flessen drank en komkommerschijfjes

Vaderdag staat voor de deur! Op deze speciale dag willen we graag al onze vaders bedanken. Hoewel een paar liefdevolle woorden op elk moment welkom zijn, zal een vader zeker blij zijn met een klein cadeau op deze speciale dag. Hiermee laat je zien dat je je vader waardeert. En laten we eerlijk zijn: iedereen is blij met een klein cadeautje! Vraag je je af wat je kunt geven voor vaderdag? Wij van Westwing hebben een paar speciale tips voor je opgesteld om het perfecte vaderdag cadeau te selecteren.

Cadeau voor Vaderdag van kinderen

In de kindertijd wordt er vaak een cadeau voor vaderdag op school gemaakt. Maar ook thuis kan je samen met je kinderen iets moois maken voor de vader van je kinderen. Hieronder geven we je een leuke tip.

Maak een cadeau voor vaderdag

Vaderdagcadeaus van kinderen zijn emotioneel gezien waarschijnlijk de meest waardevolle geschenken voor vaders. We hebben twee prachtige DIY-cadeau-ideeën die je kunt maken als cadeau voor vaderdag met een peuter of kleuter.

Vaderdagcadeau om zelf te maken:

  1. Maak samen met je kind een mooi schilderij van de afdrukken van de handen en voeten van jou en je kind(eren). Dit is ook nog eens heel leuk om te maken. Gewoon met de handen en voeten in de verf en dan afdrukken maar!
  2. Organiseer een fotoshoot en hang de werkkamer van de vader vol met foto’s. Wat zal hij verrast zijn!

Tip!: Lees hier meer over knutselen voor vaderdag

Eerste vaderdagcadeau voor jonge vaders

Of je nu je een cadeau voor je man, een cadeau voor je broer of een cadeau voor je vriend zoekt, misschien is het wel hun hun eerste vaderdag – elke ‘verse’ vader zal blij zijn om een klein geschenkje te ontvangen op zijn eerste Vaderdag! Want de lange en spannende reis als vaderfiguur brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook het vooruitzicht op unieke en prachtige ervaringen met het kind. Geef iets wat te maken heeft met zijn rol als vader. Bijvoorbeeld een t-shirt met een foto van hem en het kind, of een ingelijste foto van de baby of wat dacht je van een compleet fotoalbum? Dit vraagt wel wat tijd uiteraard.

Grappige vaderdagcadeaus

Heeft je vader hetzelfde gevoel voor humor als jij? Fantastisch! Bedenk dan iets grappigs voor Vaderdag en verras hem met een humoristisch cadeau. Het is het beste om een nuttig geschenk voor Vaderdag te kiezen dat niet in een lade terechtkomt en vergeten wordt. We hebben een paar leuke cadeaus voor vaderdag voor je op een rijtje gezet.

Fotocadeau voor vaderdag

Waar kunnen ouders trotser op zijn dan op hun nakomelingen? Daarom zijn foto’s van het kind altijd een schot in de roos als vaderdagcadeau. Tegenwoordig kan je foto’s op allerlei voorwerpen laten drukken zoals op een mok, t-shirt, canvas, schort, sokken etcetera.

Kleine vaderdagcadeaus als blijk van waardering

Een vaderdagcadeau gaat niet over het maken van grote geschenken of het uitgeven van een half fortuin. Het gaat om het gebaar en de blijk van waardering. Een klein geschenkje op Vaderdag is genoeg om de juiste boodschap over te brengen. Denk na over wat je vader leuk vindt. Houdt hij bijvoorbeeld van een glas whisky op z’n tijd? Dan zal hij zeker blij zijn met een whiskeyglas of -karaf.

Grappige cadeaus voor je broer

In sommige landen is vaderdag, een internationale mannendag. Dat betekent dat alle jongens dan een cadeau krijgen! Wij houden wel van deze traditie. Dus naast dat je je vader een cadeau geeft, moet je ook je broer een cadeau geven! Dat mag natuurlijk wel een grappig cadeau zijn en het hoeft niet veel te kosten. Laat bijvoorbeeld zijn levensmotto of lijfspreuk op een mok of t-shirt zetten. Houd hij van duurzame cadeau’s? Wellicht scoor je dan met een mooi houten cadeau. Of ga voor een (winter) bbq als cadeau en profiteer direct zelf van alle lekkere hapjes!

De ultieme vaderdag-cadeautip

Ben je op zoek naar een lastminute cadeau voor vaderdag? Ga voor een waardebon van Westwing! Hiermee kan hij zelf iets moois uitzoeken. Wedden dat je hem hiermee heel blij maakt?