vaderdag gedicht leren portomonnee

Valentijnsdag is die ene dag in het jaar die in het teken staat van de liefde. Tortelduifjes gaan samen romantisch uiteten, geven elkaar cadeaus en staan stil bij hun liefde voor elkaar. Het kan ook een moment zijn om jouw geheime liefde de liefde te verklaren in de hoop dat hij ook van jou houdt. Maar hoe vind je nu het perfecte Valentijnscadeau voor hem? Voor die ene speciale man in jouw leven? Je kunt vast wel iets verzinnen, maar een echt origineel Valentijnscadeau voor hem heb je niet zomaar bedacht. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een perfect cadeau voor jouw lover? Ontdek onze tips en ideeën hier en laat je inspireren voor de dag van de liefde!

Stappenplan voor het vinden van een Valentijnscadeau voor hem

Als je op zoek bent naar een Valentijnscadeau voor hem, dan kun je vast en zeker wel wat tips en ideeën gebruiken. Zoek je een praktisch cadeau? Iets wat hij mooi vindt? Iets dat hij totaal niet nodig heeft maar wel te gék zal vinden? Of iets dat jullie samen kunnen doen? Ook de gepersonaliseerde cadeaus zijn favoriet. Met behulp van onderstaand stappenplan zal je sneller het perfecte cadeau vinden voor jouw Valentijn.

Begin met het beantwoorden van de volgende vragen om een duidelijker beeld te krijgen van de man voor wie jij een cadeau zoekt.

 1. Bedenk welk type jouw Valentijn is. Is hij een ondernemend, sportief, stoer, relaxed, gespannen, druk of nonchalant type?
 2. Wil je hem graag iets praktisch, leuks, moois of origineels geven? Of wil je hem verrassen met een leuk uitje?
 3. Wat doet hij het allerliefst? Waar wordt hij blij van?
 4. Wat zal hem nu écht verrassen?

Soorten cadeaus voor Valentijn

Het kan handig zijn om uit te gaan van een bepaald soort cadeau. Hierbij kun je denken aan een romantisch geschenk een actief cadeau, een kledingstuk, een praktisch cadeau of een leuk uitje.

 • Een uitje – Ga samen naar dat éne restaurant waar je graag zou willen eten, neem je geliefde als verrassing mee naar een romantische stad als Parijs, of boek een weekend middenin de natuur en kom helemaal tot rust!
 • Een kledingstuk – Zoek een mooi kledingstuk uit dat écht past bij jouw geliefde of koop iets voor hem dat jij gewoon heel mooi vindt.
 • Een kwaliteitsproduct – Kies een luxe, hoogwaardig (interieur)product uit. Bijvoorbeeld een cadeau van prachtig hout of luxe aardewerk kan veel indruk maken.
 • Een gadget – Als jouw geliefde een echte gadget freak is, dan kun je waarschijnlijk wel gauw tot een geschikt cadeau komen. Win informatie in over die nieuwste gadget die pas net op de markt is of vraag hem simpelweg waar hij nu echt blij van wordt.
 • Een activiteit – Een stoere en avontuurlijke activiteit? Ga skiën, raften, boek een bungeejump of parachute sprong. Je moet hier zelf natuurlijk ook wel van houden.
 • Een praktisch item – Als je hem het liefst gewoon een praktisch item geeft, iets dat hij echt nodig heeft of dat jullie nog nodig hebben voor jullie huis of tuin, dan kan dat natuurlijk ook. Denk maar eens aan wen stevige pan voor op het fornuis, een paar handschoenen of tuingereedschap.

Valentijnscadeau voor elk type man

Bij het zoeken naar een cadeau voor hem – of dat nu is voor Vaderdag, een verjaardag of voor Valentijnsdag – kan het erg handig zijn om de man in een hokje te plaatsen. Zoek je iets voor je broer dan kies je een ander cadeau dan wanneer je iets voor je geliefde zoekt, voor de vader van je kinderen. Zo sluit je bepaalde cadeaus al bij voorbaat uit.

 • De sportieveling: Heb je met een sportieve man te maken die graag een rondje gaat hardlopen in het weekend, lekker op de racefiets stapt, een balletje trapt of dagelijks de sportschool bezoekt? Dan kun je goed kiezen voor een sportief cadeau. Een paar sportschoenen, een sportbroek of nieuwe mountainbike zijn prachtige opties.
 • De chefkok: Staat jouw geliefde graag in de keuken? Lucky you! Ga voor een goede pan, een scherp mes, een mooie ovenschaal of elegant servies.
 • De avonturier: De avonturier maak je ongetwijfeld blij met een originele activiteit. Verras hem met een bungeejump, parachute sprong of ander spannend uitje!
 • De gadget lover: Gadget lover? Ga voor een muziekbox voor in de badkamer, een telefoonaccessoire of een andere gadget die hij nog niet heeft. Een bijzonder horloge behoort ook tot de mogelijkheden.

Unieke Valentijnscadeaus voor hem

Zoek jij een uniek Valentijnscadeau? Dat kan een grote uitdaging zijn. Ontdek het lijstje hieronder en laat je inspireren!

 • Een virtual reality bril – ja, het bestaat echt! Topcadeau voor echte gadget freaks.
 • Een workshop whisky maken – leuk idee voor de liefhebber van deze drank.
 • Escape room – romantischer wordt het niet.
 • Dagje sauna – samen heerlijk ontspannen en relaxen.
 • Een dagje als valkenier – voor de avonturiers!

Origineel Valentijnscadeau voor hem: DIY

Het is ook heel leuk om hem op een andere manier te verrassen. Versier bijvoorbeeld het bed met rozenblaadjes, plak door het hele huis post-its op waarop je leuke, lieve en grappige opmerkingen, quotes of gedichtjes schrijft. In ons artikel over Vaderdag gedichten vind je hiervoor veel inspiratie. Je kunt ook zelf een wijnproeverij organiseren door bijvoorbeeld 5 bijzondere wijnen in huis te halen en samen op avontuur te gaan in de wijnwereld.

Een top-idee om de romantiek te doen herleven: ga opnieuw op eerste date. Trek dezelfde outfit aan. Ga dineren bij hetzelfde restaurant en neem een afzakkertje bij dat ene café.

Onze tips voor het vinden van unieke interieur cadeaus.

Om een goed Valentijnscadeau te vinden kun je het beste stapsgewijs te werk gaan. Bedenk met welk type je te maken hebt, wat hij het liefst doet, of hij graag verrast wordt, of liever van te voren een beetje weet wat het plan is. Verder kun je de afweging maken of je graag samen iets wilt gaan doen óf hem juist een mooi fysiek cadeau geeft.

Tot slot speelt nog mee hoe goed jullie elkaar kennen. Zijn jullie nét samen dan kan het best spannend zijn om je geliefde een Valentijnscadeau te geven. Zijn jullie juist al jaren bij elkaar en hebben jullie een gezin samen, dan zal je juist misschien jullie liefde een boost willen geven.

Valentijnscadeaus voor hem: houd rekening met je budget

Het budget is ook iets waarmee je rekening moet houden. Een Valentijnscadeau hoeft helemaal niet duur te zijn! Je kunt bijvoorbeeld zelf lekker koken voor je lover of het huis superromantisch versieren. Daarmee kun je net zo goed je liefde tonen als met een kostbaar uitje of cadeau.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw Valentijn te verrassen.