Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
bruid en bruidegom voor landgoed met witte en rode ballonnen

Trouwen op een landgoed? Wie wil dat nu niet! Een landgoed is de perfecte trouwlocatie als je gaat voor een sprookjesachtig huwelijk. Denk aan: mooie parken, binnentuin(en) oftewel een locatie midden in de natuur of bosrijke omgeving. In dit artikel vertellen we je meer over zes prachtige landgoederen in Nederland. Laat je inspireren en wie weet trouw jij binnenkort wel op één van deze locaties!

Trouwen op een landgoed: sprookjesachtig

Droom jij altijd al van een sprookjesachtig huwelijk met jouw prins op het witte paard? Dan is trouwen op een landgoed echt iets voor jullie! Landgoederen zijn uitgestrekt, uniek, bijzonder, sfeervol en romantisch! Aan ruimte in elk geval geen gebrek. Hoe groot je gezelschap ook is, met een landgoed als trouwlocatie zit je goed. Hieronder hebben we zes bijzondere landgoederen uitgelicht. Welk landgoed is jullie favoriet?

Landgoed Zonheuvel

Ben je op zoek naar een locatie gelegen centraal in het land? Wellicht is Landgoed Zonheuvel iets voor jullie. Landgoed Zonheuvel is namelijk gelegen midden in het Nationaal Park Utrechts Heuvelrug en is daarom omringd door een bosrijke omgeving.

Stel je voor, trouwen zoals in een sprookje! In de stijlkamers van het statige monumentale Maarten Maartenshuis geven jullie elkaar het ja-woord te midden van jullie familie en vrienden. Daarna lopen jullie via het bordes naar buiten en proosten met elkaar en genieten van de verrukkelijke taart. Het is jullie dag! De foto’s kunnen op prachtige plekken op het landgoed gemaakt worden midden in de Kaapse Bossen. Daarna heerlijk uitgebreid dineren en een knalfeest in het paviljoengebouw om vervolgens heerlijk na te genieten en te overnachten in 1 van de 110 hotelkamers. Uiteraard kunnen alle gasten hier ook verblijven en kunnen jullie de volgende dag tijdens het ontbijt napraten over de dag van jullie leven! Natuurlijk is dit maar een voorstel en is er heel veel mogelijk, dus laat vooral je wensen weten.

Landgoed Zonheuvel bestaat uit 47 hectare bosrijk gebied en er zijn 4 verschillende gebouwen gelegen. Waaronder het paviljoengebouw met het restaurant en de 110 hotelkamers. Daarnaast zijn er nog het Maarten Maartenshuis, het Koetshuis en de Lodges. Ook is er een Openluchttheater waar eventueel getrouwd kan worden; hoe mooi is dat, buiten onder een dak van bladeren! Naast de vele faciliteiten die Landgoed Zonheuvel biedt, staat duurzaamheid hier hoog in het vaandel en zijn zij trotse houder van het Green Key Gold certificaat.

Landgoed het Hof

Ben je opzoek naar een idyllisch landgoed waar cultuur, natuur, kunst en gastronomie centraal staan? Dan ben je bij Landgoed het Hof aan het goede adres. Landgoed het Hof heeft een rijke historie: niet voor niets staat dit landgoed op de monumentenlijst. Gelegen in Bergen (midden in de bossen!) is Landgoed het Hof onderdeel van blooming. Blooming bestaat uit een strandpaviljoen, hotel, restaurant, landhuis en meer. Alles is mogelijk bij Landgoed het Hof. Of je nu wilt trouwen tussen de lindebomen, in de moestuin of juist midden in het bos: het kan allemaal.

Landgoed Huize Bergen

In het Brabantse Vught is het authentieke landhuis en Landgoed Huize Bergen gelegen. Landgoed Huize Bergen biedt mogelijkheden voor zowel kleine als grote feesten: het Koetshuis biedt mogelijkheden voor feesten en partijen tot maximaal 175 personen.

Het Landgoed heeft in de loop ter tijd diverse functies gehad, variërend van opleidingscentrum tot hotel. De voormalige eigenaresse Charlotte van Beuningen streefde maatschappelijke betrokkenheid na. Iets wat tegenwoordig nog steeds zeer kenmerkend is voor het Landgoed. Landgoed Huize Bergen is dan ook dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Oog voor detail, stijlvol, hoge kwaliteit en comfort zijn typerend voor dit landgoed.

