rode stoel met cadeaus

Een cadeau voor je broer,een cadeau voor je vriend,een cadeau voor papa– of voor opa, zwager of buurman vinden is meestal geen eenvoudige opgave. Bovendien wil je niet elk jaar met hetzelfde paar sokken of dezelfde parfum aankomen. Gelukkig zijn er talloze andere creatieve en originele mogelijkheden. Zoek je een verjaardagscadeau voor een man? Dit artikel staat jou bij in het zoeken naar het perfecte verjaardagscadeau: voor elke gelegenheid en elk type man. Lees snel verder en ontdek onze tips en ideeën voor het vinden van een perfect verjaardagscadeau voor een man.

Stappenplan voor het vinden van een uniek cadeau voor de verjaardag van een man

Het beste kun je beginnen met het selecteren en uitsluiten van bepaalde categorieën. Zo kun je een aantal vragen beantwoorden om tot een geschikte cadeau-categorie te komen. Met welk type man hebben we bijvoorbeeld te maken? En wat is het budget?

In 3 vragen naar een perfect cadeau voor een man

 • Wat is je budget? Ga ook na of je alleen een cadeau geeft, of een cadeau geeft samen met meer familieleden. Je budget zal dan een stuk groter zijn.
 • Wat voor type man is hij? Is hij sportief, avontuurlijk, een nonchalante man, een relaxte gast, een chef, een tuinman, een dierenvriend of een echte Bourgondiër.
 • Wil je hem een object geven of liever een activiteit? Is hij meer iemand die er graag op uit gaat of houdt hij toch meer van mooie spullen.

Tips voor een uniek verjaardagscadeau voor een man

Wanneer je een verjaardagscadeau zoekt voor een man die je minder goed kent, kun je een paar dingen doen. Je koopt iets op de gok, je geeft iets algemeens, je geeft een cadeaubon óf je wint informatie in bij iemand die hem kent zodat je echt een passend, origineel en uniek verjaardagscadeau kunt geven.

Cadeautips voor 5 verschillende type mannen

Met deze tips vind je voor elke man een origineel cadeau:

 1. Sportieveling

  Deze man kun je het beste iets geven waarmee hij zijn sportieve activiteiten naar een hoger niveau tilt. Een paar nieuwe sportschoenen, een stappenteller, een fitness horloge of een sportoutfit zijn perfecte opties.

 2. Avonturier

  De avontuurlijke man verras je met een bijzondere en avontuurlijke activiteit. Ga parachute springen, raften of bungeejumpen!

 3. Culinaire man

  Deze man maak je blij met een cursus bierbrouwen, een bbq cadeau, keukengadgets of een kookboek.

 4. Tuinman

  De man die het liefst in de tuin bezig is kun je verrassen met tuingereedschap, maar ook een mooie (fruit)boom is een superleuk idee.

 5. De luiaard

  De luie man, wat doe je daarmee? Geef hem een paar sportschoenen om hem te plagen of verras hem met een super de luxe fauteuil of voetenbankje zodat zijn ontspannen avonden mogelijk nu nog relaxter worden.

Interieur mannen verjaardagscadeau tips van onze experts

Is de jarige net verhuisd? Dan is een cadeau voor het nieuwe huis natuurlijk een schot in de roos. Echter kun je ook een cadeau voor het interieur geven aan iemand die niet net verhuisd is. Denk maar eens aan een set luxe glazen, bijvoorbeeld wijnglazen, whiskyglazen, of longdrinkglazen.

Ook kun je denken aan een stoere of moderne lamp of een kunstwerk voor aan de muur. Hieronder vind je nog meer cadeau tips voor mannen in elke woonstijl en smaak.

Top 10 cadeau-ideeën voor een man

Er zijn veel voor de hand liggende cadeaus te bedenken die perfect zouden kunnen zijn. Maar misschien is het leuker om jouw man écht te verrassen. Hieronder vind je een lijstje van 10 cadeaus die populair en erg leuk zijn!

 • Een barbecue
 • Een gadget als een muziekdoosje of telefoonaccessoire
 • Een keukenitem: een koksmes, gietijzeren pan of een espressomachine
 • Een tafelhaard
 • Tuingereedschap
 • Een designitem. Denk hierbij aan een moderne lamp, een decoratief item van hout voor in de werkkamer of een bijzonder meubel
 • Een platenspeler
 • Een boek
 • Een kledingstuk
 • Een vleesthermometer

Onze tips voor het vinden van het ideale verjaardagscadeau voor een man

Je kunt dus om te beginnen de vragen beantwoorden die we eerder noemden. Daarnaast kun je jouw cadeau heel goed aanvullen met iets zelfgemaakts. Denk maar eens aan een mooi fotoboek, een tekening van de kinderen of een lief gedicht. In ons artikel over Vaderdag gedichten kun je je laten inspireren voor het schrijven van een gedicht. Al is Vaderdag natuurlijk een ander thema dan een verjaardag, kun je onze tips voor een Vaderdag cadeau ook heel goed gebruiken bij het vinden van een verjaardagscadeau voor een man. Vergeet vooral niet dat het cadeau niet het allerbelangrijkst is. Ook het ontbijt op bed, de knuffels van de kinderen en de vele kaarten geven hem het gevoel dat hij echt jarig is.

Het uitje is een perfect verjaardagscadeau voor een man

Heeft de man voor wie jij een cadeau zoekt écht alles al? Of kom je er echt niet uit wat je hem moet geven? Geef hem dan een uitje cadeau! Je kunt hierbij denken aan sportieve, avontuurlijke en actieve activiteiten, maar ook aan gezellige avondjes of een romantisch weekendje weg. Is er misschien iets dat hij altijd nog eens zou willen doen? Of iets dat jij graag samen met hem zou willen doen? Laat je hier inspireren!

 • Een diner in een luxe restaurant
 • Een romantisch weekend naar Parijs
 • Ga cognac of whisky proeven, een cursus bier brouwen
 • Een dagje naar de sauna
 • Een bungeejump of parachute sprong
 • Een workshop kitesurfen

Ben je er al uit welk verjaardagscadeau je koopt voor je opa, papa, broer, vriend, man of buurman? Hopelijk hebben wij je een zetje in de goede richting kunnen geven en kun jij nu met een gerust hart een keuze maken. Bij Westwing vind je veel unieke cadeaus voor mannen én heel veel tips voor het vinden van een geschikt cadeau voor ieder type man.

Ben je nog op zoek naar een verjaardagscadeau voor een man? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om hem te verrassen met een prachtig cadeau.