Gedekte tafel met aotmeal croissant en roze

Nog even en het is weer Moederdag! Die ene dag in het jaar waarop alle moeders eens flink in het zonnetje worden gezet. Die ene dag waarop zi​j eens niet degene is die de vlaggen uithangt en voor cadeautjes zorgt. De dag dat zij niet voor het ontbijt zorgt. En juist voor dat Moederdag ontbijt heeft Westwing heel veel tips voor je verzameld.

Van ideeën voor de perfecte setting of tips voor het maken van een Moederdagtaart tot alles voor een heerlijk ontspannen ontbijt op bed. Verras haar nu eens echt en maak iets bijzonders voor haar!

Nog meer moederdag inspiratie

Op zoek naar iets anders dan een ontbijt? Knutsel een Moederdagcadeau, of verras haar met een gedicht, bekijk hoe je er een overgetelijke moederdag van kunt maken of ontdek de top 10 cadeaus voor mama. Laat je verassen!

Zo creëer je de perfecte setting voor een Moederdag ontbijt

Veel moeders zullen zeggen dat het voor haar helemaal niet nodig is; Moederdag. Maar reken maar dat ook jouw moeder (of de moeder van jouw kinderen) heel geweldig vindt als zij op deze dag even helemaal niets hoeft te doen en lekker verwend wordt. Zorg ervoor dat ze lekker kan blijven liggen ’s ochtends.

Zij hoeft er niet uit wanneer de kinderen wakker worden. Laat haar lekker uitslapen en uitgebreid douchen. Als ze fris beneden komt staat de tafel vol met lekkernijen en is de tafel gedekt met gezellige servetten, kaarsjes én niet te vergeten verse bloemen!

Originele hapjes voor het Moederdag ontbijt

Een taart of cake bakken is natuurlijk erg leuk, maar er zijn meer ideeën voor het Moederdag ontbijt of de Moederdag brunch. Het is erg leuk om een hele tafel vol te zetten met lekkere dingen. Van zoete hapjes tot hartige eitjes en vers brood. Zo kan de mama in kwestie, maar natuurlijk ook de rest van het gezin, genieten van wat hij of zij lekker vindt. Zet een relaxed muziekje aan en geniet met elkaar! Je kunt haar natuurlijk ook verrassen met een ontbijt op bed.

 • Versierde muffins kun je zelf maken of je haalt ze (lekker makkelijk!) en versiert ze vervolgens zelf. Bijvoorbeeld met roze hartjes of spikkels.
 • Vers fruit mag niet ontbreken bij het Moederdag ontbijt. Haal bijvoorbeeld meloen, ananas, aardbijen en frambozen en snijd ze mooi in gelijke stukjes zodat het geheel er lekker fris en kleurrijk uitziet. Je kunt ook een smoothie maken van het fruit!
 • Vers zelfgebakken brood is absoluut een schot in de roos.
 • Verse croissants laten het huis heerlijk ruiken én passen perfect bij het Moederdag ontbijt. Serveer ze met lekkere jam.
 • Yoghurt met zelfgemaakte granola.
 • Scrambeled eggs met toast, eventueel gecombineerd met kleine tomaatjes.
 • Pannenkoeken als ontbijt? Wie vindt dat nu niet lekker? En tijdens Moederdag mag alles, toch?
 • Verse jus d’orange is onmisbaar bij het Moederdag ontbijt. Schenk het in chique glazen om de sfeer extra stijlvol te maken.
 • Ook leuk; leg op haar bord een hart van aardbeien!
 • Maak een Moederdag taart. Het kan leuk zijn om bijvoorbeeld boterkoek te maken in de vorm van een hart. Je kunt ook kiezen voor roze kwarktaart in de vorm van een hart.
 • Hartvormige koekjes kun je de kinderen laten maken. Of laat de kleintjes de koekjes versieren met spikkels of chocoladesnippers.
 • Een glas champagne maakt het ontbijt extra feestelijk.

Het moederdagcadeau tijdens het Moederdag ontbijt

Het kan leuk zijn, om de mama die jij in het zonnetje zet ook nog te verrassen met een cadeau. Leg het moederdagcadeau neer op de ontbijttafel. De kinderen kunnen een moederdagcadeau ook zelf knutselen. Denk maar eens aan leuke knip-en-plak werkjes of tekeningen. Een alternatief is het schrijven van een mooie kaart of een gedicht. Er zijn heel veel opties voor een cadeau voor haar.

Wat je geeft, hangt natuurlijk af van haar smaak en welk type zij is. Is de een sportief, culinair of lui type? Staat ze graag te bakken in de keuken of leest ze graag een boek? Bij Westwing hebben we veel ideeën voor je verzameld voor verschillende moeders. Ontdek de cadeautips voor oma, cadeautips voor je zus, perfecte cadeaus voor je beste vriendin, de cadeau top-10 voor mama,

Dit mag niet ontbreken bij een Moederdag ontbijt

In principe kun je alles dat je zou serveren tijdens een feestelijk ontbijt ook op tafel kunnen zetten tijdens het Moederdag ontbijt. Wat volgens ons echt niet mag ontbreken op de ontbijttafel tijdens Moederdag lees je hieronder!

 1. Koffie
 2. Verse jus d’orange
 3. Croissants
 4. Eitjes (gekookt ei of roerei)
 5. Vers fruit

Onze tips voor een heerlijke moederdag

Je kunt je moeder, vrouw, zus of vriendin in het zonnetje zetten met een heerlijk ontbijt, een cadeau, een bos bloemen en een kaartje. Maar wat ook erg leuk is, is om haar te verrassen met een leuke activiteit. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuk uitje naar een romantische plek waar je met het gezin gaat picknicken, of bezoek een bijzondere voorstelling.

Bijzondere uitjes voor Moederdag

Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten die je zou kunnen ondernemen na het heerlijke Moederdag ontbijt.

 1. Picknick

  Een picknick op een bijzondere plek is als het weer dat toelaat een superleuke activiteit tijdens moederdag. Extra leuk als je er een fietstochtje aan kunt verbinden.

 2. High tea

  Thuis of ergens op een chique plek, succes gegarandeerd!

 3. Wandeling

  Een fijne wandeling over het strand die je afsluit met een lunch op een terras.

 4. Een bezoek aan een museum

  Kies een museum uit waar zij graag nog eens heen zou willen en waar ook de kinderen zich vermaken.

 5. Een dagje naar een spa

  Niets is zo ontspannend als een middagje naar een spa. Regel een massage en schoonheidsbehandeling en zorg voor oppas voor de kleintjes.

Heb jij nog inspiratie nodig voor het bereiden van een perfect Moederdag ontbijt? Hopelijk heeft dit artikel je kunnen inspireren. Naast het Moederdag ontbijt en de Moederdag brunch, kun je ook een Moederdag taart of koekjes maken.

Tot slot vind je bij ons ook heel veel cadeauinspiratie voor moederdag. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je moeder te verrassen voor moederdag.