Landgoed Tespelduyn

Landhuis Tespelduyn is uitgegroeid tot prachtig landgoed. In 1975 kochten Piet en Wil Duivenvoorde de oude bollenschuur die later is omgebouwd tot landhuis. In 2011 werd het landgoed geopend voor golfers, horecagasten en feesten of vergaderingen. Landgoed Tespelduyn heeft namelijk ook een eigen 9-holes golfbaan. Het landgoed kenmerkt zich door de groene velden, groene oprijlaan en de weidse omgeving. Vanuit de 23 meter hoge Terp op de golfbaan heb je een waanzinnig uitzicht over de bloembollenvelden.

Het restaurant ’t Landhuys bestaat onder andere uit verschillende kamers die elk een eigen stijl hebben. Van licht, romantische kamers tot kamers met een Engels chique James Bons stijl. ’t Koetshuys, wat naast ‘t Landhuys is gelegen, is zeer moderner ingericht. Dit is de plek die bestaat uit een trouwzaal en feestzaal. Wil je liever trouwen in de tuin? Dat kan! Landgoed Tespelduyn heeft een sprookjesachtige Trouwtuin. Het familiegevoel komt overal in terug: je voelt je dan ook snel thuis hier.

Landgoed te Werve

Wauw, wat een lange en bijzondere oprijlaan heeft Landgoed te Werve. Midden in het beschermd natuurpark in Rijswijk ligt het koloniaal landhuis Landgoed te Werve. Ideaal: het Landgoed is makkelijk te bereiken via diverse snelwegen (A4, A12 en A13). Ook Landgoed te Werve heeft een rijke historie die wel tot 1260 teruggaat. Tegenwoordig heeft het Landgoed te Werve een moderne look and feel. Dit komt mede omdat het Landhuis geheel is gerestaureerd en gerenoveerd. Vanuit het terras en de tuinzaal heb je een waanzinnig uitzicht over de grote vijver. Dit is tevens dé plek om samen met jullie gasten te proosten.

De locatie biedt meerdere ruimtes aan die met elkaar kunnen worden verbonden. Zo is het mogelijk om het hele jaar door hier te trouwen. Het is dan ook een geweldige huwelijkslocatie die geschikt is voor maximaal 200 personen.

De Landgoederij

Landgoederij en Kasteel Camminha biedt vele mogelijkheden als het gaat om een onvergetelijke huwelijksdag. De locatie is gelegen aan de Kromme Rijn in Bunnik (Utrecht) en heeft een groot buitenterrein. De Landgoederij bestaat uit verschillende zalen met elk een eigen karakter: De Deel, De Tapperij, De Voorkamer, De Hooiberg en De Brink.

De Deel

De Deel is de grootste zaal van De Landgoederij en heeft een gezellige, sfeervolle uitstraling. Kenmerkend van deze zaal zijn de open haard en boerderijbalken. De inrichting van deze zaal is modern en warm.

De Tapperij

De look en feel van deze zaal is modern en authentiek. Denk aan warme, huiselijke materialen in combinatie met industriële elementen. Vanuit de Tapperij heb je toegang tot de Voorkamer.

De Landgoederij zaal de Tapperij

De Voorkamer

Aan de voorzijde van De Landgoederij bevindt zich de Voorkamer. Deze ruimte wordt meestal gebruikt als eigen entree in de vorm van ontvangstruimte.

De Hooiberg

Deze zaal is geschikt voor maximaal 100 personen en heeft een gezellige en warme uitstraling. De zaal wordt meestal gebruikt voor diner, receptie, feest of ontvangst.

De Landgoederij zaal de hooiberg

De Brink

In het hart van De Landgoederij bevindt zich de zaal De Brink. De Brink heeft een moderne uitstraling en is geschikt voor circa 90 gasten.

Kasteel Cammingha

Het Kasteel Cammingha ligt naast De Landgoederij en heeft een klassieke en

authentieke uitstraling. Dé perfecte plek voor het houden van jullie ceremonie. Overnachten is ook mogelijk in het Kasteel. De Landgoederij is een sfeervolle huwelijkslocatie met verschillende mogelijkheden. Tip: maak een spetterende entree en arriveer per sloep of laat je rondrijden in een Bentley.

Op een landgoed trouwen

Hopelijk heeft dit artikel jullie geïnspireerd als het gaat om het vinden van een prachtige trouwlocatie. Trouwen op een landgoed is romantisch, sprookjesachtig en bijzonder. Veel plezier met alle voorbereidingen en geniet!

Ben je geïnspireerd geraakt na het lezen van dit artikel? Regristreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale!