bruiloft op ibiza met prieel

Ga jij elk jaar op vakantie naar het prachtige eiland Ibiza? Of je hier nu komt om te feesten of te relaxen; het eiland heeft veel te bieden. Prachtige natuur, schone stranden, een azuurblauwe zee, historische architectuur én een enorme dosis zon. Op Ibiza vind je de allermooiste trouwlocaties! Als dat geen perfecte basis is voor een bruiloft… Je kunt ook alvast voor de burgerlijke stand trouwen in Nederland om vervolgens symbolisch te trouwen op Ibiza. Dat is precies wat de meeste BN’ers doen en scheelt een hoop geregel en kosten. Zou jij dolgraag willen trouwen op Ibiza? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken bij de organisatie. Hier vind je tips, ideeën en een stappenplan voor een geweldige Ibiza bruiloft!

Stappenplan: trouwen op Ibiza

Bij een bruiloft op Ibiza komen ook een aantal officiële zaken kijken die simpelweg geregeld moeten worden. Het is alleen mogelijk om voor de wet op Ibiza te trouwen als je er zelf woont of de huwelijksvoltrekking door een Nederlandse trouwambtenaar wordt voltooid. Alleen dan is het huwelijk rechtsgeldig.

Er is dus heel wat waar je rekening mee moet houden als je wilt trouwen op Ibiza.Begin daarom op tijd met het regelen van de juiste formulieren. De kans is namelijk groot dat je te maken krijgt met lange wachttijden voordat er iets geregeld is. Kies voor het organiseren voor de bruiloft voor een ervaren, lokale weddingplanner die op de hoogte is van alle regels om te kunnen trouwen op Ibiza

De onderstaande vier stappen zijn belangrijk voor de organisatie van jouw bruiloft op Ibiza.

Stap 1: verzamel alle documenten die je nodig hebt voor de huwelijksvoltrekking

Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de ambassade van Spanje. Zij kunnen je precies vertellen welke documenten je nodig hebt voor de huwelijksvoltrekking. Als je gaat trouwen op Ibiza dan heb je namelijk een geboorteakte nodig, een verklaring omtrent je burgerlijke staat en een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Denk ook aan een geldig paspoort of identiteitskaart voor de bruid, bruidegom, de getuigen en alle gasten.

Stap 2: ga in ondertrouw

Ga op tijd in ondertrouw. Per gemeente verschilt het hoe lang van tevoren dit moet gebeuren. Probeer tijdig te achterhalen hoe lang van tevoren je in ondertrouw dient te gaan als je gaat trouwen op Ibiza. Ook hiervoor kun je terecht bij de Spaanse ambassade in Nederland.

Stap 3: wie worden de getuigen?

In Nederland zijn er bij elk huwelijk minimaal twee en maximaal 4 getuigen nodig. De getuigen moeten achttien jaar of ouder zijn. In Spanje mag je zoveel getuigen meenemen als je wilt, echter zijn er maar twee getuigen die de huwelijksakte mogen ondertekenen.

Stap 4: de huwelijksakte registreren in Nederland

Als je in Nederland woont dan ben je verplicht om de buitenlandse huwelijksakte binnen zes weken te registeren in je woongemeente. Doe dat zo snel mogelijk na jullie bruiloft op Ibiza. De gemeente past je persoonlijke gegevens dan aan in de Basisregistratie Personen (BRP).

Tip! Lees ook ons artikel over trouwen in het buitenland!

Een ceremonieel huwelijk op Ibiza

We zeiden het al eerder, de BN’ers die je ziet trouwen op Ibiza doen dat vaak ceremonieel. Dat wil zeggen dat het bruidspaar voor de wet al getrouwd is in Nederland en dat de ceremonie op Ibiza symbolisch is. Ook een ceremoniële bruiloft gaat gewoon volgens het boekje met een Nederlandse trouwambtenaar en trouwakte. Een ceremonieel huwelijk is net zo liefdevol en romantisch als een -echt- huwelijk, het is alleen veel makkelijker te organiseren en het scheelt een heleboel bureaucratische rompslomp. Je hoeft geen rekening te houden met officiële instanties en je kunt het huwelijksfeest precies vieren zoals jij het wilt.

Voor de kerk trouwen op Ibiza

Je kunt op Ibiza ook kiezen voor een kerkelijke ceremonie. Op Ibiza vind je daar meerdere schitterende trouwlocaties voor. Zoals Es Cubells, prachtig gelegen op een hoge rots met geweldig uitzicht. Andere kerkelijke trouwlocaties zijn de kerk van San José op een mooi plein of San Carlos in het binnenland. De priester kan de ceremonie meestal in het Spaans of Engels uitvoeren.

Wat heb je nodig voor een Ibiza bruiloft?

Als je gaat trouwen in Spanje op het eiland Ibiza dan kun je de bruiloft volledig naar jouw wensen en ideeën invullen. Ga voor een lekker hip sfeertje en plan een groot sprankelend feest. Of kies juist voor een rustige trouwlocatie op Ibiza, middenin de natuur met een ontspannen diner in de buitenlucht. Alles kan!

