Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
afscheidscadeau-juf met 2 cadeaus en armbandjes

Het einde van het (school)jaar is in zicht: de juf gaat met pensioen, ze verandert van baan of je kind gaat naar een nieuwe klas toe. Je moet afscheid nemen van de juf en zal haar minder zien dan eerst. En dat is jammer! Een cadeautje is dan zeker wel op zijn plaats. Maar wat is nou een perfect afscheidscadeau voor de juf en wanneer geef je zo’n cadeau? Een ideaal moment om de juf een afscheidscadeau te geven is aan het einde van het schooljaar. Je kind gaat naar een andere groep en zij krijgt weer een nieuwe klas. Met dit afscheidscadeau voor de juf bedank je haar voor het schooljaar en haar inzet. Hoe ze je kind altijd zo goed heeft geholpen met dat ene vervelende vak, of hoe ze zo goed naar ‘m heeft geluisterd toen ie ergens mee zat.

Cadeautje juf aan het einde van het schooljaar

Wat geef je aan iemand die een heel schooljaar iedere dag voor je kind klaar heeft gestaan? Bestaat er een cadeau die dit in waarde uitdrukt? Op deze pagina vind je inspiratie en cadeau-ideeën voor een vrouw om zo een onvergetelijke indruk op haar te maken. 

Een doos chocola, een bos bloemen of een verzorgingspakket is een uitstekend cadeau voor aan het einde van het schooljaar. Met een zelfgeschreven kaartje erbij maak je het cadeau helemaal af. Wil je helemaal uitpakken? Geef dan met de klas gezamenlijk een afscheidscadeau voor de juf. Doordat je met meer mensen bent, is het ook mogelijk om een groter cadeau te geven. Een cadeaubon voor een bioscoop, een restaurant of een wellnesscentrum bijvoorbeeld!

Afscheidscadeau juf: 4x inspiratie

Naast het einde van het schooljaar, zijn er nog meer gelegenheden wanneer je de juf met een cadeautje kunt verrassen. Welke dit zijn en hoe je haar kunt verrassen lees je hieronder!

1. De juf gaat met pensioen: bedankt juf zeggen

Het kan zijn dat de juf met pensioen gaat. Haar hele werkleven lang heeft ze voor de klas gestaan en nu moet ze toch echt afscheid nemen van de school en van jou. Een boek vol herinneringen is dan een prachtig afscheidscadeau voor de juf. Maak met de hele klas een boek vol met foto’s, teksten, tekeningen en alle namen van de leerlingen. 

Laat een onvergetelijke indruk achter bij de juf en zet haar die laatste dag in het zonnetje. Maak er samen een leuke dag van en verwen haar zodat haar laatste dag als juf één van de leukste werkdagen ooit wordt! Een ander leuk idee: houdt de juf van je kind heel erg van thee? Koop een witte theepot en laat haar leerlingen ‘m versieren. En geef daar gepersonaliseerde theezakjes bij: theezakjes met daarop de foto van elke leerling, een leuk cadeautje voor de juf. Heel persoonlijk en erg waardevol.

Als de juf met pensioen gaat, is ze de 50 allang gepasseerd. Maar ken je het fenomeen overlevingspakket voor een 50 jarige vrouw? Dit is een soort cadeaumand waar allemaal spullen inzitten die een vrouw helpen om de 50-plus-jaren te overleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat je cadeau doet aan je oma. Misschien ook een leuk idee voor de juf van jouw kind?

2. Afscheidscadeau voor een juf die met zwangerschapsverlof gaat

Gaat de juf met zwangerschapsverlof? Wat leuk! Een leuk afscheidscadeau voor de juf is dan zeker niet verkeerd. Je kunt dit cadeau namelijk meteen combineren met een kraamcadeau! Geef een kinderboekje, een knuffel, leuke sokjes of een speen. En eh, als je een extra leuk afscheidscadeau aan de juf geeft, trakteert ze na haar verlof misschien zelfs wel op beschuit met muisjes! Wie vindt dat nou niet leuk?

3. Afscheidscadeau voor een juf met een nieuwe baan

Misschien gaat de juf van je kind wel stoppen en gaat ze op een andere school werken. Of heeft ze een heel andere baan gevonden. Ondanks het gemis wil je haar natuurlijk heel veel succes wensen bij haar nieuwe baan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een Boeddha of een klavertje vier te geven. Ze brengen haar geluk en zorgen ervoor dat het allemaal goed komt. Een beter afscheidscadeau voor een juf die een nieuwe baan heeft is er niet!

4. De middelbare school

Is het niet de juf die weggaat, maar gaat je kind zelf naar de middelbare school? Een nieuwe stap in jullie leven, waarbij je afscheid neemt van de basisschool van je kind en dus ook van de juf. Jij wilt haar uiteraard bedanken voor de fijne tijd, waarin ze jouw kind heeft voorbereid op de middelbare school. En dat wil natuurlijk elke ouder! Daarom is het leuk om jullie krachten te bundelen en een foto van de klas cadeau te doen. Doe er een mooie fotolijst omheen en geef er een bos vergeet-me-nietjes bij. Zo zal ze nog vaak aan deze leuke klas denken.

Houdt ze niet van bloemen? Geen probleem: verzorgingsproducten of een leuk boek is ook altijd een goede keuze. Geef je liever alleen een cadeau? Schrijf dan samen met je kind een kaartje met daarin de leukste herinneringen aan de juf en aan het schooljaar. Hier mee zeg je pas écht persoonlijk: ‘bedankt juf!’ Geef dit samen met een lekkere geurkaars en je hebt een prachtig afscheidscadeau voor de juf.

Juffendag cadeau: wat geef je haar op deze speciale dag?

Ieder jaar is het weer juffendag. En ondanks dat je dan geen afscheid hoeft te nemen, kun je bovenstaande inspiratie ook goed gebruiken voor een juffendagcadeau. Want een foto van de klas of een lief handgeschreven briefje is altijd leuk om te krijgen. Ook als je géén afscheid hoeft te nemen! Extra leuk: bak samen met een aantal klasgenootjes van je kind een heerlijke cake of taart. Versier ‘m zo feestelijk mogelijk en smul samen van de lekkernij tijdens juffendag. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Kortom: wat het afscheidscadeau voor je juf ook gaat zijn, vergeet niet om er een handgeschreven kaartje bij te doen. Dit zal ze erg waarderen en heel leuk vinden om over een tijdje terug te lezen! Wil je juf een cadeautje geven met Sinterklaas of Kerst? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste kerstcadeaus en sinterklaas cadeautjes voor een vrouw.

Nog meer cadeau-inspiratie nodig of weet je al wat je haar gaat geven? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de leukste cadeaus!