Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
confetti en proostende mensen met wijnglas

Mag jij het vrijgezellenfeest organiseren voor je beste vriendin of zus? Wil jij iets anders dan anders en wil je hier een speciale twist aan geven? Wij helpen je met het organiseren van een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen. Met de juiste ideeën en een stappenplan organiseer jij een onvergetelijke dag of help je je partner met het organiseren van een vrijgezellenfeest voor mannen.

Stappenplan: organisatie van een vrijgezellenfeest voor een vrouw

Ze zullen ongetwijfeld zeggen dat ze geen zin hebben in een bachelor party, maar de meeste bruiden vinden het geweldig als ze uiteindelijk verrast worden door hun beste vriendinnen. Als je de opdracht hebt om een vrijgezellenfeest te organiseren, is dat enerzijds natuurlijk een eer, maar anderzijds een behoorlijke klus! Genoeg werk aan de winkel, waar we je graag bij helpen.

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen?

Help je ook met het organiseren van de bruiloft? Dan weet je hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Voordat je de invulling van het vrijgezellenfeest gaat bepalen, sta je eerst stil bij het volgende:

 • Genodigden
 • Locatie
 • Datum
 • Budget
 • Verrassingselement

Tip! Download onze checklist hieronder voor een perfecte voorbereiding

checklist vrijgezellenfeest voor vrouwen

Wie doen er mee en waar gaat het plaatsvinden?

De eerste stap richting de organisatie van een vrijgezellenfeest is het beslissen wie er worden uitgenodigd. Hierbij horen natuurlijk de vriendinnen van de bruid, maar ook de zus(sen), schoonzus(sen), favoriete buurvrouw of collega kunnen van de partij zijn.

Vervolgens draait het om de plek waar het vrijgezellenfeest gaat plaatsvinden. Deze moet natuurlijk voor iedereen toegankelijk zijn, maar vooral passen bij de bachelor.

Datum en budget

Prik een datum. Wanneer gaat het vrijgezellenfeest plaatsvinden? Wordt het een heel weekend, dag met een overnachting of een avond? Dit hangt uiteraard af van de activiteit. Wees hierbij goed voorbereid, je wil namelijk dat de vrijgezel echt verrast wordt en niets van de datum af weet. Licht alle mogelijke betrokkenen – bekenden van de vrijgezel, eventueel familie of mensen op de locatie – goed in. Zorg dat ze niets verklappen en meewerken aan het surprise moment. Stem alles met de verloofde van de vrijgezel af, zodat eventuele voorbereidingen getroffen kunnen worden (denk hierbij aan het stiekem klaarzetten van spullen).

Voor het budget is het gebruikelijk dat de genodigden meebetalen aan het vrijgezellenfeest. Bedenk dus wat je wilt uitgeven per persoon en reken daar ook de kosten voor de bruid bij. Overleg met de genodigden wat zij willen betalen en kom op die manier tot een goede middenweg voor iedereen. Pas daarna kun je beslissen welke activiteit(en) haalbaar zijn binnen dit budget.

Vrijgezellenfeest voor vrouwen: een verrassing

Vind je het lastig om er zeker van te zijn dat de vrijgezel verrast wordt op de dag zelf? Verras haar dan op een plek waar ze het totaal niet verwacht. Zorg dat ze ergens met een familie lid heeft afgesproken of verras haar op het werk of met een etentje. Hoe meer ze verrast wordt, hoe beter. Dit is namelijk een moment wat ze nooit zal vergeten en haar altijd bij zal blijven. Des te meer reden om hier goed over na te denken.

Shop decoratie en serveerservies voor het vrijgezellenfeest op Westwing:

Voor elk type vrouw een geschikte activiteit

Dat iedereen anders is dat weten we inmiddels, maar hoe zorg je nu voor een perfecte invulling van dit originele vrijgezellenfeest voor vrouwen? Voordat je de activiteiten gaat vastleggen is het van belang om te weten waar de vrijgezel op hoopt of juist niet op hoopt. Pols dit van tevoren door het onderwerp luchtig te bespreken. Een stripper boeken terwijl je vriendin helemaal rood aanloopt en er ongemakkelijk van wordt is natuurlijk niet de bedoeling. Denk dus goed na over welke type bruid jouw vriendin is. Misschien spreekt dit voor zich, maar omdat er zo’n divers aanbod van activiteiten is, is het goed om hier een weloverwogen keuze in te maken.

