Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
kaart met tekst 25 jaar getrouwd en twee champagne glazen

Wat een bijzondere gebeurtenis, 25 jaar getrouwd. Gefeliciteerd! Jullie hebben samen al veel meegemaakt en dat moet natuurlijk gevierd worden met een zilveren huwelijk. Het concept zullen jullie al kennen van jullie koperen huwelijk, alleen vieren we dit keer de speciale mijlpaal van 25 jaar samenzijn. Hierna komen ook nog het gouden huwelijk en het diamanten huwelijk maar laten we eerst dit grootse huwelijksjubileum vieren. Om jullie daarmee te helpen, hebben we alles voor het vieren van dit prachtige moment voor jullie op een rijtje gezet, van tips voor het organiseren van een mooi feest, tot 25-jaar getrouwd uitnodigingskaarten die je kunt downloaden en printen en cadeau-ideeën voor het zilveren bruidspaar.

Wat vier je tijdens het zilveren huwelijk?

Tijdens het zilveren huwelijk vier je dat je 25 jaar getrouwd bent. Een bijzonder moment om samen met vrienden en familie de liefde te vieren en dus genoeg reden voor een feestje. Hoe en op welke manier jullie stil staan bij een zilveren huwelijk is heel persoonlijk, maar laat dit huwelijksjubileum niet ongemerkt voorbijgaan! Begin op tijd met het plannen hiervan. Zo moet je bijvoorbeeld een keuze maken tussen een groot (thema)feest of een intieme invulling waarbij je samen een romantisch weekendje weg gaat. Een ding is in ieder geval zeker: het wordt een dag om nooit te vergeten!

Zilveren bruiloft: inspiratie voor een onvergetelijk feest

Wat zou een zilveren huwelijk zonder een vleugje zilver zijn? De kleur is eigenlijk een must have omdat het niet alleen 25 jaar getrouwd symboliseert maar ook nog eens perfect bij elke kleur, stijl en thema past. Zo blijft je feest helemaal is stijl en creëer je een mooi geheel! Zie je het al voor je? Een ruimte vol zilveren ballonnen, glitter slingers, lichtslingers en niet te vergeten de cijfers 25 in het zilver. Eventueel gecombineerd met een zilveren dresscode. Ook leuk als middenstuk: een zilveren taart met een foto van het bruidspaar er op – ja die bestaat echt, bestellen maar!

Nu we weten hoe zilveren decoratie in het feest te verwerken, hebben we hieronder ook 4 ideeën gedeeld over hoe je verder invulling kunt geven aan dit bijzondere huwelijksjubileum en het iets persoonlijker kan maken.

Tip! Wist je dat je via de Westwing Club Sales veel zilveren items– bijvoorbeeld lampions of bestek – voor jullie feest kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een onvergetelijk 25 jaar huwelijksfeest.

1. Terug in de tijd met een zilveren huwelijk

Denk terug aan het moment dat jullie trouwden, wat weet je hier nog van? Welke kleding, muziek en sfeer was er toen? Een leuk idee voor het vieren van 25 jaar getrouwd zijn, is om dit moment zo veel mogelijk na te bootsen en de sfeer van toen te herbeleven. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld jullie bruiloft aan zee herbeleven. In dezelfde trend is het ook een leuk idee om een speech van de mensen die destijds ook een speech hielden en je kunt de foto’s van het trouwfeest projecteren in de hal bij binnenkomst. Zo gaat iedereen even terug naar 25 jaar geleden. Wat dacht je van een re-do van het vrijgezellenfeest? Is dit al even geleden? Hier vind je meer tips over activiteiten voor een vrijgezellenfeest voor hem en voor haar.

Als jullie een themafeestje willen organiseren kan dat ook in de stijl van de jaren 80 of 90. Een 80-ties of 90-ties party is altijd geslaagd, bovendien herbeleef je deze tijden zo ook nog eens. Zorg ervoor dat de dresscode en feest decoratie hierop aansluiten en wanneer je echt uit wil pakken kies je ook voor bijpassende hapjes en drankjes uit deze tijd.

2. Het huwelijksspel

Speel het huwelijksspel, een spel wat is overgewaaid vanuit Amerika. Het is een leuk spel, wat weinig voorbereiding vergt. Win-win! Zo gaat het in zijn werk: je zet het zilveren bruidspaar beide op een stoel en met de ruggen tegen elkaar, ze mogen elkaar namelijk niet zien. Dan dienen ze allebei hun schoenen uit te trekken en één schoen aan hun partner te geven, de andere houden ze zelf. Als dit niet handig is kan je eventueel zelf voor twee paar schoenen zorgen. Vervolgens stelt iemand vragen over het zilveren bruidspaar en als antwoord dienen ze een van de schoenen in de lucht te houden. Voorbeelden van vragen zijn:

  • Wie kan het beste koken?
  • En wie kan het beste tegen alcohol?
  • Wie doet het meeste in huis?
  • Of kookt het lekkerst?
  • Wie betaalt de rekening als jullie uit eten gaan?
  • Welke partner is het meest romantisch?
  • Wie neemt het grootste gedeelte van het bed in beslag?

