Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
checklist vrijgezellenfeest mannen

Jouw beste vriend, collega, broer of ander familielid stapt binnenkort het huwelijksbootje in en aan jou de taak om de activiteiten voor een vrijgezellenfeest voor de mannen te organiseren. En dat moet natuurlijk een klassiek goed en vooral onvergetelijk event worden. Een bachelor party waarbij de sfeer er vanaf moment één inzit en die pas eindigt in de vroege uurtjes van de volgende dag. Hoe ga jij dat doen? We geven je 10 opdrachten mee die door de groep of de bruidegom in spe kunnen worden uitgevoerd. Opdrachten die jullie op stoom helpen en de sfeer er van begin tot eind in houden. Have fun!

Een vrijgezellenfeest voor mannen? Eerst een paar tips

Jij bent de aangewezen persoon om deze dag invulling te geven. Laat je vooral niet misleiden door alle goedbedoelde tips van anderen. Zoveel mensen, zoveel wensen, maar alles goed en aardig; je doet dit voor de bruidegom in spe en die ken jij goed. Hou het daarom bij jezelf. Plan verder ruim van tevoren. Kies een weekend waarin er zoveel mogelijk maten kunnen en waarbij er nog genoeg tijd overblijft om bij te komen voor het feest waar het natuurlijk uiteindelijk om gaat.

Hebben jullie een date en een goede ‘cover-up’ voor de hoofdrolspeler? Maak dan een plan voor de invulling van het vrijgezellenfeest. Kies een aantal opdrachten en zorg voor een goede balans van de dag. Wat opwarmers voor in het begin, een paar grappen die als rode draad door de hele dag lopen en natuurlijk afsluiters om bij te gieren. Las ook tussendoor rustmomenten in, zo kunnen jullie des te langer door!

Tip! Download onze checklist hieronder voor een perfecte organisatie

checklist vrijgezellenfeest mannen

10x opdrachten vrijgezellenfeest man

Welke ex is dit?

Verzamel van tevoren zoveel mogelijk informatie over alle exen van degene die bijna het huwelijksbootje instapt. Van serieuze relaties tot one-night stands. Alle deelnemers aan het spel hebben een eigen fase uit het leven van de hoofdrolspeler meegemaakt en weten dus ook andere dingen van hem. Jij leest af en toe een omschrijving van een ex voor en degene die de meeste raadt, heeft gewonnen. Wat wordt de prijs? Bedenk iets leuks! Dit zal hoe dan ook verhalen opleveren.

Vrijgezellenbingo: een klassieker voor het vrijgezellenfeest met de mannen

Hang de vrijgezel die binnenkort trouwt een bingokaart om de nek. Teken hierop, in bijvoorbeeld 25 vakjes, symbooltjes die staan voor verschillende opdrachten. Terwijl jullie toeren van de ene naar de andere kroeg, mag de gelukkige steeds een opdracht uitvoeren. Heeft hij een rij van vijf compleet? Tijd voor een cadeau! Een vrijgezellenbingo is ook online te vinden. Een paar ideetjes voor op de kaart: lever je smartphone in, post een groepsfoto op Instagram met #vrijgezellenbingo en win een prijs, drink een shotje, organiseer een flasmob, bel je ex en vertel haar dat je gaat trouwen.

Geblinddoekt op avontuur: deze activiteit mag zeker niet ontbreken tijdens het vrijgezellenfeest met de mannen

Blinddoek de vrijgezel, doe hem een koptelefoon op en bind zijn handen bij elkaar. Vertel hem, terwijl iemand hem touwen om zijn voeten wikkelt, dat hij van een hoge brug mag springen, terwijl jullie hem op de rand van een steiger bij een vriendelijke vijver of ander water zetten. Armen wijd en spring! Niet vergeten te filmen!

Of drop de geblinddoekte vrijgezel ergens. Dat hoeft niet eens ver weg te zijn. Geef hem opdrachten mee voor een bepaalde richting en wacht met de groep op een speciale plek waar het feest kan beginnen. Een geinige opwarmer!

Een speurtocht organiseren voor het vrijgezellenfeest met de mannen

Dat klinkt misschien wat suf, maar is wel echt een gezellige start van de dag. Verbind plekken met een herinnering voor jullie, of voor de toekomstige bruidegom, aan grappige vragen. Wie als eerst arriveert en alles goed heeft, heeft gewonnen. Of maak het spannender door de verschillende teams opdrachten te geven: wissel van outfit met je teamgenoot of zing een lied op het stadplein.

Drankspelletjes

  • Laat de vrijgezel shotjes van drinken die in de vorm van de eerste letter van de bruid staan.
  • Bedenk voor het feest woorden die niet gezegd mogen worden, zoals: huwelijk, stripper, lapdance of trouwen. Woorden die voor de hand liggen om juist gezegd te worden. Als het woord toch in de groep gebruikt wordt, moet er een shotje door diegene worden gedronken.

