Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
moeder dochter uitje: met een gele mok en cadeau

Wil je binnenkort samen op pad met je moeder? Bijvoorbeeld (nog) voor haar verjaardag, om Moederdag te vieren of simpelweg om haar spontaan te trakteren? Laat je dan inspireren door al onze moeder dochter uitje ideeën uit dit artikel. Onze experts hebben namelijk allerlei gezellige activiteiten verzameld die perfect zijn voor jou en je moeder. Van ideeën dichtbij huis, tot aan uitjes ver weg: in dit artikel vind je ze allemaal. Laat je daarom snel inspireren door onze suggesties, kies de leukste uit en hou de agenda’s bij elkaar voor het prikken van een datum. Voor nu zeggen we alvast: veel plezier!

7x de leukste ideeën voor een moeder dochter uitje

Waar we als puber onze moeder soms niet konden luchten, verandert die irritatie in eeuwige dankbaarheid als we opgroeien. Pas wanneer we ouder worden zien we in hoeveel zij altijd voor ons heeft gedaan–en nog steeds doet. Want ook nu we al lang en breed uit huis zijn en een volwassen bestaan leiden, is onze moeder onze rots. 

Maar hoe graag we ook met haar samen zijn, doen we dit in de praktijk veel te weinig. Hoog de tijd dus om binnenkort weer een moeder dochter uitje in te plannen. En of de aanleiding nu een verjaardag, Moederdag of ‘zomaar’ is, maakt niet uit. Samen op pad gaan met dé vrouw uit je leven is altijd een goed idee.  

Nieuwsgierig naar onze tips voor jullie aankomende moeder dochter uitje? Dit zijn onze, in willekeurige volgorde, zeven ideeën: 

 1. Ontdek jullie favoriete wijn op een proeverij 
 2. Boek een professionele fotoshoot
 3. Inschrijven voor een (kwart of hele) marathon 
 4. Ga samen op een taalcursus
 5. Altijd goed: een high-tea
 6. Cultuur snuiven in het theater
 7. Tuinieren in jullie gezamenlijke moestuintje

Tip! Wil je haar ook nog graag verassen met een fysiek cadeautje? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over het vinden van een cadeau voor mama. Hier ontdek je ideeën voor elk type moeder en budget.

Uitgelicht: moederdag activiteiten

Op zoek naar een origineel moederdag cadeau idee? Natuurlijk zit je altijd goed met een Moederdag ontbijt of een Moederdag gedicht, maar met een uitje maak je haar ook ontzettend blij! Laat je dus inspireren door al onze onderstaande ideeën.

1. Een culinair moeder dochter uitje: ontdek jullie favoriete wijn op een proeverij

Als jullie favoriete activiteit ‘iets met wijn’ omvat, dan tippen wij een uitje naar een wijnproeverij. Want het drinken van wijn is één, maar precies weten wat je drinkt en wat de smaakpaletten zijn van verschillende wijnsoorten is twee. Gelukkig kunnen jullie hier als ‘vinologen in de dop’ alles over leren op een wijnproeverij. Hier krijgen jullie allerlei verschillende wijnen voorgeschoteld en ontdekken jullie de verhalen achter de druifsoorten en wijnhuizen. 

Na de gezellige middag of avond vol proeven, kiezen jullie je favoriete wijn(en) uit om mee naar huis te nemen. Daar kunnen jullie natuurlijk de borrel even voortzetten (inclusief lekkere borrelhapjes!). 

2. Boek een professionele fotoshoot

Voor de meeste gezinnen zal het zeer herkenbaar zijn: kijk je naar de (vakantie)foto’s van vroeger, dan lijkt het net of je moeder nergens bij was. Hoe dit kan? Omdat moeders altijd de foto’s maakte. En ondanks dat dit prachtige kiekjes heeft opgeleverd, is het natuurlijk wel erg jammer dat je weinig foto’s van jouw moeder alleen en van jullie samen hebt. Gelukkig kun je hier verandering inbrengen door een professionele fotoshoot te boeken! 

Wordt dit ook jouw eerste moederdag cadeau van jouw kleintje? Neem je baby dan mee naar de shoot en laat drie generaties vastleggen. 

Tip: ben je na jullie gezellige uitje op zoek naar de mooiste manieren om jullie foto’s thuis neer te zetten? Dan tippen wij het fotolijstje Memento van de Westwing Collection. Oh, en goed om te weten: wanneer je je registreert op Westwing shop je heel veel andere fotolijstjes tot wel 70% korting.

Nog meer originele ideeën voor Moederdag 

3. Inschrijven voor een (kwart of halve) marathon

Speciaal voor de sportievelingen onder ons: schrijf jullie samen in voor een marathon! En nee, dit hoeft echt geen hele marathon te zijn, want zelfs voor de grootste hardloopfanaten kan dit een brug te ver zijn. Maar een kwart of hele marathon is ook al een hele prestatie.

Het leuke aan deze tip, is dat jullie echt samen ergens naartoe werken. Zo kunnen jullie met elkaar een hardloopschema maken en trainen voor de grote dag.

P.S. wordt hardlopen een nieuwe hobby van jullie beiden? Dan kunnen jullie er natuurlijk ook voor kiezen om eerst te kijken naar een 5km-run. En wie weet, als de nieuwe hobby goed bevalt en de vijf kilometer is een makkie, dan kan de volgende inschrijving wel voor een kwart marathon zijn!

4. Ga samen op een taalcursus

Net zoals de vorige tip, bestaat tip vier ook uit het starten van een nieuwe hobby. Als uitje tippen wij namelijk om samen op een taalcursus te gaan! Kies bijvoorbeeld voor Italiaans. Zo kunnen jullie tussen de lessen door samen uit eten gaan bij de lekkerste Italiaanse restaurants. En extra leuk: om jullie theorie in de praktijk te testen, mag een trip naar Italië natuurlijk ook niet uitblijven! 

Tip: volgend jaar kun je meteen een Moederdag cadeau knutselen door alle foto’s van jullie trip in een plakboek te plakken. 

Nog meer ideeën voor een moeder dochter uitje

 1. Altijd goed: een high-tea

  Zijn jij en je moeder echte theeleuten? Dan zit je met een high-tea altijd goed. Jullie kunnen ervoor kiezen om zelf in de keuken te gaan staan en allerlei lekkere hapjes en baksels te maken, maar jullie kunnen natuurlijk ook ergens een high-tea boeken, in Amsterdam bijvoorbeeld. Zo kun je na het theeleuten nog gaan shoppen of een wandeling over de grachten maken.  
 2. Cultuur snuiven in het theater

  Nadat de theaters zolang dicht zijn geweest, is een bezoekje hieraan niet alleen leuk, maar ook nog eens hartstikke belangrijk voor de culturele sector. Een win-win dus voor beiden. Kies bijvoorbeeld voor een bezoek aan een cabaret-, ballet of muziekvoorstelling. 
 3. Tuinieren in jullie gezamenlijke moestuintje

  Dat gezellige moeder dochter uitjes niet altijd ver van huis hoeven plaats te vinden, bewijst dit laatste idee wel. Zo tippen wij alle moeders en dochters om een gezamenlijk moestuintje te beginnen. Samen kunnen jullie kiezen welke groenten, kruiden en/of fruitsoorten jullie willen verbouwen. En na heel wat liefde, tijd en geduld, kunnen jullie de gewassen oogsten en verwerken in een heerlijk gerecht. Een gerecht die jullie, je raadt het al, samen kunnen oppeuzelen. Succes!

Wil je naast een uitje ook een fysiek cadeau geven aan je moeder? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om haar huis nóg gezelliger te maken!