Moederdag ideeën accessoires

Elk jaar vieren we Moederdag. Het is de tweede zondag in mei waarop we alle moeders eens flink in het zonnetje zetten. Want zeg nou zelf, is jouw mama niet de allerliefste? Ze staat altijd voor iedereen klaar en rent van hot naar her tijdens familiebijeenkomsten. Dit is de dag waarop zij eens lekker in bed kan blijven liggen, verwend wordt en cadeautjes krijgt. Doe inspiratie op met onze Moederdag ideeën.

Want ook als jouw band met je moeder niet geweldig is, is dit een moment om haar een hart onder de riem te steken. Je kunt haar natuurlijk een mooie bos bloemen geven, of een taart, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Ontdek onze cadeautips en Moederdag ideeën hier zodat je jouw moeder op die bijzondere dag een fijne Moederdag kunt wensen!

Nog meer cadeau inspiratie

Toch op zoek naar iets anders? Ontdek onze andere artikelen vol met tips. Check hier het perfecte cadeau voor je zus, maak een gedicht voor je moeder of verras je vriendin met een leuk cadeau. Laat je inspireren!

Onze top 7 Moederdag ideeën

Of het nu gaat om de eerste Moederdag van een kersverse mama van een kleine baby of om je oma van 85 die al 60 jaar moeder is; Moederdag is een bijzondere dag voor alle moeders. Je kunt natuurlijk een bosje bloemen halen of een boek, maar er zijn ook originelere manieren om jouw moeder, oma of de moeder van jouw kinderen te verrassen op deze dag. Hieronder vind je 8 originele moederdagcadeaus voor haar!

7 originele Moederdag ideeën

 1. Een mooie theepot of hippe koffiemaker
 2. Een e-reader met jouw favoriete boeken erop
 3. Een fotoboek met foto’s van de kleinkinderen
 4. Een kunstwerk (gemaakt door de kleinkinderen)
 5. Een uitje naar een museum met daarna een high tea
 6. Een foto afgedrukt op canvas of netjes ingelijst
 7. Een sieraad, eventueel gepersonaliseerd

Het ontstaan van Moederdag

Moederdag is ontstaan in Griekenland. Op die dag werden niet de gewone moeders geëerd, maar draaide het om Rhea, de moeder van de goden. Tegenwoordig is Moederdag een dag waarop alle moeders in de schijnwerpers staan. In 1907 begon Anna Marie Jarvis een dag voor de moeders te promoten.

Ze wilde een eerbetoon aan alle moeders brengen op die manier. In 1910 werd door de gouverneur van West-Virginia iedereen opgeroepen om op de tweede zondag van mei Moederdag te vieren. Daarna werd op 1914 door de toenmalige president Woodrow Wilson besloten dat die tweede zondag van mei officieel Mother’s Day genoemd zou worden. Vervolgens werd in 1924 Moederdag ook in Nederland ingevoerd.

De bijzondere band tussen moeder en kind

De band tussen moeder en kind is onbeschrijflijk. Iedereen die zelf moeder is geworden weet wat we hiermee bedoelen. De band is absoluut onvoorwaardelijk en de meeste mensen beamen dat ze niet wisten dat je zoveel van iemand kunt houden.

Als kind voelt dat andersom weer net anders, maar de band blijft voor de meeste mensen onvoorwaardelijk. Wanneer het kind op haar beurt zelf weer kinderen krijgt, begint er een nieuwe cyclus, waarbij de oma, de moeder en het kind weer op een nieuwe manier die bijzondere band creëren. Een mooie basis voor het benadrukken van het belang van Moederdag.

Cadeau-ideeën voor verschillende types

Hieronder laten we een aantal cadeau-ideeën zien voor verschillende types.

 1. Sportieve moeder

  Sportieve moeders zijn actief, ze bewegen veel en zijn vaak op pad. Geef haar een activity tracker zodat ze kan zien hoeveel stappen ze zet en welke afstand ze aflegt. Ook een yogamat, een set sportkleding of een paar sportschoenen is ideaal voor sportieve dames.

 2. Culinaire moeder

  Geef de culinaire moeder een mooi kookboek, een goede pan, een barbecue of een set keukentools. Ook een mooi servies, een schaal of een tafelkleed is zeer geschikt voor de echte chef.

 3. Verzorgde moeder

  De verzorgde moeder maak je blij met beauty producten. Denk maar eens aan een fijne handcrème, een badolie of een gezichtsmasker.

 4. Avontuurlijke moeder

  Koop een paar (nieuwe) bergschoenen voor haar, een windjack of een paar praktische kampeerspullen.

Moederdag ideeën inspiratie

Ben je er nog steeds niet helemaal uit wat je je moeder, de moeder van je kinderen of je beste vriendin (die ook moeder is) wilt geven op Moederdag? Dan kan het ook nog leuk zijn om een uitje te geven. Dat is dan meteen een goede reden om samen weer eens iets leuks te ondernemen. Bedenk wat zij leuk vindt of nog beter, wat jullie allebei leuk vinden en ga samen een dagj

 • Neem haar mee naar een wellness resort of een spa
 • Ga een avondje naar het theater
 • Neem haar uitgebreid mee uiteten
 • Doe samen een massagecursus
 • Ga lekker wandelen op het strand zodat jullie uitgebreid kunnen bijkletsen en dineer vervolgens op het terras van een strandtent
 • Neem haar mee een weekendje weg in een leuke stad

Ben je zelf creatief dan kun je ook heel goed iets zelf knutselen voor Moederdag. Als je de kinderen ook nog kunt laten meehelpen dan is dat helemaal leuk. Schrijf er ook nog een Moederdag gedicht bij en de kans is groot dat de dame in kwestie een traantje wegpinkt bij het krijgen van het cadeau.

Cadeaus voor elke vrouw

Natuurlijk wil jij de moeder in kwestie op een originele manier een fijne Moederdag wensen. Sommige cadeaus zijn echt voor bijna elke vrouw geschikt. Zo wordt bijna iedereen blij van een set kaarsen, een mooie plant, een doos bonbons of een lekkere handcrème.

Toch maak je andere keuzes wanneer je een cadeau voor je zus, een cadeau voor je oma of een cadeau voor je beste vriendin zoekt. Ga dus goed na welk type de vrouw is voor wie jij een moederdagcadeau zoekt. Bedenk wat zij leuk vindt, wat ze graag doet, welke stijl ze heeft en wat ze lekker vindt.

Heeft ons artikel over Moederdag ideeën jou kunnen inspireren? Of je nu een interieurstuk, een kledingstuk, een accessoire, een badkameritem of een keukentool zoekt, voor elke moeder is er een geschikt cadeau te vinden bij Westwing. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je moeder, vrouw of oma tijdens Moederdag mee te verrassen.