Sleutelspel

Leg voor het vrijgezellenfeest met de mannen begint (een dag van tevoren) twee sleutels in de vriezer. Vlak voor je vertrekt, bind je een lang touw aan iedere sleutel en neemt ze mee. Wanneer jullie elkaar op de feestdag ontmoeten, verdeel je de groep in twee teams. Deze gaan tegenover elkaar in een rij staan. De eerste in de rij moet de sleutel doorgeven aan de persoon naast hem. Maar dan moet de sleutel eerst door de broek, trui of shirt en jas worden gehaald. Bij het team waar de sleutel als eerst door de kleding van de laatste persoon in de rij is gehaald, heeft gewonnen. Verzin een leuke prijs!

Wie kent de bruidegom het best?

Even aan het bijkomen met een lekkere lunch? Ook dan kan er gespeeld worden. Bedenk allerlei grappige vragen en weetjes over de vrijgezel. Degene die de meeste vragen goed heeft, kent hem het beste. Denk aan: wat is zijn lievelingseten? Wat is zijn schoenmaat? Wat was zijn vakkenpakket op school? Maak er multiple choice antwoorden bij voor wat extra verwarring.

Choreografie

Ga bij elkaar of naast elkaar staan. De eerste in de rij maakt een zelfbedachte beweging (tikt bijvoorbeeld met zijn rechterhand zijn linkerschouder aan). De volgende doet dit na en voegt er nog een beweging aan toe (knijpt z’n neus dicht, of maakt een danspas). Iedereen moet dit steeds nadoen, er iets aan toevoegen en uiteindelijk de hele choreografie een keer doen. Wanneer iemand de mist ingaat, krijgt die bijvoorbeeld een heerlijk vies shotje.

Truth or dare

Dit is iets voor later op de dag. Na het eten, in de kroeg. Dan zitten de tongen wat losser en kan er best wat onverwachts op tafel komen. Maak van tevoren wat kaarten met directe vragen. Een paar die horen bij ‘de waarheid’ en een paar die horen bij ‘durven’. Ga in een kring zitten en laat de eerste kiezen: waarheid of durven? Kies waarheid en je krijgt vragen als: ‘Ben je weleens vreemdgegaan?’, of: ‘Heb je weleens iets gestolen?’. Kies voor durven en je krijgt opdrachten als: ‘Doe een lapdance bij een vrouw’, of: ‘Loop in je onderbroek naar de wc’.

Wie kan het best flirten?

Laat de mannen onderling proberen zoveel mogelijk meisjes te benaderen en een drankje van haar te vragen. Wie krijgt de meeste? Neem wel een getuige mee op je flirtjacht.

Mix deze activiteiten tijdens het vrijgezellenfeest met de mannen, of gebruik er een paar om de sfeer erin te brengen tijdens een door jou bedachte excursie.

Andere ideeën voor een vrijgezellenfeest met de mannen

Deze opdrachten zijn leuk voor degene die daarvan houden. Maar misschien maak je de vrijgezel waar jij iets voor moet organiseren helemaal niet blij met een onderbroek op straat en zit je nog met de handen in het haar. Hou het dan simpel en kies een activiteit waar jullie overdag net even iets anders doen en ’s avonds gaan dineren in een speciaal of nieuw restaurant. Of, als het budget ernaar is bij iedereen, boek een weekendje weg! Waarom niet? Nog een paar andere ideeën voor een vrijgezellenfeest met de mannen:

  • Boek een workshop bierbrouwen of breng een bezoek aan een bierbrouwerij. Dat is net even iets anders dan een wijnproeverij.
  • Of ga whisky proeven! Maak er een exclusief weekend van en boek daarvoor een trip naar Schotland! Kunnen jullie ook nog genieten van het rauwe landschap.
  • Huur een campertje a la seventies en rij met een klein gezelschap naar de kust. Gooi een goede barbecue achterin en gaan. Voor het vrije-vogel-gevoel…
  • Voor toch iets meer actie op een dag: boek een escape room of een Wie is de Mol-spel waarbij je met begeleiders door de stad opdrachten uit moet voeren om te ontdekken wie in de groep de boel saboteert.

Nog meer te organiseren voor een aanstaand huwelijk?  

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie om de perfecte trouwdag te organiseren? We geven tips voor thema’s, trouwlocaties en brengen de kosten voor je op een rij. Waar moet je allemaal aan denken? Hoe kun je een trouwdag organiseren met een zo laag mogelijk budget? Ook dat weten we. We kruipen even in de huid van een wedding planner en laten je zien hoe je een draaiboek voor een bruiloft kunt maken, wat er op jouw checklist moet komen te staan en waar je aan moet denken als je wilt trouwen in de winter. Droom je juist van een huwelijk in het warme Ibiza of Toscane? We vertellen je hoe het allemaal werkt als je gaat trouwen in het buitenland. Maar trouwen in de eigen tuin is even leuk! Ook dat laten we je zien. Wat je ook gaat doen, dit wordt de dag van je leven. Beloofd!

We wensen je veel succes en plezier met het organiseren van het vrijgezellenfeest! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een fantastische binnen- en buitenruimte!