cadeau-50-jaar-man met een taart met gouden kaarsen

Binnenkort gaat jouw man, vader, opa, broer of neef Abraham zien. Oftewel, hij wordt 50 jaar. Maar wat geef je een man die 50 jaar wordt? Om je uit de brand te helpen, geeft Westwing je 10 tips voor een cadeau voor de 50-jarige verjaardag van een man. Met deze cadeau-ideeën voor een man die 50 jaar wordt, kun jij vol vertrouwen in je cadeau op verjaardagsbezoek!

10x cadeau tips voor een man van 50 jaar

Tip 1: een barbecue cadeau

Misschien wel één van de meest gegeven mannencadeaus, maar desalniettemin een voltreffer bij heel veel mannen: doe je opa, vader of man voor zijn 50e verjaardag een BBQ cadeau! Een barbecue is niet voor niks een populair cadeau bij veel mannen. Voor veel van hen is een lekker stukje vlees het ultieme luxe-eten!

Laat hem optimaal genieten van een heerlijk zelfgebraden biefstukje, hamburger, lamskoteletje of filetlapje met een moderne, luxueuze barbecue. Ga voor een ouderwetse houtskoolbarbecue of juist een moderne gasbarbecue. Is hij groot fan van zomers lekker lang buiten dineren en barbecueën met vrienden en familie? Ga dan all-out en doe hem niet alleen een barbecue, maar een hele buitenkeuken cadeau. Succes gegarandeerd, met dit speciale cadeau als een man 50 jaar wordt.

Tip 2: scoor met iets persoonlijks

Je wordt maar één keer 50 jaar. En dat moet je vieren met een speciaal cadeau voor de 50-jarige man. Hoe doe je dat beter dan met een cadeau dat echt persoonlijk is. Niet iets algemeens, maar iets wat echt bij jouw favoriete Abraham past.

Waar kun je beginnen? Bedenk eerst wie hij is, wat hij wil en wat hij leuk vindt. Waar droomt je vader, vriend of opa van? Wat staat bovenaan zijn bucketlist? Wat wil hij nou echt nog een keer meemaken? Dat weet jij natuurlijk, als goede bekende. Speel hierop in en scoor met je persoonlijke cadeau!

Misschien is hij wel echt een familiemens. Wat dacht je dan van een mooie video met persoonlijke felicitaties en boodschappen van al zijn kinderen, vrienden, kennissen en verdere familie? Laat een professional deze video maken en hij krijgt een mooi cadeau dat hij ook nog eens altijd makkelijk kan terugkijken. Zo creëer je mooie herinneringen die niet snel worden vergeten.

Tip 3: mooie herinneringen blijven

Over mooie herinneringen gesproken: als je hem een spannende en leuke activiteit cadeau doet, zal hij altijd speciale herinneringen overhouden aan zijn 50e verjaardag. En zijn die fijne herinneringen niet datgene waar we het voor doen in het leven? Of je hem nu meeneemt om te gaan skydiven of je met hem gaat abseilen, door er een bijzonder uitje van te maken maak je samen met hem nieuwe herinneringen. Herinneringen met die hij altijd zal onthouden.

Tip 4: maak een film over hem

Maak een dvd over zijn leven! Dit is een perfect en heel persoonlijk cadeau voor een man die 50 jaar wordt! Een dvd met beelden van vroeger, foto’s uit zijn jeugd en interviews met belangrijke mensen. Huur een professional in of doe het zelf: met een dvd over zijn persoonlijke reis tot 50 jaar laat je zien aan vader, opa of man hoeveel je van hem houdt. Het perfecte cadeau voor de 50-jarige verjaardag van een man!

Tip 5: zelf iets maken

Wat ook ontzettend leuk is om met jonge kinderen een cadeau voor opa, een cadeau voor papa of een cadeau voor vriend te maken. Welke opa of man wil nu niet een mooi, zelfgemaakt cadeau van zijn eigen (klein)kinderen? De 50e verjaardag draait niet om de mooiste en chicste cadeaus, maar om herinneringen ophalen aan vroeger en nieuwe, bijzondere herinneringen maken! En hoe beter dan door een cadeau voor een man van 50 jaar zelf te maken?

Tip 6: doneer namens hem aan een goed doel

Je kunt een mooi en duur cadeau kopen voor je vader of man, maar je kunt ook wat teruggeven aan de samenleving. Op je 50e leeftijd ga je wat vaker nadenken over de belangrijke dingen in het leven en besef je hoe gezegend je bent! En wat kun je beter doen met deze nieuwe wijsheid dan het omzetten in een donatie aan een goed doel? Zo doe je namens de jarige iets voor een ander. Wat is een mooier cadeau voor een man van 50 jaar dan goed karma?

Tip 7: humor is belangrijk voor het humeur

Je 50e verjaardag is een heugelijke dag. Een dag waarop je een mijlpaal viert. Het is een mooie leeftijd, maar het herinnert mensen misschien ook aan het ouder worden. Om de stemming wat te verlichten kan een cadeau voor een man van 50 jaar dus een goed gelegenheid zijn voor een paar grappen en grollen. Zoals een pop in de voortuin met een grappig bord ernaast. Maar houd het cadeau voor de 50-jarige verjaardag van je man natuurlijk wel een beetje leuk.

Tip 8: cadeau 50 jaar man: maak een persoonlijke vinylplaat

Vinylplaten zijn weer helemaal in! Dit is een heel origineel cadeau dat eigenlijk altijd in de smaak zal vallen: stel een afspeellijst samen van zijn favoriete nummers door de jaren heen. Kijk naar welke muziek hij graag luistert, welke albums hij nog thuis heeft liggen of bij welke singles hij hard meezingt. Van deze afspeellijst kun je dan een vinylplaat laten drukken. Ontwerp je eigen, persoonlijke hoes en zorg voor een verrassing met dit prachtige cadeau voor de 50-jarige verjaardag van je vader, opa, vriend of man!

Tip 7: cadeau 50 jaar man: doe hem een Abraham cadeau!

De traditionele Abrahampop mag simpelweg niet ontbreken! Met een pop laat je aan de hele buurt zien: deze man wordt 50 jaar. Krijgt ie vast nog wat extra reacties en felicitaties door. Zo zorg je ervoor dat zijn verjaardag pas echt speciaal wordt!

Tip 10: cadeau 50 jaar man: 50 jaar? Abrahamgedichten met humor!

En bij de pop kan uiteraard een humoristisch Abrahamgedicht niet ontbreken. Op een groot spandoek voor je huis schrijf je een grappig gedicht dat betrekking heeft op de man en zijn nieuwe leeftijd. Wees niet te ingetogen, het hoort erbij dat je een beetje de spot drijft met hem en een paar kleine geintjes uithaalt. Maar zet hem niet te veel voor schut, want het is wel zijn verjaardag!

Hebben deze tips je geholpen bij het bedenken van een cadeau voor de 50-jarige verjaardag van een man? En wil je nog meer tips van ons ontvangen of inspiratie vinden voor leuke cadeaus? Registeer je dan bij Westwing! Zo mis je nooit meer de beste tips en leukste deals, zoals onze tips voor een mooi kerstcadeau voor een man of een prachtig Sinterklaascadeau.