Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Kasteel Hooge Vuursche met kasteeltuin

Is in een kasteel trouwen jouw ultieme droom? Begrijpelijk! Het maakt jullie feestdag namelijk nóg magischer. Ons advies? Houd het vooral niet bij dromen alleen, maar maak het werkelijkheid!

Trouwen in een kasteel

We kunnen heel wat bijzondere plekken bedenken waar we een droomhuwelijk voor ons zien. Maar met stip op één staat toch wel trouwen in een kasteel. Hoewel veel mensen denken dat je voor de ultieme sprookjesvibes wellicht naar Frankrijk moet reizen met het hele feestgezelschap, is dat in werkelijkheid helemaal niet nodig. Nederland telt namelijk ontzettend veel prachtige kastelen, waardoor in een kasteel trouwen helemaal zo gek nog niet is. Van verborgen pareltjes tot de meest imposante sprookjeskastelen. Wij zetten de 7 mooiste kastelen, burchten en chateaus waar je kunt trouwen op een rijtje.

Kasteel de Haar

Op zoek naar een kasteel met werkelijk alles erop en eraan? Van weelderige rozentuin tot puntige torens en van slotgracht tot ophaalbrug? Dan is je bingokaart bij Kasteel de Haar in Utrecht hierbij compleet. Dit kasteel is dan ook met recht een sprookjesslot te noemen. Qua trouwmogelijkheden kun je terecht in de eeuwenoude sfeervolle kapel naast het kasteel, of in de intieme bibliotheek in het kasteel zelf. Uiteraard is buiten trouwen ook een mogelijkheid in de lente- en zomermaanden. Zo kunnen jij en je lief elkaar het jawoord geven in de rozentuin, de Romeinse tuin of onder de oude boom achter het kasteel.

Kasteel Keukenhof

Naast het wereldberoemde bloemenpark ligt het prachtige Kasteel Keukenhof. Ondanks dat je hier midden in de Randstad zit, kom je onmiddellijk tot rust wanneer je dit prachtige, historische landgoed op loopt. Twijfel je nog? Wacht maar tot je het balkon ziet. Perfect voor een romantische balkonscène!

Qua invulling en aankleding van de dag kun je overigens alle kanten op bij Kasteel Keukenhof. Zo kun je kiezen voor een ceremonie in het kasteel zelf, maar ook in het Koetshuis, de Hofboerderij, of natuurlijk buiten in de schitterende tuin. Hulp nodig bij de invulling van jullie dag? Kasteel Keukenhof beschikt over een professioneel team om jullie feestdag tot in de puntjes te verzorgen!

Kasteel Hooge Vuursche

Wanneer je aan trouwen in een kasteel denkt, dan kan het haast niet anders dan dat je ongeveer Kasteel Hooge Vuursche voor je ziet. Dit prachtige landgoed met imposant kasteel ligt tussen de bossen van Baarn. En met verscholen bedoelen we ook écht verstopt. Vanaf de weg valt het kasteel namelijk nauwelijks op, maar zodra je het landgoed op rijdt kun je niet meer om dit imposante sprookjeskasteel heen. Let maar op, je wordt op slag verliefd op deze bijzondere plek.

Het landgoed heeft zowel binnen als buiten verschillende trouwmogelijkheden. Zo is er binnen een mooie, lichte trouwzaal (met gouden stoeltjes!), en buiten een prachtig bordes met uitzicht over de kasteeltuin met fontein.

Kasteel Sterkenburg

Houden jullie van een eclectische interieur stijl, dan ben je bij Kasteel Sterkenburg aan het goede adres.  Of je het groots aan wil pakken of het juist kleinschalig wil houden met een selecte groep naasten…je gaat hier hoe dan ook een feestelijke, intieme en romantische dag beleven. Dit kan zowel binnen in het kasteel zelf, maar uiteraard ook buiten in de tuinen of de Boomgaard. En hoe fijn is het dat je in de ruime Kasteelsuite je huwelijksnacht kan doorbrengen. Ook aan jullie gasten is gedacht, er zijn namelijk ook nog 8 gastenkamers voor hen beschikbaar. Hier ga je geen spijt van krijgen!

Kasteel Wittenburg

Op zoek naar een traditionele, hoffelijke en gemoedelijke locatie? Dan hoef je niet verder te zoeken. Het elegante Kasteel Wittenburg in Wassenaar maakt dit allemaal waar en zal hoe dan ook voor een onvergetelijke dag zorgen.

Het fijne aan deze plek is dat vrijwel iedereen hier terecht kan met zijn of haar specifieke wensen. Wil je buiten trouwen? Daar leent de prachtige kasteeltuin zich uiteraard perfect voor. Toch liever binnen? Dan heeft Kasteel Wittenburg maar liefst zeven ruimtes beschikbaar, allemaal met verschillende sferen, stijlen en capaciteiten. Onze favorieten? De stijlvolle grote lounge en de klassieke Franse salon!

Kasteel Duurstede

Mag het allemaal iets minder gelikt, en ben je op zoek naar authenticiteit? Dan is ruïnekasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede de perfecte locatie voor jullie trouwdag. Een prachtige plek met enorm veel historie. Dat voel je meteen al zodra je over de ophaalbrug loopt en het kasteeleiland – dat omringd wordt door een slotgracht – betreedt. Dé perfecte plek voor de bruidsreportage!

Kasteel Heeze

Bij Kasteel Heeze in het gelijknamige plaatsje in Noord-Brabant hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken om het weer. Uiteraard is het met mooi weer te gek om de ceremonie of het diner op het intieme 2de Binnenplein of langs de slotgracht te laten plaatsvinden, maar… ook binnen zijn er heel wat bijzondere plekken waar jullie bijzondere dag gevierd kan worden. Zo kun je onder andere kiezen voor de Muziekkamer, de Koetshuizen, de Zolderzaal of de Ridderzaal. Moeilijk kiezen, want ze zijn allemaal fantastisch! Deze authentieke ruimtes die door de eeuwen heen gebruikt werden door de toenmalige bewoners geven je dan ook direct het gevoel even in een andere tijd te zijn!

Overigens maakt het niet uit hoe groot de groep genodigden is, want intiem zal jullie feest hoe dan ook zijn. Dit komt omdat het kasteel exclusiviteit garandeert, waardoor jullie en jullie gasten de enige genodigden op het landgoed zijn.


Meer inspiratie voor de perfecte bruiloft

Kun je nog wel wat hulp gebruiken wat betreft de aankleding en organisatie van jullie trouwdag? Wellicht heb je dan wel wat aan de volgende artikelen:

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om mooie bruilofts decoratie of accessoires te shoppen!