Zilveren huwelijk vieren buiten met verfrissende drankjes

Gefeliciteerd! Wat een bijzondere gebeurtenis, 25 jaar getrouwd! Jullie hebben samen al veel meegemaakt. Zo wordt 25 jaar huwelijk ook wel het zilveren huwelijk genoemd. Het zilveren huwelijk is het tweede, grootste, huwelijksjubileum. Hiervoor kwam namelijk het koperen huwelijk en hierna komt het gouden huwelijk gevolgd door het diamanten huwelijk. Deze speciale mijlpaal, van 25 jaar samenzijn, dient te worden gevierd.

Wat vier je tijdens het zilveren huwelijk?

Tijdens het zilveren huwelijk vier je dat je 25 jaar getrouwd bent. Een bijzonder moment om samen met vrienden en familie de liefde te vieren, genoeg reden voor een feestje. Hoe en op welke manier je stil staat bij een zilveren huwelijk is heel persoonlijk, maar laat dit huwelijksjubileum niet ongemerkt voorbijgaan! Begin op tijd met het plannen hiervan. Kies voor een groot (thema)feest of een intieme invulling waarbij je samen een romantisch weekendje weg gaat.

Inspiratie voor het vieren van een zilveren huwelijk

Het vieren van een zilveren huwelijk is niets zonder een zilveren taart, dus vergeet deze niet. Deze bestaat echt en deze kun je bestellen, zet hierop ook een foto van het bruidspaar. Om het helemaal in stijl te houden kun je ook kiezen voor een thema in de kleur zilver. Dit is heel gebruikelijk en zorgt ook voor een mooie geheel. Gebruik hiervoor zilveren ballonnen, glitter slingers, (lampion)lichtslingers en niet te vergeten de cijfers 25 in het zilver. Zorg daarnaast voor een zilveren dresscode zodat iedereen in het zilver gekleed komt.

Hieronder worden een aantal ideeën gedeeld hoe je verder invulling kunt geven aan dit bijzondere huwelijksjubileum.

Trouwen zoals vroeger

Ga terug naar het moment dat jullie trouwden. Wat weet je hier nog van? Denk hierbij aan de aankleding, muziek, sfeer. Boots dit zoveel mogelijk na en herbeleef de sfeer van toen. Misschien vond jullie bruiloft plaats aan zee, een prachtige locatie. Je kunt ook vragen om een speech van de mensen die destijds ook een speech hielden en je kunt de foto’s van het trouwfeest projecteren in de hal bij binnenkomst. Zo gaat iedereen even terug naar 25 jaar geleden. Wat dacht je van een redo van het vrijgezellenfeest. Is dit al even geleden? Hier vind je meer tips over activiteiten van een vrijgezellenfeest voor hem en voor haar.

Als jullie een themafeestje willen organiseren kan dat ook in de stijl van de jaren 80 of 90. Een 80-ties of 90-ties party is altijd geslaagd, bovendien herbeleef je deze tijden zo ook nog eens. Zorg ervoor dat de dresscode hierop aansluit en als je echt uit wil pakken kies je ook voor bijpassende hapjes en drankjes uit deze tijd.

Het huwelijksspel

Speel het huwelijksspel, een spel wat is overgewaaid vanuit Amerika. Het is een leuk spel, wat weinig voorbereiding vergt. Je zet het zilveren bruidspaar beide op een stoel en met de ruggen tegen elkaar, ze mogen elkaar namelijk niet zien. Dan dienen ze allebei hun schoenen uit te trekken en één schoen aan hun partner te geven (de andere houden ze zelf). Als dit niet handig is zorg je zelf voor twee paar schoenen. Vervolgens stelt iemand vragen en als antwoord dienen ze een van de schoenen in de lucht te houden. Voorbeelden van vragen zijn: Wie kan het beste koken? En wie kan het beste tegen alcohol? Wie doet het meeste in huis? Of kookt het lekkerst? Wie betaald de rekening als jullie uit eten gaan? Welke partner is het meest romantisch? Wie neemt het grootste gedeelte van het bed in beslag? Etc. 

De photobooth

Een ander idee is het creëren van een photobooth. Wat heb je hiervoor nodig? Een polaroidcamera (camera met instant print), attributen, gastenboek, pen en een speciale hoek waar je dit kunt opzetten. Bovendien is het leuke hiervan dat alle gasten zelf een foto kunnen maken en deze foto in het ‘gastenboek’ kunnen plakken. Iedereen schrijft hier dan ook een persoonlijke tekst bij. Een herinnering aan een speciale dag!

Om het in stijl te houden is het leuk om een grote lijst te maken die gasten vast kunnen houden met hierop foto’s en namen van het getrouwde stel. Of kies voor feestelijke props in de vorm van snorren, kuslippen op een stokje en glitterhoeden. Hier kun je het zilver thema goed in terug laten komen. Denk hierbij aan een speciaal ingerichte hoek met zilveren glitter gordijnen, zilveren glitters. Vergeet hierbij ook niet de accessoires van vroeger zoals parelkettingen en andere zilveren accessoires.

Intiem en knus

Houden jullie van rust, ontspanning en willen jullie of het zilveren paar het huwelijksjubileum liever alleen met elkaar vieren? Stuur ze dan op reis. Boek een nachtje in eigen land en verras ze. Kies voor een bijzondere overnachting of reiservaring. Denk hierbij aan: slapen op het strand, slapen in een tiny house, slapen in een torentje of in een boomhut. Neem jullie favoriete geurkaarsen en massage (olie) mee voor een ontspannen weekend. Zijn jullie gek op het strand? Het is ook leuk om een dagje een strandtent af te huren als jullie het toch klein willen vieren. Nodig een paar vrienden en andere dierbaren uit om samen te proosten.

De mooiste cadeau ideeën voor het vieren van een zilveren huwelijk

Wat geef je aan iemand die 25 jaar getrouwd is? Bij een zilveren huwelijk is het gebruikelijk om ook cadeaus te geven die met de kleur zilver te maken hebben, dus doe hier je voordeel mee.

  • Denk aan een sieraad, met bijvoorbeeld de namen of initialen van het echtpaar erin gegraveerd. Of een armband met hierin een gegraveerde datum of naam.
  • Een ander leuk cadeau is een IXXI of foto van het echtpaar met een persoonlijke brief. Zo een plakboek vol met foto’s en herinneringen van 25 jaar huwelijk is altijd goed, hoe persoonlijker, hoe beter. Combineer dit met een cd met muziek uit het trouwjaar.
  • Wat je ook steeds vaker ziet als cadeau is een uitgeprinte versie van een levensgrote afbeelding van de bruidsfoto van 25 jaar geleden. Deze kan bij de entree worden geplaatst en iedereen kan ermee op de foto. Heel uniek, leuk en eenvoudig te regelen!

Uiteraard moet er voor deze gelegenheid ook een uitnodiging ontworpen worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook hulp inschakelen van een expert. Kies voor het afdrukken een foto uit de jonge jaren van het stel of ga voor een uitnodiging in zilver, passend bij het thema.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om een groot feest te maken van je zilveren huwelijksjubileum.