Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Leerlingen geven een bos bloemen aan hun lerares

Op dinsdag 5 oktober vieren wij de dag van de leerkracht. Een dag waarop we alle leerkrachten even in het zonnetje zetten en bedanken voor hun harde werk. Want niet alleen leren ze ons van alles bij, ze zijn er ook voor ons als we ze nodig hebben. Doordat zij ons iedere dag zien, kennen ze ons door en door. Verras daarom op deze dag alle leraren, leraressen, juffen en meesters met een cadeau voor hun inzet! De dag van de leerkracht is een speciale dag om waardering te tonen aan jouw meester of juf. Sta stil bij deze dag en bedenk waarom je ze dankbaar bent. Ben je op zoek naar een leuk, origineel en verrassend bedankje voor jouw meester of juf? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Zij staan elke dag voor jou klaar

Elke dag staan zij voorbereid en al in de klas. Klaar om jou dingen te leren en te helpen waar nodig. Ze besteden niet alleen tijd, maar ook aandacht aan je. Ze willen jou echt leren kennen. Dan is het natuurlijk leuk om wat terug te doen en jouw leraar of lerares in het zonnetje zetten op de dag van de leerkracht.

De meester of juf in het zonnetje zetten betekent niet dat je met het duurste cadeau aan hoeft te komen. Zeker niet. Het gaat er juist om hoe je op jouw manier je dankbaarheid toont! Dat kan ook door een gedicht te maken, een tekening, een verhaal of een knutselwerk. Geef jouw meester of juf complimenten, zet een kopje koffie of thee voor ze en vraag ook of zij nog iets leuks hebben gedaan afgelopen weekend. Het zit ‘m in de kleine dingen! Een klein gebaar kan iemand namelijk een groot plezier doen.

Cadeau-inspiratie voor de leraar

Wil je toch jouw meester of juf verrassen met een kleinigheidje? Met een cadeau voor je leraar? Dan helpen wij jou verder met een cadeau voor op de dag van de leraar. Als jij met een van onderstaande cadeaus aankomt dan heb je gegarandeerd een blije meester of juf!

Bloemen

Ontzettend attent en altijd goed: bloemen. Is jouw meester of juf zelf niet aan het werk op de dag van de leerkracht? Misschien zijn speciale brievenbusbloemen dan iets voor jou! Deze bloemen lever je gemakkelijk af in de brievenbus van je leerkracht. Door de speciale verpakking blijven ze gewoon mooi en heeft je juf of meester er lang plezier van.

Chocola

Chocola of snoep valt bij iedereen wel in de smaak. Kies een lekkere smaak of kies voor een verpakking waarin verschillende smaken al zijn gecombineerd. Zo weet je zeker dat er iets tussen zit wat je leraar lust! En als je geluk hebt wordt de doos misschien al in de klas geopend. Dat maakt chocola of snoep het perfecte cadeau voor je meester of juf.

Zelfgebakken koekjes

Naast chocola, zijn koekjes natuurlijk ook een heerlijk cadeau voor op de dag van de leerkracht. Door zelf aan het bakken te slaan, stop je extra veel moeite in je cadeautje. En dat proef je!

Een leuke mok

Meesters en juffen drinken vaak regelmatig koffie of thee. Dat is toch veel leuker met een originele mok die je van je leerlingen hebt gekregen? Iedere keer als ze die mok zien denken ze terug aan de dag van de leerkracht en hun o-zo lieve leerlingen die de mok cadeau hebben gedaan. Er zijn heel veel mokken met leuke en verrassende teksten voor juffen en meesters te vinden. Stop iets lekkers of kleins in de mok, zoals chocola, theezakjes of fruit. Verpak ‘m met mooi gekleurd papier en maak er een pakketje van.

Dag van de leerkracht: boek

Leerkrachten leren jou allemaal dingen uit boeken, maar misschien vinden ze het zelf ook wel heel leuk om te lezen. Koop een boek dat te maken heeft met hun beroep of verras ze juist met een boek uit de top 10. Of doe een kook- of bbq cadeau: daar maakt je leraar een heerlijk gerecht van! En als je dan toch in de boekenwinkel bent, kijk gelijk of je iets leuks voor jezelf ziet want de dag na de dag van de leerkracht start de Kinderboekenweek: hét moment om aan je nieuwe boek te beginnen!

Dag van de leerkracht: persoonlijke verzorging

Op de dag van de leerkracht wil jij jouw meesters en juffen toch verwennen? Geef ze daarom heerlijke verzorgingsproducten: van een douchegel tot aan bruisballen en van een dagcrème tot een maskertje. Of een fijne aftershave: het perfecte cadeau-idee voor mannen. Stel zelf een mand samen of kies een van de vele samengestelde manden in de winkel. Gun jouw leraren een moment voor zichzelf en verras ze met dit persoonlijke cadeau.

Dag van de leerkracht: plant

Een plant is het ideale alternatief voor een boeket bloemen. Het voordeel van planten is dat ze langer meegaan, de lucht zuiveren én je ontelbaar veel keuze hebt uit toffe plantenpotten. Of leraren de plant nou meenemen naar huis of er het lokaal mee aankleden: het is gegarandeerd een geslaagd cadeau voor de dag van de leerkracht.

Samen een nóg groter geschenk

Hoe leuk is het om samen met jouw klasgenoten een cadeau te geven aan jouw meester of juf? Samen kun je namelijk een nóg groter geschenk geven. Door allemaal een klein bedrag in te leggen, kun je samen een cadeaubon te geven. Bijvoorbeeld voor de film, een restaurant of een wellnesscentrum. Doe er een grote kaart bij en je hebt een onvergetelijk cadeau voor de dag van de leerkracht!

Wat je ook geeft, het gaat om het gebaar. Een moment van waardering en een besef dat je blij mag zijn dat zij er iedere dag voor jou zijn. Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk ook eens bij onze kerstcadeau-ideeën of cadeau-ideeën voor mannen die 50 worden. Tussen al deze inspiratie zit gegarandeerd een origineel cadeau voor jouw meester of juf.

Voor alle cadeau-inspiratie ben je bij Westwing aan het juiste adres. Of je een cadeau voor opa of oma nodig hebt, of je je buurvrouw spontaan wilt verrassen: we hebben voor elke gelegenheid de leukste ideeën! Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en interieurtips? Word dan member van de Westwing Club! Zo zit je nooit meer zonder cadeau-ideeën voor de dag van de leraar.