Lichte tafeldecoratie voor een zomerse bruiloft met lavendel

Het trouwseizoen is in volle gang. Heb jij al ‘ja, ik wil’ tegen je jurk gezegd maar nog niet tegen je geliefde? Dan kun je vast nog wel een paar tips gebruiken! Laat je inspireren door deze Franse wedding planner: Nathalie.

unnamed-6

Wedding planner is het perfecte beroep voor deze 34-jarige dame. Als kind was ze er al dol op om zelf dingen te maken. Voor haar poppen knutselde ze bijvoorbeeld een nieuwe, stijlvolle garderobe in elkaar!

acacia-piks-6-683x1024

Nathalie besloot 6,5 jaar geleden het roer om te gooien. Ze nam afscheid van haar baan als sport event organisator en zocht het in een meer persoonlijke hoek: het huwelijk. Haar liefde voor decoratie en organisatietalent brengt ze nu samen in haar werk als wedding planner. In de afgelopen jaren was Nathalie het creatieve brein achter meer dan 90 bruiloften. Wat zijn haar tips?

A-750x1024

Tip 1: Kies voor een persoonlijke touch

Heb jij een wedding planner ingehuurd voor je bruiloft? Laat hem of haar dan zien wat jou inspireert. Verzamel voorbeelden van alles wat je mooi vindt. Nathalie: “Ik heb een passie voor design en grafische kunst in de breedste zin van het woord. Ik combineer mijn smaak met de verwachtingen van het bruidspaar om zo tot een heel persoonlijk resultaat te komen. Zo ben ik altijd op zoek naar dat beetje extra. En natuurlijk let ik goed op de laatste trends. Dingen die mij inspireren: interieurontwerp, Amerikaanse bruiloften, modern design, typografie en de natuur. Het is belangrijk dat gasten arriveren op de locatie en zeggen: ‘Dit past helemaal bij het bruidspaar!’.”

majenia-3-750x1024

Tip 2: Zorg dat je zen bent

Er komt ontzettend veel kijken bij een bruiloft maar het is zonde als je daardoor in de stress schiet en vergeet te genieten. Nathalie’s advies? “Zie deze dag als een dag vol geluk, blijdschap en feest samen met je vrienden en dierbaren. Het is belangrijk om echt in het moment te zijn en te genieten. De dag gaat zo snel voorbij! Zorg voor een goede voorbereiding en creëer een atmosfeer waarin jij je op je best voelt. Wees zen en ontspan, want dit is de mooiste dag van je leven!”

acacia-piks-10-750x1024

Tip 3: Natuur, dé trend van 2016

Nathalie: “Het gebruik van natuurlijke materialen is ontzettend trendy. Dit komt steeds meer terug in de decoratie en tafelaankleding, denk bijvoorbeeld aan menukaarten, naambordjes en houten panelen… Het rustieke landelijke gevoel maakt plaats voor chic en modern. Kleuren als koningsblauw, zachtroze en nude, goud en koper zijn nog steeds aanwezig. Het meest opvallende zijn de overvloedige bloemstukken die worden neergezet met een natuurlijke ‘fall out’, alsof ze net in de tuin zijn geplukt. Welkomstborden of wegwijzers zijn steeds vaker home made en ook zijn bruiloften vaak buiten.”

B-750x1024

Tip 4: Let op de details

Nathalie: “Er bestaat niet zoiets als een perfecte bruiloft voor iedereen. Het moet voldoen aan de verwachtingen van het bruidspaar en een goed gevoel geven aan de familie en vrienden van het stel. Een bruiloft moet ‘eigen’ voelen en worden neergezet met veel oog voor (grafisch) detail en consistentie in de aankleding. Als de bruiloft in de natuur is, is het belangrijk dat de sfeer hier mooi op aansluit.”

SylvieGil-0389chateau-ClairePettibone-France-Photography-Provence-romantique-Wedding-750x1024

Tip 5: Vermijd de clichés

Deze wedding planner houdt niet van clichés. Je zal haar niet betrappen op tientallen ballonnen samenbinden om een boog te maken of zakjes met amandelen zien vullen. Laat je dus inspireren door alles wat jou blij maakt en combineer dit met het gevoel van nu en de sfeer van de locatie waar je trouwt.

Wil je meer van Nathalie’s werk zien? Neem dan snel een kijkje op www.majenia.com Vergeet je ook niet in te schrijven op Westwing en mis geen exclusive interieur deals!