Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Vivian met grote vaas bloemen

Nu de bruiloften weer volop van start gaan, willen we jullie met alle liefde dé tips delen van Nederlands beste weddingplanner. Vivian ter Huurne runt sinds begin 2010 haar eigen weddingplanner bureau ‘het Bruidsmeisje’ en heeft na bijna 200 bruiloften zo’n beetje alles meegemaakt. In dit artikel vind je 5 tips van deze ervaren weddingplanner voor een onvergetelijke bruiloft.

Deze 37-jarige weddingplanner draait haar hand niet om voor de organisatie van een bruiloft. Is het wellicht vanwege haar universitaire studie psychologie, dat niks haar te gek in de oren klinkt. Vivian:

Dat maakt zeker wat uit haha, maar het is ook de ervaring die ervoor zorgt dat je voor alles wel een oplossing weet. Creativiteit is toch wel echt een hele belangrijke eigenschap voor een weddingplanner. Voor één uitdaging kom je het liefste met meerdere oplossingen en mogelijkheden. Zodat er altijd iets te kiezen is en het koppel altijd een keus kan maken bij wat het beste voelt.

5x onmisbare tips van weddingplanner Vivian voor een onvergetelijke bruiloft

Tip 1: volg je gevoel

Het allerbelangrijkste bij alle keuzes die je moet maken, en dat zijn er nogal wat bij een bruiloft, is het volgen van je gevoel. Dan weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt. Of het nou het plannen van de perfecte dagindeling is, het kiezen van het lekkerste eten of voor welke fotograaf je gaat, als je altijd jullie beider gevoel hierin volgt, dan maak je altijd de juiste keuze.

Gelukkig bruidspaar omarmt zich
Fotocredit: Mon et Mine Bruidsfotografie

Tip 2: ongedwongen genieten

Veel koppels willen dolgraag een ongedwongen trouwdag. Waarin de dag heerlijk in een flow loopt en je optimaal van elk moment geniet. Waar gasten achteraf van zeggen dat was echt de leukste bruiloft waar ik ooit ben geweest. Heerlijk toch?! Alleen wat velen zich niet realiseren is dat bij een ongedwongen dag een draaiboek hoort waar je u tegen zegt. Aan alles is gedacht, waardoor je ceremoniemeester of weddingplanner precies weet wat je graag wilt (of juist niet wilt).

Het zorgt op de dag zelf niet voor ongemakkelijke momenten of keuzestress. Ook al ben je heel erg relaxt van jezelf en maakt het je niet zoveel uit, toch vindt niemand het fijn om op de dag zelf nog ineens te moeten beslissen of het ronde of rechte tafels worden bij het diner. Of dat er toch nog naamkaartjes moeten komen voor het diner want anders weet de locatie niet wie er ook alweer een ernstige notenallergie heeft of vegetarisch is. Gasten zijn vaak op een bruiloft afwachtend, en als er dan niks gepland is staat iedereen een beetje ongemakkelijk te wachten tot helder is wat er gaat gebeuren. Dus: ongedwongen genieten op je trouwdag = een tot in de puntjes uitgewerkt draaiboek.

Tip 3: denk aan de gasten

Zoals ze wel eens zeggen ‘happy kids, happy parents’, zo geldt dat ook bij jullie bruiloft ‘happy guests, happy couple’, en uiteindelijk ‘happy wife, happy life ;-). Zie je de gasten ultiem genieten om je heen, dan kun je zelf alleen nog maar meer genieten van deze toch al onvergetelijke dag. Er is geen stress om je heen en dat voel je. Zorg ervoor dat gasten zich welkom voelen.

Bij het ontvangst krijgen ze meteen een hapje en een drankje en worden ze spontaan welkom geheten. De hele dag komen ze niks tekort en de dag verloopt in een flow. Momenten duren niet te lang maar ook zeker niet te kort waardoor het gehaast voelt. En niet onbelangrijk is dat er rekening wordt gehouden met het weer. Niets is zo vervelend om bij een ceremonie in de brandende zon te moeten zitten of te blauwbekken van de kou. Als bruidspaar zul je het misschien niet zo doorhebben omdat je die dag vol op adrenaline draait en meegezogen wordt in alles wat er gebeurt. Maar gasten beleven alles die dag wel veel bewuster, dus zorg dat zij ook de tijd van hun leven hebben. Want dan hebben jullie dat zeer zeker ook!

Tip 4: leer van andermans fouten

Hmm ik kan me voorstellen dat dit als een gekke tip klinkt, maar echt hier ga je heel veel aan hebben! Dit is ook wat ik altijd aan mijn koppels vraag: “Hebben jullie wel eens eerder bruiloften meegemaakt waarvan jullie zoiets hadden ‘dit zou ik echt anders hebben gedaan’. Maar ook ‘wat vonden jullie heel tof aan de bruiloften die jullie eerder hebben meegemaakt’. Leer dus van de bruiloften die jullie zelf hebben meegemaakt. Vraag ook zeker vrienden naar hun bruiloft en wat ze achteraf wellicht anders zouden hebben gedaan of dat ze het wellicht precies weer zo zouden doen. Maar ook wat ze zelf als gast hebben meegemaakt op bruiloften wat ze echt heel tof vonden of juist absoluut niet.

Tip 5: zorg voor reuring

En als afsluiter, een onvergetelijke bruiloft kan niet zonder ‘reuring’. Met andere woorden: Gezellige drukte! Breng dynamiek in de dag door middag van entertainment en muziek, maar ook door het net even anders dan het standaard plaatje te doen. Ok maar waar moet je dan aan denken?

bruiloftsfeest
Fotocredits: Lotte de Graaf Photography

Als ik bijvoorbeeld aan de ceremonie denk, dan denk ik aan een trouwambtenaar die er een onwijs persoonlijk verhaal van heeft gemaakt door ook vooraf met vrienden en familie te spreken. Ter plekke gaat de trouwambtenaar de interactie aan met jullie en jullie gasten, waardoor er bijna een soort van gezellig gesprek ontstaat waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zit en mee doet aan de ceremonie. Livemuziek maakt het dan helemaal af en spreekt tot ieders gevoel. Kies dan ook niet de standaard nummers, maar ga echt op zoek naar júllie muzieknummers. Oh en persoonlijke trouwgeloften, die vind ik stiekem toch wel het mooiste van de hele dag. Want uiteindelijk is dat waar het om draait: de liefde tussen jullie.

Nieuwsgierig geworden naar weddingplanner Vivian en wat ze zoal voor schitterende bruiloften heeft georganiseerd? Neem dan eens een kijkje op haar website www.hetbruidsmeisje.nl. En uit betrouwbare bron weten we dat zij ook groot Westwing fan is en zelfs wel eens decoratiematerialen van ons gebruikt.

bruidspaar danst op bruiloft
Fotocredits: Mon et Mine Bruidsfotografie

Meer inspiratie nodig voor het organiseren van je bruiloft? Bekijk dan ook eens onze artikelen over het organiseren van een origineel vrijgezellenfeest voor vrouwen, trouwen in het buitenland of het kiezen van een trouwlocatie.

Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal voor een geweldige binnen- en buitenruimte!