Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Diamanten huwelijk cocosnoten met rozen op houten tafel

Het vieren van 60 jaar getrouwd zijn noemen we een diamanten huwelijk. Deze viering volgt na het koperen huwelijk, zilveren huwelijk en gouden huwelijk. Dit huwelijksjubileum is dus een bijzondere mijlpaal. Niet veel huwelijken blijven 60 jaar bestaan. Daarom is het een heel speciaal moment, wat gevierd mag worden met alle dierbaren van het echtpaar zoals de kinderen, kleinkinderen en eventueel achterkleinkinderen! Hoe pak je dit aan? Hieronder beschrijven wij hoe je er een onvergetelijk moment van kunt maken, zowel voor klein als groot.

Het vieren van een diamanten huwelijk, de organisatie

Niet voor niets wordt er gezegd: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook met de voorbereidingen voor een diamanten huwelijk. Vaak wordt dit huwelijksjubileum georganiseerd door de (klein)kinderen van het echtpaar. Afhankelijk van het echtpaar zijn er verschillende mogelijkheden. Misschien kunnen jullie het in de tuin vieren of gaan jullie met de familie een weekendje weg. Het leukste is natuurlijk om ook enkele activiteiten te organiseren.

 1. Wie komen er?

  Allereerst is het belangrijk om te weten wie er allemaal komen, is dit alleen familie of zijn dit ook oude klasgenoten, kennissen, andere bekende, buren of vrienden? Al snel loopt het aantal genodigde op, dus maak een goede selectie. Dit is ook iets waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een locatie en de activiteiten. Als eenmaal bekend is welke gasten er komen ga dan aan de slag met het maken van uitnodigingen. Creëer een gepersonaliseerde uitnodiging, met een foto van toen en nu. Neem hier de tijd voor en maak er een speciale uitnodiging van, het mag duidelijk zijn dat het om een 60-jarig huwelijk gaat. Probeer hierbij ook in het thema te blijven en maak de uitnodiging bijvoorbeeld in de vorm van een diamant. Gebruik diamanten steentjes om het af te maken.
 2. Waar en wanneer wordt het feest gevierd?

  Kies hiervoor een locatie die voor jong en oud geschikt is en waar mogelijk al activiteiten zoals een springkussen, speeltoestellen aanwezig zijn. Ga voor een passende locatie voor de tijd van het jaar. Tijdens de koude periode van het jaar kun je beter voor een mooie binnen locatie gaan. In de zomer of lente is het een aanrader om dit huwelijksjubileum aan zee te laten plaatsvinden.
 3. Kies welke activiteiten er worden gedaan.

  Om het diamanten huwelijk samen met dierbaren te vieren, zorgen activiteiten ervoor dat het een onvergetelijke dag wordt. Een trip down memory lane is een echte aanrader. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan het levensverhaal van het diamanten paar in foto’s. Dit kan in een fotoalbum, presentatie of maak een tijdlijn waarbij je kaartjes gebruikt van 1 tot en met 60. Deze kaartjes maak je aan elkaar vast of plaats je op een groot bord. Presenteer dit dan in verhaalvorm, dit maakt het nog leuker. Kies unieke momenten, bijzondere gebeurtenissen van de hele Familie om het zo persoonlijk mogelijk te maken

Andere tips voor een onvergetelijke dag

 • Zorg voor passende muziek. Kies bijvoorbeeld voor muziek die populair was in de jonge jaren van het echtpaar. Om dit nóg feestelijker te maken, zou je een dansleraar kunnen uitnodigen, die jullie een dans gaat leren die bij deze muziek past. Zo komen zowel de gasten, als het echtpaar even helemaal in de sfeer van 60 jaar geleden!
 • Je kunt ook kiezen voor een thema dat je koppelt aan een bepaalde film die populair was in het trouwjaar. Dit maakt immers de keuze voor muziek en aankleding ook eenvoudiger.
 • Schrijf een lied voor het bruidspaar! Zorg dat de genodigden hierover vooraf zijn ingelicht, waardoor ze de tekst en melodie al eens hebben gelezen of gehoord.
 • Maak een abc in de vorm van anekdotes. Je kunt dan elke anekdote door iemand anders laten voordragen.
 • Plan een moment in om een toost uit te brengen op het diamanten paar. Simpel, maar heel belangrijk om bij stil te staan. Zorg dat iedereen een glaasje champagne heeft en sta stil bij dit bijzonder moment. Laat ook de kinderen of kleinkinderen een toost uit brengen. 60 jaar getrouwd zijn is een uniek moment wat niet vaak voorkomt. Vergeet hierbij niet de grote taart, het liefst met diamanten accessoires.

Decoratie en aankleding tips van onze interieurexperts

Een speciale mijlpaal vraagt om een bijzondere aankleding. Voor de decoratie mag dan ook flink worden uitgepakt. Kies voor mooie (lampion) lichtslingers, ballonnen, bijpassende kandelaren en waaiers. Ga voor decoratie met diamanten of diamantvormen en combineer dit met zilveren en gouden accenten. Voor een gedekte tafel gebruik je luxe servies, servetten, chique bestek, tafeltextiel en bijpassende (whisky) glazen met diamanten uitstraling.

Laat het nummer 60 overal terugkomen, ze zijn niet voor niets 60 jaar getrouwd. Er kan ook gekozen worden voor feestelijke naamkaartjes waar nepdiamantjes op worden geplakt. Een diamanten kroon met het getal 60, voor het diamanten paar, maakt het nog feestelijker.

De mooiste cadeau ideeën voor een diamanten huwelijksjubileum

Zorg voor een persoonlijk cadeau, daar maak je het echtpaar echt blij mee. Een optreden van de kinderen en kleinkinderen doet het altijd goed. Denk hierbij aan een speech, gedicht of een sketch. Verzamel leuke weetjes over het bruidspaar en maak een diamanten familieboek vol met weetjes, vragen en foto’s. Een ander cadeau is een grote collage met verzamelde foto’s die samen het levensverhaal van het echtpaar laten zien. Hier kunnen ook typerende kaarten of andere herinneringen in worden gepresenteerd.

Wil je iets anders dan anders? Ga dan voor een vrijgezellenfeest, zowel voor hem als voor haar. Het echtpaar is vaak op oudere leeftijd, daarom is het leuk om dit in het klein na te bootsen met bijvoorbeeld spellen en een heerlijk diner. Op die manier neem je ze mee naar hun jongere jaren. Verzamel foto’s van jeugdliefdes, tradities en gebruiken van vroeger om de jeugd weer te herbeleven. Als het echtpaar graag kaartspellen speelt is het ook leuk om een gepersonaliseerd kaartspel aan het echtpaar te geven.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om er een bijzonder diamanten huwelijksjubileum van te maken.