Welke andere stappen moeten er nog genomen worden om te trouwen op Ibiza?

  • De locatie – Wil je graag trouwen op het strand of in het binnenland?
  • De datum – Prik een datum zodat je nog voldoende tijd hebt voor de organisatie.
  • Wie nodig je uit? – Bedenk of je voor een grote bruiloft of een intieme sfeer wilt gaan.
  • De jurk en visagie – Ook niet onbelangrijk! Op Ibiza kan alles. Van hippie-look met blote voetjes tot black tie en klassieke trouwjurk.
  • De fotograaf – Win informatie in over welk soort foto’s je zou willen en verzamel voorbeelden.
  • Je budget – Wat jouw budget is voor de bruiloft, is belangrijk voor de andere keuzes die je maakt. Verderop lees je meer over de kosten van trouwen op Ibiza.
  • De speech – En dan de speech. Een belangrijk onderdeel van de grote dag. Voor ideeën en inspiratie over het schrijven van een mooi bruiloftspeech lees je ons artikel over dit onderwerp.
  • Het vervoer:  het is erg leuk om voor een klassieke auto te kiezen, maar ook per scooter kun je heel goed het eiland over in je trouwjurk. Op Ibiza kun je ook mobiele bars inschakelen. Dit is een bar met bartenders en obers erbij. Superleuk en ook nog een heel handig!
  • Vrijgezellenfeest: organiseer een onvergetelijk vrijgezellenfeest voor de bruid en eentje voor de bruidegom

Wil je jouw bruiloft perfect laten verlopen? Maak dan een draaiboek.

Weddingplanner

Het inschakelen van een weddingplanner is trouwens geen overbodige luxe als je gaat trouwen op Ibiza. Kies voor een Nederlandse weddingplanner die veel weet van trouwen in het buitenland of zelf veel ervaring heeft met het organiseren van bruiloften op Ibiza.

De kosten van trouwen op Ibiza

Ga je trouwen op ibiza dan wil je natuurlijk weten wat de kosten van de bruiloft zijn. De kosten voor een gemiddelde Nederlandse bruiloft bedragen circa € 15.000,00. Dat hoeft op Ibiza niet veel meer te zijn maar het hangt af van je eigen wensen en budget! Alles kan! Het scheelt natuurlijk of je voor een kleine, intieme bruiloft gaat of een groot feest met honderdvijftig gasten. De prijzen voor het reizen naar Ibiza en het verblijf op het eiland verschillen zeer sterk voor het hoogseizoen en het voor/naseizoen. Het is goed om daar rekening mee te houden bij het plannen van je bruiloft op Ibiza.

Trouwlocaties op Ibiza

Op Ibiza zijn volop spetterende trouwlocaties waar je jouw aanstaande het ja-woord kan geven. Van een romantische bruiloft op het platteland tot een beach bruiloft met uitzicht op zee en het strand. Er zijn beachclubs die meer een hippe of bohemian sfeertje hebben. Op veel trouwlocaties is het ook nog mogelijk om te overnachten. Je kan zo je gasten op dezelfde locatie laten verblijven. Ibiza is het eiland van hippe en moderne villa’s. Dit thema kiezen voor je bruiloft is dan ook een logische keuze. Ga als trouwlocatie voor een luxe villa waar je de hele dag kan blijven voor de ceremonie, het diner en het feest

Exclusief en intiem

Houd jij de bruiloft graag klein, met alleen de beste vrienden en familieleden? Ga voor een intieme, exclusieve sfeer en houd je bruiloft op een privéstrand tussen rotsen en veel groen.

Landelijke romantiek

Landelijke romantiek vind je in het binnenland van Ibiza. Voor een knusse en idyllische sfeer kun je het beste kiezen voor een trouwlocatie op een landgoed of in een weelderige, groene tuin ergens tussen de heuvels. Honderden lampjes, prachtig gedekte tafels vol bloemen; samen vormen ze een sfeervol geheel. Een grote groene tuin vol olijf- en fruitbomen, een zwembad waar kan worden afgekoeld en een tafel vol hapjes en drankjes. Een ultiem relaxte sfeer is hier gegarandeerd! Kies voor een mooie plek, bijvoorbeeld een traditionele finca met een mooi landgoed eromheen.

Voor luxepaardjes, trouwen op Ibiza

Luxepaardjes gaan voor die echte Ibiza jetset sfeer. Als trouwlocatie kun je hierbij denken aan een luxe nautische stijl op een grote jacht of zeilschip. Een exclusief diner met als afsluiting een groot feest met toffe dj terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Wat wil je nog meer?

Is Ibiza het eiland van jouw dromen en ga jij trouwen op Ibiza? In dit artikel heb je alles kunnen lezen over trouwen op Ibiza en kun je hopelijk stappen gaan zetten naar de mooiste dag van je leven! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om ook je huis in te richten in Ibiza stijl!