Barbecue cadeau foto van grote zwarte bbq met vlees

De meeste mannen zijn gek op een avondje barbecueën. De heerlijkste stukken vlees, maar ook geroosterde groenten tovert hij in een handomdraai om tot lekkere hapjes. Een barbecue cadeau is dan ook een perfecte keuze voor Vaderdag. Heeft jouw man alles al? Zelfs dan kun je een tof barbecue cadeau bedenken. Hoe je jouw vader of de vader van jouw kinderen nu écht in het zonnetje kan zetten met een leuk barbecue cadeau? Lees er alles over in dit artikel.

Hoe kies je het juiste barbecue cadeau?

Is de vader die jij wilt verwennen voor Vaderdag een echte pro als het op barbecueën aankomt? Of doet hij maar wat? Voor elk type barbecue fan is een leuk cadeau te vinden. Je kunt natuurlijk denken aan een bijzondere barbecue of aan handige tools die het barbecueën nét even wat relaxter maken. Maar er zijn nóg veel meer opties. Hoe je het juiste cadeau kiest voor een man die van barbecueën houdt? Ontdek onderstaand lijstje. Op zoek naar nog meer inspiratie bekijk dan de pagina met cadeau ideeën voor hem.

In 5 stappen naar een geschikt barbecue cadeau

Beantwoord om te beginnen onderstaande vragen zodat je stapsgewijs tot een geschikt cadeau komt voor elk type barbecue lover.

 1. Is hij een professional of een beginner?
 2. Houd hij het graag simpel of maakt hij van elke hap iets bijzonders?
 3. Maakt hij het zichzelf gemakkelijk of wil hij er best iets voor doen?
 4. Vindt hij het leuk om culinair bezig te zijn? Of kan hij wel wat inspiratie gebruiken?
 5. Wat maakt hij het liefst op de barbecue?

De geschiedenis van de barbecue

Er is niet echt één verhaal te vinden over de vraag waarom mannen zich (vaak) zo sterk aangetrokken voelen tot de barbecue. Een van de ideeën is dat barbecueën verbonden wordt met gevaar en vuur. Iets dat mannen (blijkbaar) van oudsher aantrekt. Een ander aannemelijk verhaal gaat erover dat mannen, als voormalige jagers, vanuit hun oerinstinct worden aangetrokken door grote stukken vlees. Het zal wel een combinatie van al deze factoren zijn.

De lekkerste gerechten met jouw barbecue cadeau

Met een goede barbecue, de juiste gereedschappen en tools én handige hulpjes kom je natuurlijk een heel eind tijdens een zonnige middag. Maar de man die de barbecue bedient zal zich ook moeten buigen over de gerechten die er worden bereid. Hieronder volgt een lijstje met gerechten die (deels) gemaakt kunnen worden op de barbecue. Van lekkere worstjes tot pizza!

 • Salades zijn onmisbaar bij de barbecue. Deze kun jij natuurlijk ook gewoon even maken in de keuken.
 • Een schaal vers fruit of bijvoorbeeld watermeloen zie je ook veel op de barbecue tafel. Lekker fris en licht.
 • Groenten die gegrild worden op de barbecue zijn heerlijk. Denk maar eens aan paprika, courgettes, aubergines of aardappels die je kunt poffen. Je kunt van de groentes vervolgens ook weer een salade maken.
 • Vlees – worstjes, hamburgers, biefstuk, kip – zijn voor velen natuurlijk onmisbaar.
 • Ook vis is heerlijk wanneer het wordt bereid op de barbecue. Neem bijvoorbeeld zalm of garnalen.
 • Pizza kan ook worden gebakken op de barbecue! Hiervoor heb je een pizzasteen nodig en een deksel op je barbecue. Je kunt ook kiezen voor een aparte pizzaoven.
 • Sauzen mogen op geen barbecue tafel ontbreken. Welke sauzen je maakt (of koopt) hangt uiteraard af van je smaak! Ga voor fris, pittig of lekker zoet.

Tips voor de ultieme Vaderdag

Een mooi cadeau vinden voor een man kan best lastig zijn. Zoek je een cadeau voor je broer of zwager? Dan bedenk je waarschijnlijk iets praktisch of je wint informatie in bij de mensen die dichtbij hem staan. Bij Vaderdag komt nog wat meer kijken, want zeg nou zelf die lieve papa, stoere man, fijne partner en gezellige vriend verdient het om eens goed in het zonnetje te worden gezet.

Naast een mooi cadeau en een ontbijt op bed, kun je papa natuurlijk ook verrassen met leuke zelfgemaakte knutselwerkjes of tekeningen én een mooi Vaderdag gedicht! Hoe je een Vaderdag gedicht maakt lees je in ons artikel over Vaderdag gedichten. In het artikel met Vaderdag tips lees je meer over hoe je Vaderdag perfect maakt.

Welke accessoires mogen absoluut niet ontbreken om je barbecue cadeau compleet te maken?

Je hebt besloten om je vader of de vader van je kinderen een barbecue cadeau te geven. Goed idee! Ga goed na wat hij al heeft en of hij toevallig iets nog nodig heeft. Er zijn veel cadeau-ideeën die passen binnen het thema barbecue. Naast tools en accessoires, zou je hem ook kunnen verrassen met een verrassingsbarbecue met veel vrienden. Ontdek het lijstje hieronder!

 • Een barbecue
 • Tools voor de barbecue
 • Een schort
 • Een pizzasteen
 • Een rekje voor yakitori
 • Een barbecue kookboek
 • Een gevogeltehouder om een kip op de braden
 • Een vleesthermometer
 • Een zak super-kolen die extra heet worden
 • Een pakket met bijzondere bieren
 • Verrassingsfeestje met barbecue!

Zoek het perfecte barbecue cadeau voor jouw vader

Heb jij het geschikte barbecue cadeau al gevonden? Pak het dan mooi in en geef er een leuke tekening van de kinderen of een gedicht bij. Bij Westwing vind je bovendien van alles om de barbecue extra stijlvol te maken. Denk maar eens aan stijlvol servies, tafellinnen zoals theedoeken en tafellakens, glaswerk en decoratie. Een gezellige barbecue wordt extra gezellig wanneer je zorgt voor knus kaarslicht, lantaarns en lichtslingers.

We hopen dat ons artikel over barbecue cadeaus voor Vaderdag je heeft geïnspireerd! Zoek je een ander soort cadeau voor Vaderdag? Ook dan kun je terecht bij Westwing. Hier vind je allerlei prachtige items voor in en rond het huis. Houd de papa die jij wilt verrassen van design? Denk dan eens aan een waardevol houten geschenk of een moderne designlamp voor in huis. Je kunt ook denken aan handige tuinspullen of items voor in de werkkamer. Voor elk type man is er een mooi en passend cadeau te vinden bij Westwing.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je vader met Vaderdag te verrassen.