Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
bruiloft decoratie witte kamer met jurk

Een bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Daar mag de perfecte bruiloft decoratie natuurlijk niet bij ontbreken! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel lees je al onze tips voor bruiloft decoratie zoals centerpieces, bruidstaarten, tafeldecoratie, en thema’s die je kunt kiezen voor je bruiloft.

Er zijn talloze manieren om je bruiloft aan te kleden op een manier die jouw dag onvergetelijk maakt. De mooiste decoratie begint in ieder geval met een goed plan. Daarom zetten we de stappen voor je op een rij. Verderop in het artikel lees je voor iedere stap uitgebreide tips!

  1. Bepaal het thema
  2. De locatie aankleden
  3. De bruiloft tafeldecoratie
  4. Decoratie voor de bruiloftstaart

Stap 1: Bepaal je thema voor de bruiloft decoratie

Met een thema bepaal je direct de richting voor je bruiloft decoratie. Dit maakt het makkelijker om keuzes te maken voor specifieke decoratie. Meer over het kiezen van een thema voor je bruiloft decoratie vind je verderop in dit artikel!

Stap 2. De decoratie van de locatie

Hoe komen je gasten aan? Hoe is je ceremonie aangekleed? En wat voor decoratie wil je voor je feestlocatie? Hiermee geef je je bruiloft een echt persoonlijkheid. Trek je thema door in ieder onderdeel en je maakt jouw dag helemaal uniek.

Stap 3: De bruiloft decoratie van de tafels

Tafels tijdens het diner of misschien statafels tijdens het feest verdienen extra aandacht. Het is dé plek om je thema nog eens extra naar voren te halen door bijvoorbeeld sprekende centerpieces.

Stap 4: De bruiloft decoratie van de bruidstaart

Het moment van het aansnijden van de bruidstaart is één van de key moments van iedere bruiloft. Ook hier kun je je thema extra laten spreken door goed na te denken over de perfecte decoratie voor je bruidstaart.

Bruiloft thema’s: winter & zomer

Het kiezen van een bruiloft thema is misschien wel de moeilijkste keuze die je moet maken. Het thema moet natuurlijk bij jullie beide passen, maar ook het seizoen kan een rol spelen. Denk bij het kiezen van een thema goed na over jullie stijl. Wat doen jullie het liefst in je vrije tijd? Waar liggen jullie interesses? Zijn jullie zomer- of wintermensen? Een winter wedding kan super sfeervol zijn, maar ook met een strand bruiloft vereeuwigen jullie jullie liefde op een super romantische manier. Deze vragen kunnen jullie en richting geven voor een passend thema en moment voor de bruiloft. Een aantal trends in bruiloft thema’s van deze tijd zijn:

  • Festival bruiloft: kleurrijk en feestelijk zijn hierbij de belangrijkste elementen.
  • 1 kleur als thema: bijvoorbeeld roze, rood of blauw!
  • Een film als thema: trouwen in de stijl van je favoriete film.
  • Een land als thema: bijvoorbeeld een Italiaanse bruiloft!
bruiloft decoratie witte kussens

Bruiloft decoratie voor de locatie

Het aankleden van je bruiloftslocatie kan op veel verschillende manieren. Door het kiezen van een thema wordt het makkelijker om beslissingen te maken in kleuren en materialen. Dingen die niet bij het door jou gekozen thema passen laat je achterwege.

Denk bij de versiering van je locatie onder meer aan ballonnen, slingers, bloemen, het aankleden van stoelen en een mooi welkomstbord. Een mooi prieel helemaal in stijl van jouw thema of de decoratie van eventuele tenten (bij een buiten bruiloft) is erg sfeerbepalend. Ook je trouwauto decoratie kun je helemaal afstemmen op de locatie en het thema van je bruiloft!

Gaan jullie niet op een locatie, zoals een kasteel of landgoed trouwen, maar in jullie eigen tuin? Neem dan snel een kijkje in ons artikel over het organiseren van een tuin bruiloft en ontdek hoe je je tuin omtovert tot een sfeervolle trouwlocatie.

