Verjaardagscadeau man cognac in bottel met twee glazen op een spiegeldienblad

Heb jij binnenkort een bruiloft of huwelijksjubileum zoals een koperen of zilveren huwelijk op de planning en wil jij hiervoor een onvergetelijk vrijgezellenfeest organiseren? Hieronder worden verschillende vrijgezellenfeest ideeën voor mannen beschreven die zorgen voor een geslaagde bachelor party!

Stappenplan voor het organiseren van een vrijgezellenfeest voor mannen

Het typische vrijgezellenfeest voor mannen en vrijgezellenfeest voor vrouwen zit vol met clichés. Denk aan dronkenmannen die na drankspelletjes over straat struinen in gekke pakjes. Of vrouwen die de gekste opdrachten uit moeten voeren in carnavals outfit. Toch is het niet nodig om het vrijgezellenfeest op die manier in te vullen. Meestal is er één vriend of broer die de organisatie van het feest op zich neemt, zo voorkom je te veel meningen en houd je overzicht. Het is een hele verantwoordelijke taak wat de nodige voorbereiding verreist. Des te leuker dat jij de aangewezen persoon bent die dit mag gaan organiseren. Deze laatste dagen als ‘vrijgezelle broer of vriend’ moeten natuurlijk op een bijzondere manier worden gevierd.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Net zoals het organiseren van een bruiloft, vraagt het organiseren van deze dag zoals gezegd de nodige voorbereiding. Voordat je de bachelor party gaat organiseren is het goed om in kaart te brengen of in elk geval te weten wat hij van deze dag hoopt. Of minstens zo belangrijk om te weten wat hij absoluut liever niet wil meemaken op deze dag. Natuurlijk is het leuk om de bachelor een beetje voor schut te zetten en de grenzen van het vrijgezelle bestaan op te zoeken, maar het is en blijft zijn bachelor party. Reden genoeg om van tevoren op subtiele wijze met elkaar over het onderwerp te spreken, voordat je alles gaat plannen.

Dan ga je bepalen welke personen er worden uitgenodigd, schakel hiervoor desnoods de aanstaande van de vrijgezel in. Het is belangrijk om de juiste vrienden uit te nodigen voor een geslaagde bachelor party. Vervolgens kan het budget worden bepaald en kan de datum worden vastgelegd. Ga creatief om met het vastleggen van een datum. De bachelor moet natuurlijk wel kunnen, maar mag geen vermoeden krijgen van deze dag. Nog even over het budget gesproken, vergeet niet dat jullie ook voor de bachelor betalen.

Vrijgezellenfeest voor mannen: surprise, surprise

Het belangrijkste en misschien ook wel het moeilijkste is het geheim houden van het vrijgezellenfeest (en de invulling ervan) voor de bachelor. Plan daarom deze dag ruim voordat de bruiloft plaats vindt. Als er maar weinig weekenden voor de bruiloft over blijven en je wacht tot het laatste moment, dan kan de bachelor natuurlijk een vermoeden krijgen. Dat zou zonde zijn. Zorg ervoor dat hij op het verkeerde spoor wordt gebracht en absoluut geen enkel idee heeft van wat hem te wachten staat.

Activiteiten en opdrachten die niet mogen ontbreken tijdens een vrijgezellenfeest voor mannen

Dan is het tijd voor het leukste gedeelte, de invulling, opdrachten en ideeën voor het vrijgezellenfeest. Wat ooit een stijlvolle en formele aangelegenheid was, waarbij de aanstaande bruidegom de overgang van jongen naar man vierde is tegenwoordig al snel een combinatie van alcohol en gekkigheid. Het mag natuurlijk ook een beetje gek zijn, kies voor een bizarre outfit of laat jouw bruidegom lekker in zijn jeans of chino op pad gaan. Doe hem een gekke accessoire om in de vorm van een hoed of strikje. Denk na over de activiteit die jullie gaan ondernemen en bedenk welk thema of welke outfit daarbij past.

De plek voor het vrijgezellenfeest

Ga je voor een wild feest vol drank en clubs? Als de man in kwestie hiervan houdt, is dat natuurlijk een leuk idee. Deze activiteit kun je overal ter wereld uitvoeren. Indien je voldoende budget hebt, zou je ook naar een bruisende stad kunnen gaan, wellicht zelfs elders in Europa. Een heel weekend op stap gaan, behoort ook tot de mogelijkheden. Wat dacht je van een weekend naar Praag, Stockholm, Barcelona of Berlijn? Blijf je liever in eigen land? In Nederland zijn Groningen, Breda, Rotterdam en Amsterdam geschikte steden. Net over de grens van België zijn de plekken Antwerpen of Gent ook aanraders.