3. De photobooth

Een ander idee is het creëren van een photobooth, je kan nu eemaal nooit te veel foto’s en herinneringen hebben! Wat heb je hiervoor nodig? Een polaroidcamera (camera met instant print), props en een speciale hoek waar je dit kunt opzetten. Kies bijvoorbeeld voor feestelijke props in de vorm van snorren, kuslippen op een stokje en glitterhoeden. Ook kun je hier het zilver thema goed in terug laten komen. Denk aan een speciaal ingerichte hoek met zilveren glitter gordijnen, zilveren glitters. Vergeet hierbij ook niet de accessoires van vroeger zoals parelkettingen en andere zilveren accessoires.

Bonus idee: probeer eens de foto’s van jullie bruiloft te recreëren in de photobooth!

Leg ook een gastenboek en pen naast de photobooth neer. Het leuke hiervan is dat alle gasten zelf een foto kunnen maken en deze foto in het ‘gastenboek’ kunnen plakken. Iedereen kan hier dan ook een persoonlijke tekst bij schrijven. Een herinnering aan een speciale dag!

4. Een intiem en knus zilveren huwelijk

Houdt het zilveren paar liever van rust en ontspanning? Kiezen ze ervoor om het alleen met elkaar te vieren? Stuur ze dan op reis! Er is voor elk paar wel iets te vinden waar je ze blij mee kan maken. Verras ze bijvoorbeeld met een nachtje in eigen land in een bijzondere overnachting of verras ze met een reiservaring. Denk hierbij aan: slapen op het strand, in een tiny house, in een torentje of in een boomhut.

Natuurlijk kan je ook voor je eigen zilveren bruiloft een reis plannen om het intiem en met zijn tweetjes te vieren. Een cadeautje voor jullie zelf! Neem in dit geval ook jullie favoriete geurkaarsen en massageolie mee voor een ontspannen weekend. Zijn jullie gek op het strand? Het is ook leuk om een dagje een strandtent af te huren als jullie het toch klein willen vieren. Nodig een paar vrienden en andere dierbaren uit om samen te proosten.

Uitnodigingskaart 25 jaar getrouwd

Nu jullie precies weten wanneer, waar, hoe en met wie jullie het zilveren huwelijk willen vieren, ontbreekt er nog maar een ding: de uitnodigingskaarten. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we 3 verschillende 25 jaar getrouwd uitnodigingen voor jullie ontworpen. Met de zilveren details op de voorkant van de kaart en een gepersonaliseerde boodschap op de achterkant is de toon alvast gezet voor een onvergetelijk feest!

Tip: is het niet jullie zilveren bruiloft maar dat van vrienden of familie? Deze kaarten zijn multifunctioneel en kunnen ook heel mooi gebruikt worden als felicitatiekaart!

De mooiste cadeau ideeën voor het vieren van een zilveren huwelijk

Wat geef je aan iemand die 25 jaar getrouwd is? Bij een zilveren huwelijk is het gebruikelijk om ook cadeaus te geven die met de kleur zilver te maken hebben, eigenlijk heel makkelijk dus! Voor degenen die nog steeds overvallen worden door de hoeveelheid keuze aan zilveren cadeaus, hebben we hieronder drie van onze favoriete ideeën op een rijtje gezet:

  • Sieraden zijn altijd een mooi cadeau. Denk aan een ketting met bijvoorbeeld de namen of initialen van het echtpaar erin gegraveerd of een armband met hierin een gegraveerde datum of naam.
  • Een ander leuk cadeau is een fotoboek van het echtpaar met een persoonlijke brief. Zo een plakboek vol met foto’s en herinneringen van 25 jaar huwelijk is altijd goed. Hier geldt ook: hoe persoonlijker, hoe beter. Combineer dit met een cd met muziek uit het trouwjaar voor een extra wow effect.
  • Wat je ook steeds vaker als cadeau ziet, is een uitgeprinte versie van een levensgrote afbeelding van de bruidsfoto van 25 jaar geleden. Deze kan bij de entree worden geplaatst en iedereen kan ermee op de foto. Heel uniek, leuk en eenvoudig te regelen!

Meer inspiratie nodig voor het organiseren van een trouwdag? Of alle festiviteiten die bij een huwelijk komen kijken? Neem dan eens een kijkje in onze artikelen over deze onderwerpen.

Ben je uitgenodigd voor een zilveren bruiloft en zoek je een cadeau? Of ga je zelf 25 jaar getrouwd vieren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om van het zilveren huwelijk een groot en onvergetelijk feest te maken!