Ibizia bruiloft Bohemian bruiloft diner aan het zwembad

Ga jij elk jaar op vakantie naar het prachtige eiland Ibiza? Of je hier nu komt om te feesten of te relaxen; het eiland heeft veel te bieden. Prachtige natuur, schone stranden, historische architectuur én een enorme dosis zon. Als dat geen perfecte basis is voor een bruiloft… Zou jij dolgraag willen trouwen op Ibiza? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken bij de organisatie. Kortom, hier vind je veel tips en ideeën voor een Ibiza bruiloft!

Hoe ziet een Ibiza bruiloft eruit?

Als je gaat trouwen in Spanje op het eiland Ibiza dan kun je de bruiloft volledig naar jouw wensen en ideeën invullen. Ga voor een hippe sfeertje en plan een groot sprankelend feest. Of kies voor rust, natuur en een ontspannen diner in de buitenlucht. Alles kan!

Opties voor trouwen op Ibiza

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, hebben we een aantal verschillende thema’s voor je gemaakt; van blote voeten in het zand tot black tie.

Lees verder en ontdek onze 5 stijlvolle ideeën.

 1. Hip en modern

  Ibiza is het eiland van hippe en moderne villa’s. Dit thema kiezen voor je bruiloft is dan ook een logische keuze. Ga als locatie voor een luxe villa waar je de hele dag kan blijven voor de ceremonie, het diner en het feest.

 2. Exclusief en intiem

  Houd jij de bruiloft graag klein, met alleen de beste vrienden en familieleden? Ga voor een intieme, exclusieve sfeer en houd je bruiloft op een privé-strand tussen rotsen en veel groen.

 3. Landelijke romantiek

  Landelijke romantiek vind je in het binnenland van Ibiza. Een grote groene tuin vol olijf- en fruitbomen, een zwembad waar kan worden afgekoeld en een tafel vol hapjes en drankjes. Een ultiem relaxte sfeer is hier gegarandeerd!

 4. Voor luxepaardjes

  Luxepaardjes gaan voor die echte jetset sfeer. Hierbij kun je denken aan een luxe nautische stijl op een grote jacht of zeilschip. Een exclusief diner met als afsluiting een groot feest met dj terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Wat wil je nog meer?

 5. Knus en idyllisch

  Voor een knusse en idyllische sfeer kun je het beste kiezen voor een locatie op een landgoed of in een weelderige, groene tuin ergens tussen de heuvels. Duizenden lampjes, prachtig gedekte tafels vol bloemen; samen vormen ze een sfeervol geheel.

Praktische tips voor trouwen in Spanje

Denk eraan dat wanneer je gaat trouwen op Ibiza, je vooraf enkele dingen gedaan moet hebben, maar ook achteraf zijn er enkele handelingen nodig.

 • Als je in het buitenland trouwt, moet het huwelijk ook geldig worden gemaakt voor de Nederlandse wet.
 • Een andere goede (een eenvoudiger) optie, is om officieel te trouwen in Nederland en vervolgens op Ibiza de ceremonie, het diner en het feest te laten plaatsvinden.

Stappenplan trouwen op Ibiza

Bij een bruiloft komen ook een aantal officiële zaken kijken die simpelweg geregeld moeten worden. Deze 7 stappen zijn een goed begin voor de organisatie van jouw bruiloft op Ibiza.

 1. Wat heb je allemaal nodig?
 2. Welke documenten moet je verzamelen?
 3. Wie worden de getuigen?
 4. In ondertrouw gaan
 5. De huwelijksakte
 6. Trouw je in gemeenschap van goederen of niet?
 7. Over het inhoudelijk plannen van de bruiloft lees je in het volgende hoofdstukje meer

Wat heb je nodig voor een Ibiza bruiloft?

Je kunt op Ibiza ook kiezen voor een kerkelijke ceremonie. Es Cubells is prachtig en gelegen op een hoge rots met geweldig uitzicht. Andere opties zijn de kerk van San José op een mooi plein of San Carlos in het binnenland. De priester kan de ceremonie meestal in het Spaans of Engels uitvoeren.

Wat het vervoer betreft is het erg leuk om voor een klassieke auto te kiezen, maar ook per scooter kun je heel goed het eiland over in je trouwjurk. Op Ibiza kun je ook mobiele bars inschakelen. Dit is een bar met bartenders en obers erbij en je kunt vaak kiezen uit verschillende pakketten.

Weddingplanning: Ibiza bruiloft

Als je gaat trouwen op Ibiza, moet er van alles geregeld worden. Het inschakelen van een weddingplanner is dan ook geen overbodige luxe. Kies voor een Nederlandse weddingplanner die veel weet van trouwen in het buitenland of zelfs veel ervaring heeft met bruiloften op Ibiza.

Welke stappen er sowieso moeten worden genomen?

 1. De locatie – Wil je graag trouwen op het strand of in het binnenland?
 2. De datum – Prik een datum zodat je nog voldoende tijd hebt voorde organisatie.
 3. Wie nodig je uit? – Bedenk of je voor een grote bruiloft of een intieme sfeer wilt gaan.
 4. De jurk en visagie – Ook niet onbelangrijk! Op Ibiza kan alles. Van hippie-look met blote voetjes tot black tie en klassieke trouwjurk.
 5. De fotograaf – Win informatie in over welk soort foto’s je zou willen en verzamel voorbeelden.
 6. Je budget – Wat jouw budget is voor de bruiloft, is belangrijk voor de andere keuzes die je maakt.
 7. De speech – En dan de speech. Een belangrijk onderdeel van de grote dag. Voor ideeën en inspiratie over het schrijven van een bruiloftsspeech lees je ons artikel over dit onderwerp.
 8. Het vrijgezellenfeest voor de bruid en bruidegom.

Bijzondere plekken om te trouwen op Ibiza

Op Ibiza vind je veel bijzondere plekken om te trouwen. Ga je voor een Ibiza bruiloft dan kun je dus ook heel veel kanten op.

 • Je kunt ervoor kiezen om te trouwen op het strand, bijvoorbeeld in een moderne beachclub. Er bestaan ook beachclubs die meer een hippe of bohemian sfeer hebben.
 • Een chique bruiloft in een hotel in de stad behoort ook tot de mogelijkheden.
 • De landelijke bruiloft in het binnenland is ook een aanrader. Kies voor een mooie plek, bijvoorbeeld een traditionele finca met een mooi landgoed eromheen. Hierbij kun je denken aan een mooie agriturismo, hotel of landgoed.

Is Ibiza het eiland van jouw dromen en ga jij trouwen op Ibiza? In dit artikel heb je alles kunnen lezen over trouwen op Ibiza en kun je hopelijk stappen gaan zetten. Meer weten over het koperen huwelijk, het diamanten huwelijk, het zilveren huwelijk of de gouden bruiloft?

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om ook je huis in te richten met Ibiza vibes!