Activiteiten & spelletjes

Wat voor type vrijgezel het ook is, hoe groot of klein je het aan wil pakken, er is altijd voor elk wat wils.  

Actie in de tent

Een vrijgezellenfeest bestaat meestal uit een dag of weekend en in het begin moet iedereen vaak nog wat op gang komen. Om de stemming wat opgang te brengen, kun je kiezen voor actieve activiteiten overdag. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Ga voor zeilen, quadriljoen, paintballen, bubble voetbal, een survivaltocht of kitesurfen. Een andere optie is een city hunt of escape room. Tijdens deze spellen kruip je samen in de huid van een filmfiguur of actieheld. Vervolgens ga je samen aan de slag om raadsels op te lossen of clues te vinden. Een spannende activiteit die op diverse plekken – zowel binnen als buiten – plaats kan vinden. ’s Avonds vul je de avond met een barbecue in de buitenlucht in combinatie met een uitdagende kroegentocht. 

Spanning en sensatie

Een ander idee voor het vrijgezellenfeest is het maken van een roadtrip. Dit is een leuke activiteit wanneer je met een kleinere groep mannen bent. Huur een retro busje, laad de wagen vol met bier en lekker eten, en rijd naar het zuiden. Het is wel verstandig om op deze trip stops in te plannen, zodat je weet welke activiteiten je op welke plek gaat doen. Combineer dit in de zomer met een diner op het strand.

Een vrijgezellenfeest voor mannen is niets zonder mooie vrouwen, dus regel een workshop naaktschilderen of huur een stripper. Hilarische momenten gegarandeerd en leuk om aan terug te denken. Bovendien mag je bij het naakschilderen je schilderij mee naar huis nemen, wat zorgt voor een leuk aandenken. Als je het liever wat rustiger houdt kun je ook samen naar een erotische voorstelling gaan.

Eten en drinken

Mannen houden van een goed gevuld glas bier (of andere alcoholische versnapering). Zorg tijdens deze dag dan ook voor genoeg drank (en eten).

Organiseer jij een feest voor een echte Bourgondiër? Kies dan voor een kook-workshop, een cursus bierbrouwen of een whisky-, bier- of wijnproeverij. Dit kun je uiteraard ook buiten Nederland, bijvoorbeeld in België of Frankrijk, doen. Combineer dit met een bezoek in het casino, plan een gezellige borrel of een leuk feestje als afsluiting van de avond.

Voor elke type man een geschikt vrijgezellenfeest

Het allerleukst is het om een combinatie te maken van actief en ontspanning en een feestje of borrel. Houd hierbij vooral rekening met het type man en hetgeen wat hij leuk vindt om te doen. Op die manier organiseer jij een succesvolle bachelor party!

Tips

Indien het vrijgezellenfeest voor mannen een heel weekend beslaat, kun je meer rustmomenten inbouwen. Dat is wel fijn als je tijd doorbrengt met goede vrienden en familie. Vroeger werd het vrijgezellenfeest de dag voor de bruiloft gehouden. Tegenwoordig is dat (gelukkig) niet meer gebruikelijk. Met een kater op je bruiloft staan is natuurlijk niet zo fijn! Al kun je tijdens een bruiloft aan zee heerlijk uitwaaien. Gelukkig is dat niet het geval en kunnen jullie met elkaar hopelijk nuchter genieten van de bruiloft. Op naar het volgende feest, zodat jullie in de toekomst tijdens de gouden bruiloft of het diamanten huwelijk kunnen terugblikken op een onvergetelijk vrijgezellenfeest.

Na het vrijgezellenfeestje voor mannen

Het moment is daar, het vrijgezellenfeest is voorbij. Door het uitnodigen van een fotograaf en/of cameraman tijdens de activiteiten, kun je achteraf een mooie collage maken van de foto’s en misschien zelfs een leuke film laten maken van de beelden. Zo kunnen de bruidegom (en de bruid), maar ook jullie als vrienden, nog lang nagenieten van deze bijzondere dag.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om er een onvergetelijke dag van te maken.