Bruiloft tafeldecoratie

De tafeldecoratie van je bruiloft verdient extra aandacht. De tafel waar gedineerd wordt en bijvoorbeeld statafels tijdens het feest zijn dé plekken waar je gasten samenkomen en lang blijven hangen. Extra reden dus om deze mooi aan te kleden. Maar waar moet je allemaal aan denken bij de bruiloft tafeldecoratie? Wij zetten het voor je op een rijtje:

Centerpieces

Bij centerpieces denken we vaak aan grote bloemstukken in het midden van de tafel. Maar je kunt je centerpieces natuurlijk vormgeven zoals jij wil! Uitbundig met veel bloemen of juist strak en modern? Kijk wat past bij jou bruiloft thema. Vier je een bruiloft rond de kerstdagen? Ga dan voor mooie centerpieces met kerstthema. Valt jouw bruiloft in de lente, kies dan voor een mooie lichte bloemcombinatie.

Plaatskaartjes

Zodat je gasten weten waar ze moeten zitten. Vooral op bruiloften met veel gasten is dit onmisbaar! Kies voor je eigen unieke vormgeving van de plaatskaartjes zodat het helemaal in jouw thema past. Je kunt de kaartjes bijvoorbeeld aan de servetring hangen, of een menukaartje maken met bovenaan de naam van de gast.

Servetten

Deze kun je bijvoorbeeld in mooie vormen (laten) vouwen die passen bij je thema. Ben je meer van de naturel aanpak? Kies dan voor een sprekende kleur met een mooie servetring. Je kunt aan je servetten ook een mooie persoonlijke boodschap toevoegen op een kaartje. Bijvoorbeeld met een mooi gedichtje, een handgeschreven persoonlijke groet of het programma van de dag.

Servies en bestek

Ook het servies kun je helemaal afstemmen op je thema. Klassieke bordjes en sierlijk bestek, of juist modern en eenvoudig servies. Ook bestek kun je tegenwoordig in veel verschillende kleuren kiezen, zoals stijlvol goud of chique zwart.

Onze laatste tip voor jouw bruiloft tafeldecoratie? Kies 1 kleur uit je thema die je uitgesproken terug laat komen in de verschillende onderdelen van je tafeldecoratie. Bijvoorbeeld rood of crème.

Bruidstaart decoratie

De bruidstaart! Die moet natuurlijk niet alleen lekker zijn, maar er ook nog eens betoverend mooi uitzien. Vier je een bruiloft met veel gasten? Dan heb je ook een flinke taart nodig, je kunt kiezen voor 1 grote taart met verschillende lagen, maar heb je wel eens gedacht aan een taart die bestaat uit allemaal kleine gebakjes? Ook een taart die bestaat uit kleine cup cakes zie je steeds vaker terugkomen.

Dat is natuurlijk de taart zelf, maar ook op de taart kun je een finishing touch aanbrengen door een mooie topper te kiezen. Bijvoorbeeld met bloemen, vlinders of klassiek met Mr. & Mrs. figuurtjes. Bonuspunten als de bruidstaart decoratie ook nog eetbaar is! Dat maakt het geheel extra speciaal.

Inspiratie: bloemdecoratie voor een bruiloft

Bloemen zijn misschien wel één van de eerste dingen waar je aan denkt bij bruiloft decoratie. Je kunt dit op zo veel verschillende plekken laten terugkomen. Zoals we eerder al benoemden kun je bloemen verwerken in je centerpieces, je kunt bloemen gebruiken om stoelen, taart, tenten of een prieel te versieren. En natuurlijk mag het bruidsboeket niet ontbreken! Maar de juiste bloemen kiezen kan best een uitdaging zijn. Iedere bloem staat voor iets anders. Zo zijn rode bloemen perfect als je passie wil benadrukken, lelies, zigeunerbloemen of mirte zijn mooi voor een klassieke bruiloft. Een combinatie van bloemen in pastel- en witte tinten stralen juist zachtheid en liefde uit.

Houd met het kiezen van bloemen voor je bruiloft ook rekening met het seizoen. Niet alle bloemen zijn altijd verkrijgbaar en bepaalde bloemen zullen in bepaalde tijden van het jaar ook mooier bloeien. Zorg dat je voor je bruiloft hebt getest of de bloemen van jouw keus het effect geven wat je erbij in gedachten hebt. Op de dag zelf weet je dan zeker dat alles helemaal bij elkaar past!

Heb jij je al ingeschreven als member van Westwing? Je krijgt dan toegang tot alle sales van exclusieve merken met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! Daarnaast krijg je toegang tot alle artikelen op onze inspiratieblog! Zo lees je dus alles over het organiseren van een trouwdag! Waar wacht je nog op? Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw droombruiloft te realiseren. Veel shopplezier!