Cadeau ideeën man

Leuke cadeau-ideeën voor mannen kunnen nog wel eens een uitdaging zijn. Of het nu hun verjaardag, Sinterklaas, Kerst of Vaderdag is – of dat je de basisschoolleraar van je zoon of dochter in het zonnetje wil zetten vanwege de Dag van de leerkracht – het is soms een bijna onmogelijke missie. Maar niet getreurd! Wij helpen je graag door wat inspiratie te geven. Zo kun jij vol goede moed op zoek naar het perfecte cadeau voor die dierbare man in je leven!

Wij zetten een aantal leuke cadeau-ideeën voor de man op een rijtje en geven hier tips voor het verzinnen van de beste en leukste cadeau-ideeën voor een man. Zodat jij vol vertrouwen op de volgende verjaardag van je man, vriend, oom, opa of neef kunt komen!

Daar sta je dan in het winkelcentrum. Nog drie dagen totdat je geliefde, je opa, je zoon of je beste vriend zijn verjaardag viert en je hebt geen flauw idee wat je voor hem voor zijn verjaardag moet geven. Vorig jaar gaf je hem zijn gedroomde koffiezetapparaat cadeau, maar dit jaar kwam hij tot jouw spijt niet met een cadeauwens op de proppen. Wat nu?

We geven je in onze artikelen geen tips over standaard top 10 cadeaus voor mannen, maar bespreken een aantal cadeaucategorieën. Want iedere man is anders! Sommige mannen hebben geen duidelijke wensen, wat een cadeau voor hem lastig maakt om te verzinnen. In andere gevallen zijn mensen op zoek naar een cadeau voor mannen die alles al hebben. Ook dan is een cadeau-idee voor een man een uitdaging.

De gelegenheid waar het cadeau voor bedoeld is, bepaald ook een hoop in de uiteindelijke cadeaukeuze. Ben je op zoek naar een cadeau voor vaderdag of wil je creatieve ideeen ontdekken voor een mooi vaderdag gedicht? Ben je op zoek naar een verjaardagscadeau voor een man of misschien wordt de man in jouw leven wel 50 en wil je iets extra bijzonders geven? Check dan onze tips in het artikel: cadeau 50 jaar man. Natuurlijk ben je rond de kerst bezig met het vinden van een geschikt kerstcadeau voor een man. Of wil je jouw (geheime) liefde in februari verassen met een mooi valentijnscadeau voor hem als het weer zover is!

Ook niet onbelangrijk: het geven van een sustainable cadeau. Misschien vind je dit zelf belangrijk of weet je dat de ontvanger van het cadeau dit graag zou willen.Wij zetten daarom de mooiste houten cadeau’s voor je op een rij.

Maar: wij geven je hier nog wat meer algemene tips. Zo mag jij kiezen welke cadeaucategorie het beste bij hem past en kun jij zelf op zoek naar het perfecte mannencadeau! Maar welke cadeaucategorieën zijn er eigenlijk?

Een praktisch cadeau brengt veel mannen plezier

De eerste categorie van een cadeau voor een man is misschien wel meteen de populairste categorie: de praktische cadeaus. Denk aan een mooie boor voor zijn houtprojecten, een muurbeugel voor zijn recent aangeschafte computerscherm of een grillmand voor op zijn geliefde barbecue (of geef hem een bbq cadeau als hij deze nog niet heeft!).

Misschien dat jij het een saai cadeau vindt, maar je hebt het in het verleden vast wel eens cadeau gedaan aan je vader of je geliefde en hem zien stralen bij het uitpakken. Oftewel, een praktisch cadeau gaat er bij veel mannen in als zoete koek en behoort tot de beste cadeau-ideeën voor een man.

Maar nu je de meest voor de hand liggende praktische cadeaus al eens aan hem gegeven hebt, ben je op zoek naar nieuwe ‘cadeau voor hem’-tips. Alleen, hoe weet je welke praktische cadeaus hij nodig heeft zonder de verrassing te verpesten en het hem te vragen? Een aantal tips:

    • Vraag het hem tussen neus en lippen door. In plaats van direct aan hem te vragen wat voor praktische spullen hij nodig heeft, kun je het hem ook zelf laten vertellen. Zeg bijvoorbeeld dat je een lijstje wil opstellen van praktische spullen voor in huis, zodat jullie daar met de financiën rekening mee kunnen houden en al wat geld op de spaarrekening opzij kunnen zetten. Zet er zelf een aantal cadeauwensen op en vraag hem hetzelfde te doen. Op deze manier kom jij achter zijn wensen en heb je snel een lijstje met sinterklaas cadeau’s voor jouw man, vriend, opa, broertje.. you name it!
    • Check welke producten hij vaak bekijkt in webshops. Deze tip moet je uiteraard alleen opvolgen als je niet hoeft in te breken in zijn laptop en je zeker weet dat hij het niet erg zou vinden als je door zijn favoriete webshops neust. In dat geval is dit misschien wel de snelste weg naar een leuk cadeau. Vaak staan deze producten al klaar op de site onder ‘laatst bekeken producten’. Zo kom je direct te weten welke spullen hij nodig heeft of leuk vindt!
    • Ouderwets observeren. De meest tijdsintensieve, maar ook meest integere methode van ontdekken wat voor praktisch cadeau je partner wil hebben, is door gewoon goed op te letten. Zegt hij tijdens het avondeten iets over een probleem waar hij niet uitkomt? Zie je briefjes liggen met herinneringen aan producten die hij nog wil kopen? Hoor je hem vloeken in de garage omdat hij de juiste schroef mist? Met goed observeren kom je een heel eind.