Tot slot is het slim om niet de hele dag van vroeg tot laat volledig vol te plannen. Het is juist fijn om ook wat rustige momenten te hebben waarin je kunt ontspannen en kletsen met elkaar.

Bijzondere locatie

Besteed zorgvuldig tijd en aandacht aan het zoeken van een juiste locatie. Je wilt niet dat de vrijgezel haar verloofde tegen het lijf loopt. Kies daarom een locatie in een andere stad in Nederland of net over de grens in België. Is ze fan van evenementen? Kijk wanneer of waar een leuk evenement plaats vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Jazz festival in Breda, parkfeesten of diverse strandfeesten.

Verschillende ideeën voor activiteiten voor een orgineel vrijgezellenfeest voor vrouwen

Tijd voor het leukste gedeelte, het boeken van de activiteiten. Hieronder worden verschillende ideeën voor een originieel vrijgezellenfeest voor vrouwen gegeven. 

Voor avonturiers

Ga op roadtrip! Een superleuk idee voor echte avonturiers. Nodig voor deze activiteit niet te veel mensen uit. Leen of huur een toffe auto of een busje en ga met de beste vriendinnen en familie op roadtrip! Onderweg kun je stoppen op verschillende plekken. Ga bijvoorbeeld wijnproeven op het platteland en eindig de dag in een stad waar je gaat borrelen of dansen. Minimaal één overnachting is voor de roadtrip wel het leukst. Deze activiteit kun je het beste uitvoeren in de zomermaanden.

Voor de waterliefhebbers of vrouwen die de bruiloft aan zee vieren

Ga varen! Varen kan op veel verschillende plekken. Denk hierbij aan de grachten van Leiden of Breda of (iets avontuurlijker) op zee. Het is mogelijk om een rondvaartboot te huren, maar je kunt ook een zeilboot of moterboot huren. Laat je rondvaren of bestuur de boot zelf. Neem lekkere hapjes mee voor onderweg en geniet van de omgeving. Een andere idee is om een strandwandeling te maken met ’s avonds een kampvuur aan het water.

Voor de luxepaarden

Ga samen naar een wellness. Dit kan in de vorm van een dag of avondactiviteit. Heerlijk om te ontspannen in stoombaden, sauna’s, whirpools en baden. Combineer dit met een overnachting in een nabijgelegen stad om hier een vier-of vijf gangen diner te boeken.

Voor creatievelingen

Ga naakte mannen schilderen of geslachtsdelen boetseren. Vind je dit too much? Kies dan voor een naaiworkshop, schilderles, edelsmit workshop of een cursus parfum maken. Absoluut favoriet onder diegenen die van knutselen houden!

Voor de dansers

Willen jullie samen feesten en losgaan? Kies dan voor het opnemen van een lipdub. Samen ga je een videoclip opnemen, waarbij flink wordt geplaybackt en gedanst. Andere ideeën zijn het volgen van een (erotische) paaldans workshop, cursus djembé of dansworkshop Flamenco.

Voor de spelliefhebbers

Houdt de vrijgezel van spellen, ga dan helemaal los. Niets leuker om samen verschillende spellen te doen. Het leukste is om de spellen zelf te maken of te combineren met een escape room of moordspel diner. Het moordspel diner is echt een aanrader omdat het een combinatie is van lekker dineren en entertainment. Het doel van het moordspel is om een moordmysterie op te lossen waarbij iedereen zelf deel uit maakt van het verhaal en moordonderzoek. Hilarische momenten gegarandeerd!

Voor culinaire dames

Voor liefhebbers van eten en wijn zijn er veel opties. Ga aan de slag met een kookles – bijvoorbeeld Japans koken. Zelf bierbrouwen of wijnproeven behoren ook tot de mogelijkheden. Vergeet hierbij niet de high tea of high wine. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de roadtrip combineren met een wijnreis naar Frankrijk! Een ander idee is het volgen van een erotische bonbon workshop. Het is ook leuk om zelf een picknick te organiseren met lekkere high tea hapjes. Als iedereen iets maakt is dit zo geregeld en het voordeel is dat je dit kunt combineren met diverse opdrachten.

Voor sportievelingen

Voor sportieve vrijgezellen kun je ook denken aan een hike of survivaltocht door de Ardennen. Of is parachutespringen of kitesurfen meer iets voor het gezelschap? Sluit deze sportieve activiteit af met een gezellige barbecue.

