bbq cadeau: met een kleine rode bbq

De meeste mensen zijn gek op een avondje barbecueën. De heerlijkste stukken vlees, maar ook geroosterde groenten toveren ze in een handomdraai om tot lekkere hapjes. Een BBQ-cadeau is dan ook vaak een perfecte keuze! Ook na de zomer is een barbecue nog ideaal: er zijn genoeg recepten die ook in de winter perfect smaken. Dan maak je er gewoon lekker een winter BBQ van!

Een BBQ-cadeau is een uitstekend cadeau voor iedere gelegenheid. Is jouw vader, vriend, opa of oom helemaal thuis in de BBQ-wereld en hebben ze geen uitleg meer nodig? Dat is fijn! Ook voor wie het een eerste keer barbecueën wordt, kunnen we helpen om een onvergetelijke BBQ te maken. Een BBQ cadeau is tevens het perfecte verjaardagscadeau voor een man.

Zoek je een ander type cadeau? Lees dan ook eens deze inspirerende tips voor een cadeau voor opa een cadeau voor je schoonvader of een cadeau voor een 50-jarige man.

Hoe kies je het juiste bbq cadeau?

Barbecue cadeau-ideeën voor de man zijn erg leuk, maar hoe kies je de juiste uit? Want net zoals een barbecue is iedere chef anders. Niet getreurd! Wij gaan jou een handje helpen. Voor elk type barbecuefan is namelijk een BBQ-cadeau te vinden. Is de chef toe aan heel veel handige tools en functies of willen ze gewoon een simpele barbecue aansteken?

De juiste barbecue kies je aan de hand van verschillende afwegingen. Die vragen bepalen uiteindelijk ook bij welk cadeau je uitkomt. Om te beginnen: is de jarige een professional of een beginner? Dit antwoord heeft een grote invloed op je keuze, want een beginner weet waarschijnlijk niet wat ze moeten met allerlei complexe tools. Probeer daarom eerst te ontdekken of ze vaker hebben gebarbecued, of ze op dit moment een barbecue hebben en ook niet onbelangrijk: of ze wel vlees eten!

Want ook de favoriete gerechten zijn belangrijk om te weten. Houdt je cadeauontvanger van simpele gerechten? Vinden ze het leuk om culinair bezig te zijn en hoeveel moeite willen ze doen voor een maaltijd? Met de antwoorden op deze vragen heb je een duidelijk beeld voor ogen wie nou eigenlijk jouw barbecuecadeau krijgt. Bezoek een winkel of kijk online en vraag ook zeker advies aan een deskundige.

BBQ-gadgets

Een BBQ-cadeau is heel origineel, daar kun je eigenlijk niet mis mee grijpen! Er zijn zoveel verschillende BBQ-gadgets die het barbecueën makkelijker, handiger of leuker maken. Van een te gek barbecueshort tot aan heerlijke barbecuekruiden: er is letterlijk iets voor iedere smaak.

Heb je bijvoorbeeld al eens van meat claws gehoord? Met deze metalen klauwen is het heel gemakkelijk om jouw vlees letterlijk uit elkaar te trekken. Handig als je bijvoorbeeld een stuk vlees lang wilt laten garen met als resultaat een heerlijk broodje pulled beef of pulled pork.

Is bij jullie ook toevallig het eerste stukje vlees dat klaar is, van iedereen? Met een BBQ-brandijzer is er geen gedoe meer over wie welk stukje vlees op welk deel van de barbecue heeft neergelegd. Iedereen kan zijn of haar stuk vlees markeren met hun naam. Grappig toch? Ook spatels, wanten of een overheerlijke BBQ-saus mogen niet ontbreken. Maak er anders een leuk BBQ-pakket van, met van alles wat!

Zomer- of winterbbq

We denken bij barbecueën vaak aan mooi weer, maar dat hoeft natuurlijk niet! Al eens een winterbarbecue geprobeerd? Eens moet de eerste keer zijn! Als je over een goede barbecue beschikt, is zorgeloos barbecueën in de winter ook gewoon een heel fijne en lekkere optie. Dus wanneer jouw opa, man, vader, vriend of oom in de winter jarig is, dan kan een barbecuecadeau nog steeds: inspireer ze!

Glühwein, de geur van vlees of groenten op de barbecue, een vuurkorf en sfeerverlichting, hoe romantisch, leuk en sfeervol is dat? Let wel op: niet elke barbecue is geschikt om ′s winters te gebruiken. Vaak lopen de prijzen van de barbecue wel iets hoger op wanneer deze in de winter wilt gebruiken. Dit komt omdat het materiaal dan bestendig moet zijn tegen het temperatuurverschil.

Hoe zorg je dat een BBQ goed aangaat?

Het is nog best een kunst om een BBQ goed warm te krijgen zodat je er een lekkere maaltijd mee bereidt. Ben je nog onbekend met de ‘opbouw’ van een perfecte barbecuemaaltijd? Dan helpen we je graag een handje verder. Doe je een barbecue cadeau aan beginner? Dan is het natuurlijk ook leuk om een soort gebruiksaanwijzing, handleiding of instructieboekje te maken. Geef er je eigen draai aan, deel persoonlijke favorieten en maak het zo een uniek cadeau.

Bbq cadeau: tips voor een basisbarbecue

Ga je aan de slag met een barbecue met aanmaakblokjes? Voor mensen die nieuw zijn met barbecueën is dat vaak een mooi instapmodel. Dan hebben we een handig stappenplannetje voor je.

 1. De briketten plaatsen

  Allereerst strooi je een laag houtskool of briketten op het bodemrooster. Als de barbecue ventilatiegaten heeft, zet je die open zodat de garing van het vlees sneller verloopt.
 2. De aanmaakblokjes plaatsen

  Daarna leg je een paar aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen de houtskool of briketten. Let erop dat je ze echt diep genoeg legt. Anders worden de houtskool of briketten die onderaan liggen nooit heet genoeg om vlam te vatten.
 3. De vlam erin!

  Steek de aanmaakblokjes aan, wacht tot ze vlamvatten en de briketten roodgloeiend worden.
 4. Even geduld nog

  Zodra de briketten warm genoeg zijn, gaan ze zelf weer warmte afgeven. Dit kan ongeveer 15 tot 20 minuten duren.
 5. Smakelijk!

  Alles goed warm? Dan kan het barbecueën nu echt gaan beginnen! Leg het vlees erop en maak een heerlijke maaltijd klaar. Bon appetit!

Barbecuecadeau voor hobbyisten

Welke barbecue of gadget je ook cadeau geeft, het gaat om het gebaar. Waarschijnlijk is de ontvanger al superblij dat jij interesse toont in hun (aanstaande) hobby. Misschien word je komende zomer juist wel extra vaak – juist! – op de barbecue uitgenodigd!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een BBQ-cadeau? Het is ook een ideaal kerstcadeau voor een man: een winterbbq is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Ook voor andere cadeau-inspiratie ben je bij Westwing aan het juiste adres. Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en interieurtips? Word dan member van de Westwing Club!