Geen traditioneel cadeau voor een man, maar een unieke ervaring!

De tweede categorie is voor mannen die de traditionele, praktische cadeaus zat zijn en wel eens iets spannender willen krijgen. Mannen die niet elk jaar een paar grappige sokken en een voetbaltijdschrift willen ontvangen voor hun verjaardag. Maar wat geef je een man die geen cadeau wil? Welke cadeau-ideeën voor een man zijn er dan?

Wat dacht je van een leuk uitje? In plaats van een mooi boek waar je vriend op zijn verjaardag de eerste bladzijden van leest – om vervolgens ‘m in zijn kast weg te leggen en nooit meer af te lezen – kun je hem ook een blijvende herinnering cadeau te doen door hem en zijn vrienden een ballonvlucht of bungeejump te schenken. Je kunt er zeker van zijn dat hij dit avontuurlijke cadeau nooit zal vergeten!

Je kunt natuurlijk ook voor een iets minder extreem uitje kiezen, en gezellig samen uit eten gaan, een wijnproeverij aandoen of uit een spannende escaperoom proberen te ontsnappen. Eén ding is zeker: bij zo’n leuke activiteit kan het alleen maar gezellig worden!

Wil je jouw vader deze vaderdag geen cadeau geven? Regel dan een ontzettende fijne vaderdag voor hem en leg hem met onze tips helemaal in de watten. Nog leuker: knutsel zelf een cadeau (of breng je kids op het idee..) met de leukste vaderdag knutselen tips in ons artikel!

Verwen ‘m met verzorgingsproducten

De kans is groot dat je vriend of je vader niet een man is die heel erg bezig is met zijn uiterlijk. Tuurlijk, hij gaat geregeld naar de kapper en verzorgt zichzelf goed. Maar hij zal niet uren voor de spiegel staan. En met al die skincareproducten die jij misschien gebruikt, kan hij niks.

Toch kun je hem nog wel verzorgingsproducten cadeau doen waar ook hij van zal genieten. Bijvoorbeeld een lekker geurtje. Bij je lokale parfumerie hebben ze talloze geurtjes voor mannen waar iedereen in zijn omgeving blij van wordt. Een lekker geurtje hoort daarom altijd tot beste cadeau-ideeën voor een man.

Heeft je partner een mooie baard, wat een van de redenen is dat je op hem viel? Ga dan op zoek naar een baardset waarmee hij die baard kan verzorgen. Vraag zijn barbier om wat tips bij het uitkiezen van de juiste baardset. Dit cadeau kan hij zeker waarderen!

Doe hem een lol met een grappig cadeau

Ben je echt ten einde raad qua cadeau-ideeën voor een man? Dan kun je altijd nog terugvallen op grappige cadeaus. Als je vriend of man geen wensen heeft, zal hij ook niet klagen over cadeaus met een kwinkslag. Bestel bijvoorbeeld een keukenschort met de afdruk van het ontblote bovenlijf van een gespierde man. Of een pocketboek met de slechtste woordgrappen aller tijden. Alleen jij weet wat hem aan het lachen krijgt.

Wie zegt dat je niet van een cadeau kunt leren?

Tot slot de vijfde categorie van cadeau-ideeën voor een man: cadeaus waar hij van kan leren. Op papier klinkt het misschien saai, maar de kans is groot dat je hem niet blijer kan maken dan met een goed boek vol informatie. Kijkt hij tegen iemand op, zoals bijvoorbeeld een bekende ondernemer of sportman? Wat dacht je van een biografie over zijn idool?

Of heeft hij een nieuwe hobby waar hij helemaal in opgaat? Zoek dan op welk boek hij niet kan missen bij het uitvoeren van zijn hobby. Voortaan is hij op vakantie niet meer weg te slaan uit dit boek. En weet jij dat jouw cadeau een gouden vondst is geweest! Het verzinnen van leuke cadeau-ideeën voor een man was nog nooit zo makkelijk.

Cadeau’s voor alle mannen in jouw leven

Twijfel je nog een beetje na het doorlezen van deze cadeaucategorieën? Geen zorgen, wij hebben een aantal specifieke artikelen die je zeker op weg gaan helpen. Lees onze tips voor een cadeau voor opa, een cadeau voor je schoonvader, een cadeau voor je vriend, een cadeau voor je broer of een cadeau voor papa. Soms denk je er niet direct aan maar hoe belangrijk is de leraar eigenlijk wel niet voor jouw kinderen? Hoogste tijd om dat eens te laten merken en dan is er geen beter moment dan de dag van de leerkracht om een mooi cadeautje te organiseren.

Word member van Westwing!

Het bedenken van leuke cadeau-ideeën voor een man kan heel lastig zijn, dus hopelijk hebben bovenstaande tips je op weg geholpen. En realiseer goed: je liefde voor hem zit niet in het cadeau zelf, maar de moeite die je erin steekt! Wil je nog meer tips krijgen of inspiratie vinden voor leuke cadeaus? Word dan lid van de Westwing! Registreer je hier en mis nooit meer de beste tips en leukste deals. Dan heb je altijd genoeg inspiratie voor alle cadeaumomenten die nog komen gaan!