vaas met boeket bloemen op marmeren zuil

Elk jaar, op de tweede zondag van mei, zetten we onze moeders massaal in het zonnetje. We uiten onze dankbaarheid voor al hun zorgen en onvoorwaardelijke liefde die we hebben mogen ontvangen. Dat doen we bijvoorbeeld door onze moeders te verrassen met lieve woorden op een kaart, een overheerlijk ontbijt op bed en/of een prachtig boeket. Maar ook een doordacht cadeautje mag niet ontbreken voor dé vrouw in ons leven. Om je te helpen met een origineel Moederdag cadeau idee, hebben we in dit artikel allerlei inspirerende suggesties verzameld en een handig 3-stappenplan. Succes!

In 3 stappen een origineel Moederdag cadeau idee bedenken

Hieronder vind je een drie-stappenplan om iets dichterbij het perfecte Moederdag cadeau te komen.

 1. Wat voor type is jouw moeder?

  Bij het geven van een cadeau, is goed nadenken over wat voor type de ontvanger is de sleutel tot succes. Ga dus na wat jouw moeder typeert, waar ze vrolijk van wordt en wat haar hobby’s zijn. Want je kunt wel eindeloos veel leuke ideeën bedenken, maar als het vooral jij is die deze cadeaus leuk vindt, betekent dit nog niet dat jouw moeder er ook zo over denkt.

  Qua verschillende types lichten we in dit artikel de interieurliefhebber en foodie uit.  

 2. Wat is de stijl en/of smaak van jouw moeder?

  Waar je in de eerste stap nadenkt over welk type de ontvanger is, ga je in de tweede stap de diepte in. Kwam je bijvoorbeeld tot de conclusie dat jouw moeder een echte interieurliefhebber is? Dan betekent dit natuurlijk nog niet dat ze alle interieur items leuk vindt – ga maar eens na, een neutrale Scandinavische stijl versus een kleurrijk eclectisch interieur is een wereld van verschil. Dit geldt net zo voor moeders die gek zijn op koken, bijvoorbeeld zoete baksels versus hartige gerechten. 

  Goed dus om naast het type, ook de stijl en/of smaak van je moeder te bepalen.   

 3. Wat is het budget voor het cadeau?

  In een ideale wereld zou het budget voor Moederdag onbeperkt zijn. De vrouw van jouw leven verdient immers alleen maar het beste van het beste. Maar goed, in de realiteit werkt dit natuurlijk anders. En omdat we niet in jouw portemonnee kunnen kijken, en iedereen nu eenmaal iets anders te besteden heeft, delen we in dit artikel ideeën voor verschillende budgetten. 

  Uiteindelijk gaat het bij Moederdag ook niet om hoe groots of duur een cadeau was. Het gaat om de tijd, liefde en moeite die je erin hebt gestoken. 

Stappenplan check, en nu?

Heb je na bovenstaande stappen een beter idee van het type cadeau dat je gaat geven? In welke hoek je moet denken en hoeveel dit allemaal mag kosten? Fijn! Dan is het nu tijd voor een concreet cadeau– en deze shoppen natuurlijk. 

In de rest van dit artikel lees je over allerlei verschillende ideeën. Eerst gaan we in op Moederdagcadeaus voor interieurliefhebbers en vervolgens geven we suggesties voor foodies. We sluiten het artikel af met tips hoe je tot de beste ideeën komt wanneer je een attent cadeau gaat bedenken. 

