DIY bruiloft cadeau zelf maken bloemen in vaas

Ben je op zoek naar een persoonlijk huwelijkscadeaus? Ga voor een zelfgemaakt cadeau! Met een DIY bruiloftcadeau geef je echt iets vanuit het hart en laat je zien dat je er tijd in hebt gestopt. Vaak krijgt een bruidspaar al genoeg materiële dingen, maak indruk met een cadeau dat je zelfgemaakt hebt.

Onze interieurspecialisten zijn niet alleen thuis in interieurtrends, ze hebben ook de mooiste DIY cadeau-ideeën voor een bruiloft!

DIY geldcadeau: hoe pak je geld creatief in?

Geld geven voor een bruiloft klinkt saai en oncreatief. We bewijzen het tegendeel! Door geld leuk in te pakken, geef je echt iets bijzonders. Bovendien is het bruidspaar heel blij met geld na zo’n peperdure trouwdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een DIY spaarpot gemaakt van een fotolijstje?

DIY spaarpot van een fotolijstje

Hiervoor heb je het nodig:

 • Een fotolijstje met voldoende ruimte tussen het glas en de achterwand
 • Contant geld (muntjes en/of biljetten)
 • Een boor
 • Een foto voor de achtergrond
 • Krijtstift

Zo maak je het:

 1. Foto

  Plaats een foto in het fotolijstje. Bijvoorbeeld een foto van het bruidspaar of van de huwelijksreisbestemming.

 2. Sleuf

  Boor nu aan de bovenzijde kleine gaatjes naast elkaar zodat er een sleuf ontstaat waar geld doorheen geduwd kan worden.

 3. Geld

  Zet dan het fotolijstje in elkaar en vul je DIY bruiloftcadeau met geld.

 4. Schritt

  Wenn Sie möchten, können Sie das Glas des Bilderrahmens noch mit einem passenden Spruch oder Glückwünschen zur Hochzeit beschriften.

DIY geldgeschenk in een pot

Vouw bankbiljetten tot kleine vlinders en bevestig ze aan een dun draadje. Bevestig de draadjes aan de onderkant van het deksel en laat de geldvlinders in de pot ‘fladderen’.

Zelfgemaakte cadeaus voor de bruiloftsgasten

Niet alleen voor het bruidspaar, ook voor de gasten van de bruiloft ligt er vaak een cadeautje klaar. Zo’n gastcadeau zorgt voor een blijvende mooie herinnering aan de bruiloft. Wij hebben leuke DIY gastcadeau-ideeën voor een bruiloft.

DIY gastcadeau-ideeën voor een bruiloft

 • Bruistabletten of antikaterpillen voor de day after
 • Grappige zakdoeken om de tranen te deppen
 • Bellenblaas
 • Flesje water met de tekst “anti-kater-water”
 • Klein confettikanon met gedroogde bloemen

DIY geschenkmand voor een bruiloft

Ook een heel leuk DIY-idee voor een bruiloft is het vullen van een mand met allemaal kleine cadeaus die iets te maken hebben met het in stand houden van het huwelijk.

DIY geschenkmand: zo maak je dat

 • Gebruik een koffer of rieten mand als basis
 • Vul de mand met cadeautjes waarmee het bruidspaar de liefde in stand kan houden tijdens het huwelijk: een fles champagne, de lievelingsfilm van het bruidspaar, een paar lekkernijen, kaarsen, badschuim, massageolie etc.
 • Tip: doe er een dinercheque of een hotelovernachting bij.

Klassiek gastenboek: hoe maak je een mooi gastenboek voor een bruiloft?

Een gastenboek is een echte musthave op elke bruiloft. In plaats van het kopen van een kant en klaar gastenboek, kan je er ook een zelf maken. Dat is veel persoonlijker!

Wat je ervoor nodig hebt: Een ringband album, kleine enveloppen, kanten rand, lijm, pennen en decoratie naar keuze.

Geef elke bruiloftgast twee pagina’s. Plank op de linker pagina een envelop waar elke gast een persoonlijke wens in kan doen. Zo blijft de boodschap privé voor de andere gasten. De rechter pagina kan dan worden gebruikt voor foto’s.

Aangezien de gasten natuurlijk geen foto’s bij zich hebben, is het raadzaam om een Polaroid camera naast het boek te leggen. Zo kunnen de gasten foto’s van zichzelf maken en in het boek plakken. Met glitterpennen, een foto van het bruidspaar op de voorkant en een kanten rand kan het album worden versierd. Leef je uit met onze DIY bruiloftcadeau ideeën en verras het bruidspaar met iets persoonlijks! Registreer je op Westwing en ontvang dagelijks exclusieve aanbiedingen van top merken in de interieurwereld!