Opdrachten voor tijdens een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen

Voorbeelden van leuke opdrachten voor een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen zijn: kiss me, verzamel 20 labels van boxers, karaoke en quiz the bride. Bij de opdracht kiss me verzamelt de bruid allemaal kussen. De bruid gaat met lipstick op pad om de lippen van de man te stiften die haar vervolgens een kus geven. De opdracht van de boxers houdt in dat de bruid labels van de boxers van mannen moet afknippen.

Mr. & Mrs. QUIZ

Bij de opdracht quiz the bride maakt de organisator een lijst met vragen voor de bruidegom (neem het vooral niet te serieus en kies hierbij foute vragen) die gaan over de bruid (en bruidegom). Hieronder vind je een lijst met vragen die je uit kunt printen. Je vraagt ook aan de bruidegom om deze vragen te beantwoorden. Tijdens het spel dient de bruid te raden wat het antwoord van de bruidegom is. Als ze het fout heeft, dan neemt ze een slok van haar (alcoholisch) drankje, heeft ze het goed dan drinkt de rest van de groep iets.

Tip! Film de bruidegom terwijl hij de vragen beantwoordt. De fragmenten kunnen jullie dan afspelen wanneer de bruid een vraag heeft beantwoord.

4x extra tips voor het organiseren

Tips om rekening mee te houden voor een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen:

 1. Plan het vrijgezellenfeest (dag of weekend) ruim voor de bruiloft
 2. Kies het moment waar en wanneer je haar gaat verrassen
 3. Zorg voor een creatief programma met een persoonlijke twist
 4. Vergeet geen foto’s te maken op de dag zelf

Maak het persoonlijk

Plan een proost moment in! Voor een geslaagde vrijgezellendag is een combinatie van activiteiten het leukste. Dus boek bijvoorbeeld een activiteit, maar combineer dit met een persoonlijke quiz of spel. Plan dan een moment in waarbij je overschakelt naar het proosten. Een hele dag activiteiten is namelijk wat veel van het goede, maar de hele dag aan de alcohol natuurlijk ook.

Low-budget ideeën en bespaartips voor het vrijgezellenfeest voor een vrouw

Is er niet heel veel budget beschikbaar voor het vrijgezellenfeest? Dan zijn er alsnog genoeg leuke en originele ideeën om deze dag te vullen. Hieronder vind je enkele bespaartips, combineer deze met leuke activiteiten, zoals quiz de bride, en je hebt een super gezellige dag!

 1. Zorg zelf voor het eten en drinken

  Neem zelf je eten en drinken mee om zo kosten te besparen. Verdeel het maken van verschillende gerechtjes, snacks en drankjes in de groep. Niks zo lekker als home-made snacks!
 2. Vraag bekenden of familie

  Misschien heeft een (oude) bekende een leuk vakantiehuisje beschikbaar, of ken je een restauranthouder? Of is er iemand in de groep die een leuke buitensport beoefent of graag culinair aan de slag gaat in de keuken en het leuk vindt om een workshop te geven? Vraag eens rond en misschien vind je zo een leuke locatie of activiteit!
 3. DIY

  Maak bijvoorbeeld je eigen decoratie en andere dingen die je eventueel nodig hebt tijdens deze dag.
 4. Locatie

  Zoek activiteiten in de buurt om eventuele reiskosten te besparen. Zorg er wel voor dat de verloofde niet in de buurt is die dag.
 5. Planning

  Je kunt er ook voor kiezen het vrijgezellenfeest later te laten beginnen. Natuurlijk kun je ook meer gratis activiteiten toevoegen aan de dagplanning om zo de dag toch leuk te vullen.

Decoratieve tips voor het perfecte vrijgezellenfeest

Vergeet tijdens de organisatie de decoratie voor het feest niet. Denk hierbij aan bijpassende cocktailsets en cocktailshakers voor een cocktailparty, lichtobjecten, lampion (licht) slingers, glazen en tafeldecoratie zoals servetten, kandelaars, bijpassende borrelplanken . Kies je voor het organiseren van een tuinfeest zorg dan voor passende (pot)planten , kussens en voldoende zitplekken zoals bankjes, stoelen en hangtafels.

Maak er een onvergetelijk vrijgezellenfeest van, waar je nog lang over kunt napraten! Zodat tijdens het koperen, zilveren, gouden en diamanten huwelijk de herinneringen van deze dag opnieuw worden opgehaald.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om een fantastische vrijgezellenfeest voor vrouwen te organiseren.