beetje onpersoonlijk. Toch kan je er een persoonlijk tintje aan geven door het geld op een leuke manier te verpakken.

  • Tip 1: Koop een doos bonbons en eet de bonbons zelf op. So far so good. Nu kan je de kleine vakjes gaan vullen met muntstukken die je in stapels verpakt in glanzend bonbonpapier. Zo’n burgerlijk huwelijk geschenk maakt zeker indruk!
  • Tip 2: Een ander leuk idee voor een huwelijkscadeau is een geld-witwasser. Wat?! Maak een kleine wasmachine van karton en zet daar een zelfgemaakt wasrekje naast waar je bankbiljetten aan laat drogen. Over dit burgerlijk huwelijk cadeau wordt nog lang nagepraat (en gelachen)!
  • Tip 3: Geef het bruidspaar een geldboom cadeau voor hun burgerlijk huwelijk. Koop een bonsaiboompje en hang dit vol met opgerolde bankbiljetten. Zo geef je een ‘saai’ geldgeschenk een persoonlijk tintje!

Lang leve het bruidspaar – praktische en tijdloze huwelijkscadeaus

Een bruidspaar maak je altijd blij met huishoudelijke spullen. Hier hebben zij hun leven lang wat aan. Wij hebben een paar praktische en tijdloze burgerlijk huwelijk cadeaus voor je bij elkaar gezocht! Laat je vooral inspireren, dat scheelt jou weer tijd!

Ideeën voor huwelijkscadeaus:

  • Handdoeken: Geef het bruidspaar een set handdoeken cadeau! Kies handdoeken in een klassieke kleur zoals wit, beige of lichtgrijs. Hiermee sla je de plank nooit mis. Voor een persoonlijk tintje laat je de handdoeken borduren met de initialen van het bruidspaar.
  • Beddengoed: Ook met beddengoed maak je een bruidspaar blij. Het is het beste om te kiezen voor kleuren die passen bij het interieur van het paar. Als je het niet zeker weet, gebruik dan neutrale kleuren en vermijd excentrieke patronen. Dan zit je altijd goed. Tip: geef kussenslopen met “Mrs & Mr”-opdruk!
  • Keukengerei: Keukengerei is een klassiek huwelijkscadeau. Bijvoorbeeld een keukenmixer in retro design. Dit wordt het pronkstuk van het aanrecht.
  • Servies: Ook zo’n klassieker: servies. Of je nu voor een zesdelig servies gaat of een klein koffieservies-setje. Alles is welkom! Door te kiezen voor servies met een neutrale look, zal het nooit vervelen.

Tip: Een bruiloft kost genoeg! Je doet een bruidspaar dus meer plezier met een praktisch cadeau of een geldgeschenk dan met iets waar ze eigenlijk niets aan hebben. Als je niet weet wat je het bruidspaar moet geven, kies dan een van bovenstaande klassiekers!

Grappige cadeaus voor een burgerlijk huwelijk

Wil je het bruidspaar iets geven wat ze zich nog lang zullen heugen? Ga dan voor een grappig huwelijkscadeau! Het is altijd leuk om iets te laten bedrukken op een T-shirt, schort, deurmat of bed- of badtextiel. Maak daarbij een grappige link naar het huwelijk.

Ook een geldgeschenk kan je grappig verpakken. Koop bijvoorbeeld twee Playmobil-poppetjes (bij voorkeur een bruid en bruidegom), maak een bosje ‘bloemen’ van biljetten en doe dit bosje in het handje van de Playmobil-bruid.

En zo zijn er nog veel meer ideeën voor burgerlijk huwelijk cadeaus. Wat je het bruidspaar ook gaat geven, zorg dat het een persoonlijk of grappig tintje heeft. Dat maakt indruk op de cadeautafel! Bekijk ook ons artikel over het schenken van een cadeau voor een geregistreerd partnerschap.