Moederdag cadeau idee: tips voor moeders met stijl

Is jouw moeder het liefst bezig met haar interieur? Is ze altijd op de hoogte van de laatste trends op woongebied en heeft ze een neusje voor alles wat stijlvol is? Dan wordt ze vast heel blij met een cadeau voor haar interieur. Inspiratie nodig? Met deze ideeën zit je altijd goed:

 1. Badtextiel
  Hoogwaardig badtextiel is een echte luxe en verfraait elke badkamer. Geef bijvoorbeeld een zachte badjas die je moeder kan dragen na een ontspannend bubbelbad.
 2. Geurkaars
  Met een heerlijk ruikende geurkaars maak je je moeder altijd blij. Voor buiten op het terras in de zomer of op de open haard in de winter. En elke keer als ze ‘m aansteekt, denkt ze even aan jou! Ook fijn: geurkaarsen zijn er voor elk budget: vanaf een paar euro tot +€100,- in het luxesegment. Ideaal ook als cadeau voor je schoonmoeder!
 3. Vaas
  Geef je jouw moeder op Moederdag altijd een mooie bos bloemen? Geef er dit jaar dan ook een mooie vaas bij! In een Mediterraan interieur kies je bijvoorbeeld voor een stenen vaas in een aardetint. In een Scandi interieur is een grote glazen vaas een goede optie. Eventueel kunnen jullie ook samen een boeket uitzoeken na het geven van de vaas, als een gezellig moeder dochter uitje.

Cadeautip onder de €25: wil je (deels) een Moederdag cadeau knutselen? Zoek dan jullie mooiste foto samen uit, druk deze af en lijst ‘m in! Niet alleen een persoonlijk cadeau, maar ook een verrijking voor het interieur. Tenminste, met het juiste fotolijstje natuurlijk. Onze favoriet is het fotolijstje Memento uit de Westwing Collection. 

Tip! Ben je op zoek naar meer fotolijstjes voor jouw fotocadeau? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om fotolijstjes te shoppen tot 70% korting!

Leuke cadeautjes voor je moeder die gek is op koken

Kan er niemand zo lekker koken of bakken als jouw moeder? En wordt jouw moeder blij van borrelen, knap servies en koken met fijne apparatuur? Laat je dan inspireren door onderstaande tips. 

 1. Keukenapparatuur
  Knappe keukenapparatuur maken de ruimte in één klap een stuk stijlvoller. Denk aan een mooie keukenmachine, professionele messen, een tijdloze braadpan of een slow-cooker.
 2. Servies
  Als je jouw moeder gaat verwennen met een home made Moederdag ontbijt, is het des te leuker om dit te serveren op een nieuw servies. Is jouw moeder bijvoorbeeld gek op neutrale kleuren, organische vormen en gouden accenten? Dan zijn de ontbijtborden Sali van de Westwing Collection een goede match.
 3. Borrelplank
  Als jouw moeder gek is op uitgebreid borrelen, dan kun je haar een mooie borrelplank cadeau geven. Wordt dit haar eerste moederdag cadeau? Maak ‘m dan extra bijzonder! Laat bijvoorbeeld de datum en gelegenheid graveren. 

Cadeautip onder de €25: voor moeders die gek zijn op wijnen, kun je een paar mooie kristallen glazen tweedehands scoren. Even goed schoonmaken thuis, mooi inpakken en samen met de lievelingswijn van je moeder cadeau geven. Niet alleen een duurzaam, maar ook een lekker cadeau!

Moederdag cadeau idee tips: zo krijg je de beste Moederdag ideeën 

Waar we vroeger toen we jong waren konden mopperen over de afwezigheid van een ‘Kinderdag’, begrijpen we nu we ouder zijn dat elke dag ‘Kinderdag’ was. Daarom pakken we nu extra uit op de tweede zondag in mei en steken we veel tijd en liefde in het uitzoeken van het perfecte Moederdag cadeau. 

En over een perfect cadeau gesproken: een goed cadeau is een attent cadeau. Een presentje waardoor de ontvanger denkt: “hier ben ik écht blij, want dit past helemaal bij mij”. Klinkt logisch, maar toch zijn we vaak geneigd om iets te kiezen waar we vooral zelf erg blij van worden. Tijd dus om dit gedrag de kop in te drukken en dit jaar volkomen altruïstisch op cadeau jacht te gaan!

Op zoek naar een origineel Moederdag cadeau voor een echte interieur liefhebber? Registreer je dan snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een stijlvol cadeau.