boot versierd voor een huwelijk

Het is misschien wel de allermoeilijkste beslissing die jullie moeten nemen voor jullie trouwdag: de locatie. Deze is immers bepalend voor de sfeer, de mogelijkheden en de rest van de keuzes die jullie moet maken voor de mooiste dag van jullie leven. Geen wonder dus dat het zo lastig is! In deze trouwgids geven we je een aantal tips om het vinden van die perfecte locatie net wat makkelijker te maken en delen we de leukste unieke trouwlocaties.

Begin op tijd met het zoeken naar een trouwlocatie!

Het zoeken van een locatie is iets wat veel mensen uitstellen, juist omdat het meestal nog zo lang duurt tot de grote dag. Toch is het wel verstandig om alvast iets vast te leggen: veel populaire locaties zijn namelijk vaak al een jaar van tevoren volgeboekt! Voordat jullie op zoek gaan naar een geschikte locatie, sta eerst stil bij de volgende dingen.

Het aantal gasten

Hoeveel mensen verwachten jullie dat er ongeveer gaan komen? Kiezen jullie voor een grootse bruiloft of gaan jullie voor klein en intiem met enkele vrienden en familie? Afhankelijk van het aantal mensen kies je de grootte van de locatie. Een handjevol mensen in een enorme balzaal staat ook zo raar.

Het prijskaartje van unieke trouwlocaties

Van tevoren hebben jullie als het goed is een budget bepaald voor jullie droombruiloft. Hoeveel hiervan wil je uitgeven aan de locatie? Trouwen op een prachtig landhuis, kasteel of zelfs in het buitenland is natuurlijk fantastisch, maar kost ook een hoop geld. Ook een buitenbruiloft op bijvoorbeeld de boerderij van je oom kan juist geweldig zijn. Zo kun je je geld ook weer in andere dingen stoppen, bijvoorbeeld een mooie grote bruidstaart.

Bereikbaarheid

Een bruiloft in het bos kan leuk zijn, maar ook behoorlijk lastig qua bereikbaarheid. Kies uit unieke locaties en wees creatief, maar wel realistisch: is het voor iedereen makkelijk om op deze locatie te komen? Ook voor ouderen en mindervaliden? En zijn er voldoende parkeerplekken? Is de plek ook bereikbaar met bijvoorbeeld het openbaar vervoer? Allemaal dingen om rekening mee te houden!

Meesterbakker

Was de planning om zelf te gaan koken, bakken en braden of die heerlijke cateraar uit het dorp te vragen? Let dan goed op, want niet op elke locatie kun je zelf je hapjes en drankjes verzorgen! Op sommige locaties zit je vast aan bepaalde leveranciers voor de catering, muziek en drank.

Waar is dat feestje?

Zijn jullie van plan om de hele nacht door te feesten? Dan is het verstandig om ook goed te kijken naar locaties waar tot laat gefeest mag worden. Zonde als je al om 12 uur wordt weggestuurd, terwijl het feestje net een beetje op gang komt!

Overnachtingsmogelijkheden

Komen er mensen van ver of willen jullie graag, eventueel met familie en vrienden, blijven slapen, vergeet dan niet te kijken naar overnachtingsmogelijkheden bij de locatie, of andere mogelijkheden in de buurt!

5x unieke trouwlocaties

Hebben jullie nagedacht over alle punten, dan is het nu tijd om echt op zoek te gaan. Hoe ziet jullie ideale locatie eruit? Gaan jullie voor knus of liever vintage, in eigen tuin of aan zee? Kies iets wat echt bij jullie past! Heb je nog geen idee? Hieronder geven we je wat inspiratie voor unieke locaties!

Tip! Check sowieso altijd of op de plek van jullie keuze en met de trouwambtenaar die jullie hebben gekozen, of je huwelijk daar officieel gemaakt kan worden.

Trouwen in een museum

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar hoe mooi is het om te trouwen in jullie favoriete museum? Tegenwoordig kun je in een aantal musea verspreid door Nederland elkaar het ja-woord geven. Hoe gaaf om te trouwen op een van deze unieke locaties!

Een klooster

Ook mooi: trouwen in een authentiek klooster. Of ga helemaal voor chic en trouw in een luxe hotel. Geheel in stijl en ook nog eens makkelijk, hoeven jullie niet naar overnachtingsmogelijkheden te zoeken.

Unieke trouwlocaties: trouwen tussen de giraffes

Een andere op het lijstje van unieke locaties is de dierentuin. Een ding is zeker: het is zeker weten origineel. Wie kan er nou zeggen dat ie tussen de olifanten is getrouwd? En de foto’s van jullie trouwdag? Die maakt niemand je na!

Unieke trouwlocaties voor een bruiloft buiten

Houden jullie wel van groen en van natuur? Er zijn tal van groene unieke locaties midden in de natuur te vinden. Een buitenbruiloft it is! Hebben jullie er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om te trouwen op een knusse boerderij, hoeve of zelfs bij een molen? Maak dan juist gebruik van de ruimte en zet rondom jullie locatie tentjes op. Ga vooral los met decoratie en versier het weiland met lichtjes en lampjes. Een geweldig en sfeervol tafereel! Of duik juist het bos in en maak jouw bohemian chic wedding helemaal compleet. Er is zoveel mogelijk qua unieke locaties.

Als een vis in het water: trouwen op een boot

Of zijn jullie als stel juist gek op water? Is de zee jullie grootste vriend, aarzel dan niet en kies uit een van de mooie unieke locaties aan zee. Een heerlijk relaxte sfeer, voetjes in het zand en creëer die beachy wedding! Heel romantisch, zo’n huwelijk bij een beachclub of strandpaviljoen.

Ook tof: trouwen op een boot. De grootte en het soort boot zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten en de stijl van jullie bruiloft. Gaan jullie het liefst voor luxe en groot, dan kun je bijna niet anders dan kiezen voor een cruiseschip. Maar een grachtenboot of zeilschip kan natuurlijk ook! Vaar bijvoorbeeld met de grachtenboot langs voor jullie belangrijke plekken of stippel een andere mooie route uit. Zonde om alleen maar in de haven te blijven liggen!

Unieke trouwlocaties in overvloed

Er zijn allerlei unieke locaties door heen Nederland te vinden, voor elk budget, voor grote en kleine bruiloften en in verschillende stijlen. Hebben jullie die unieke locatie gevonden? Dan kun je nu door met de rest van de voorbereidingen, zoals het regelen van muziek, catering en natuurlijk decoratie. En vergeet vooral niet een draaiboek te maken om alles tot in de puntjes uit te werken. Dit is jullie dag!

Veel plezier met het zoeken naar de perfecte locatie van jullie bruiloft! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste decoratie voor jullie droomdag!