Moederdag cadeau tafel met bloemen in vaas en decoratie appel op koffietafelboeken

Op Moederdag worden alle vrouwen vereerd die ons de borst hebben gegeven, hebben gesust, opgevrolijkt en getroost. Omdat mama niet alleen de beste moeder is, maar ook je beste vriendin, verdient ze onze oprechte dank! Bij Westwing vind je de leukste inspiratie voor het perfecte moederdag cadeau. Onze interieurexperts hebben de mooiste cadeau ideeë voor haar verzameld!

Interessante feiten over Moederdag

Onze interieurspecialisten hebben leuke feiten over Moederdag voor je verzameld!

Wie heeft Moederdag uitgevonden?

Anna Jarvis, vrouwenrechtenactiviste, in 1914 ter ere van haar overleden moeder.

Waarom vieren we Moederdag?

Het is dankzij Anna Jarvis dat we Moederdag vieren. Zij en haar beweging hebben gevochten voor de erkenning van Moederdag als wettelijke feestdag. Als teken van liefde voor en verering van alle moeders heeft de toenmalige Amerikaanse president Woodrow Wilson op 8 mei 1914 een wet uitgevaardigd om Moederdag te vieren.

Wanneer wordt Moederdag gevierd?

Moederdag valt op de tweede zondag van mei. In Antwerpen, België wordt Moederdag op 15 augustus gevierd. Dit valt samen met Hemelvaart. In Zweden wordt Moederdag op de laatste zondag van mei gevierd. Zoals je ziet wordt niet in elk land Moederdag op de zelfde dag gevierd.

Een gepersonaliseerd moederdag cadeau

In de kleuterschool knutselen ze voor Moederdag persoonlijke cadeaus, van schilderij tot zelfportret. Alle kunstwerken worden netjes aan de koelkast vastgepind. Ook kleifiguren of kleine yoghurtbekers, die als bloempotten worrden gebruikt zijn erg populair.

Nog steeds maak je moeders erg blij met een persoonlijk moederdag cadeau zoals een gedicht. Iets wat uit het hart komt en laat zien dat je er over nagedacht hebt. Zoals een fotolijst met een foto van jullie samen of een fotoalbum met meerdere foto’s van leuke herinneringen. Hiermee maak je je moeder zeker blij! Op zoek naar nog meer inspiratie bekijk dan de top 10 cadeaus voor mama.

Liefde gaat door de maag – de lekkerste cadeau-ideeën voor Moederdag

Een smakelijk moederdag cadeau idee is een kleine traktatie! Wie kan er “nee” zeggen tegen chocoladepralines en heerlijke truffels? In een stijlvol blik zien de snoepjes er nog smakelijker uit. En geef ze dan samen met een mooi boeket bloemen.

Heb je een talent om te bakken? Bak dan je moeders favoriete taart voor het perfecte moederdag ontbijt. Dit vergt wat meer voorbereidingstijd, maar is absoluut de moeite waard. Misschien heb je broers en zussen die je willen helpen met dit project.

Cadeau-ideeën voor moeders met stijl

We hebben nog meer ideeën voor Moederdag! Een modebewuste moeder maak je zeker blij met een zijdeachtige pashmina sjaal of een paar oorbellen van hoge kwaliteit met een bijpassende ketting. Dit kan je ook samen geven met broer en/of zussen.

Wil je samen met je moeder genieten van een activiteit? Dan zijn wellness-waardebonnen het perfecte cadeau-idee voor Moederdag. ’ s Ochtends gaan jullie ontbijten in jullie favoriete café en daarna laten jullie je masseren in de spa! Zo geniet jij ook nog een beetje van Moederdag…

Interieurtrends als moederdag cadeau:

  • Er zijn twee dingen waar moeders nooit genoeg van kunnen hebben: Beddengoed en handdoeken! Hoogwaardig badtextiel is een echte luxe en verfraait elke badkamer. Een zachte badjas die je moeder kan dragen na een ontspannend bubbelbad is ook een prachtig moederdagcadeau.
  • Met geurkaarsen maak je je moeder ook zeker blij! Voor buiten op het terras in de zomer of op de open haard in de winter. En elke keer als ze er eentje aansteekt, denkt ze even aan jou!
  • Als je moeder een kookfanaat is, kan je haar stijlvolle keukenaccessoires geven voor Moederdag. Denk aan een mooie karaf of een design pepermolen.

Ben je op zoek naar het perfecte DIY-cadeau-idee voor Moederdag, of een cadeau voor je zus, schoonzus, schoonmoeder of oma? Bekijk onderstaande video om zelf een bos bloemen als cadeau te geven.

Laat je inspireren door de Westwing interieurexperts ideeën en creëer een onvergetelijke Moederdag voor je moeder en jezelf. Wij wensen je veel plezier!