Cadeau inpakken

Cadeaus, leuk om te krijgen, maar misschien nog wel veel leuker om te geven! Met kerst, een verjaardag, Valentijnsdag of voor een jubileum: er zijn genoeg gelegenheden waarop jij iemand een mooi cadeau kan geven!

Een cadeau inpakken is voor veel mensen alleen maar een bijzaak. Het gaat vooral om de inhoud toch? Zeker waar, maar het oog wil ook wat! De een heeft er meer handigheid in, dan de ander. Maar wij laten jou zien hoe je op verschillende manieren een cadeau super mooi inpakt!

Ben je klaar om iets bijzonder cadeau te geven? Laat je creatieve knutselkunsten los op de cadeauverpakking!

Hoe cadeau inpakken

Soms zijn er van die cadeaus waarbij je je afvraagt, hoe ga ik ooit dit cadeau inpakken? Vaak zijn dat cadeaus met een afwijkende vorm, zoals een knuffel, sloffen of misschien wel een plant. Erg leuke cadeaus, maar helaas hebben ze niet net zoals een boek de meest strakke vormen om het je gemakkelijk te maken. Maar dat maakt het inpakken niet minder leuk! We helpen je graag een handje.

De eerste mogelijkheid om dit soort cadeaus in te pakken is met gewoon inpakpapier! Ja, echt waar, het kan. Je maakt als het ware van het inpakpapier een soort zak. Je vouwt het inpakpapier in de breedte, maakt van één open zijde een soort bodem door hem af te sluiten en voilà: stop het cadeau er maar in!

Daarover gesproken, kun je het cadeau ook op z’n Japans in vierkante doeken inpakken, ook wel Furoshiki doeken genoemd. Je legt het cadeau in het midden, vouwt de hoeken van het doek naar elkaar toe en knoopt ze aan elkaar. Elke vorm heeft z’n eigen vouw- en knooptechniek: heel tof om eens uit te proberen!

Daarnaast kun je ervoor kiezen om het cadeau in een cadeautas te stoppen. Daarbij heb je keuze uit veel verschillende soorten en maten. Zo is er voor wijnflessen een mooie, smalle, op maat gemaakte tas die het uitpakken van het cadeau al een stuk leuker maakt! 

Ook kun je er altijd voor kiezen om het cadeau in een doos te stoppen en vervolgens de doos in te pakken. De voordelen? Niet alleen heb je een veel makkelijker cadeau om in te pakken, ook weet de ontvanger totaal niet wat hij of zij krijgt. Een extra verrassingseffect dus!

Cadeau inpakken inspiratie 

Cadeaus geef je natuurlijk vaak tijdens feestdagen. Met Valentijnsdag of Kerstmis bijvoorbeeld! Het is dan extra leuk om het inpakpapier erop aan te pakken. Voor Kerst gebruik je dan inpakpapier met kerstbomen of  kerstballen. En vooral de kleuren rood, groen en goud mogen niet ontbreken. 

Ga je een cadeau inpakken voor een verjaardag, een jubileum, een trouwerij of omdat je iemand gewoon een cadeau wil geven? Dan is het inpakpapier iets minder specifiek. Maak het in ieder geval feestelijk en speciaal: een touch of gold doet het altijd goed!

Cadeau leuk inpakken 

Een cadeau inpakken op een leuke manier laat zien dat je tijd hebt gestoken in het cadeau en dat kan de ontvanger alleen maar waarderen. Want wat is nou een fijner gevoel dan wetende dat iemand zijn best doet voor jou? Dus inpakken dat leuke cadeau van jou! 

Zo wordt een cadeau inpakken gewoon dubbel geluk. Niet alleen gaat de ontvanger het erg waarderen als jij je best doet, maar ook is het voor jezelf een fijn gevoel! 

Cadeau inpakideeën  

Bij Westwing ben je aan het juiste adres voor inspiratie en krijg je genoeg cadeau inpakideeën! Dus wij geven jou ook dit keer genoeg ideeën zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt! Om te beginnen is het natuurlijk al super fijn en leuk dat je zo erg je best doet voor het cadeau. Dus is jouw eindresultaat niet zo perfect als je had gehoopt? Niet erg! De ontvanger ziet hoe erg jij je best hebt gedaan en dat is al heel veel waard!

Inpakken met droogbloemen

En dan nu de ideeën! Een cadeau inpakken met (droog)bloemen is erg leuk en wordt steeds populairder. Gebruik bruin inpakpapier, een touw en een leuke sticker en bind het kleine bosje (droog)bloemen samen met het touw om het ingepakte cadeau heen. Vrij simpel, maar toch erg speciaal! 

Voor de creatievelingen

Ben jij erg creatief? Ontwerp je eigen inpakpapier! Zelf inpakpapier maken is gewoon geweldig! Koop een basic kleur inpakpapier, wit, bruin of lichtroze en pak al je knutselspullen erbij! Tekeningen, teksten, stickers of misschien wel glitters? Alles is mogelijk: het is nu ook een beetje jouw feestje! Het leuke aan deze manier van een cadeau inpakken? Je cadeau is ingepakt in uniek inpakpapier! Niemand die aankomt met dezelfde mooie inpakkunsten.

Een persoonlijke kaart maakt het helemaal af

Cadeaus zijn extra leuk wanneer ze persoonlijk zijn. Net zoals de kaart! Een kaart knutselen op zich is al leuk: het is voordeliger dan een kaart kopen en waarschijnlijk vindt de ontvanger de kaart ook vele malen mooier! Waar wacht je nog op? Oh en niet vergeten: voeg een cadeaulabel voor een extra feestelijke touch toe! 

Cadeau inpakken folie

Sommige cadeaus zijn nou eenmaal leuker als je ze inpakt met folie. Neem nou een cadeaumand, een plant of een fles wijn. Ondanks dat de ontvanger al gelijk ziet wat hij of zij krijgt, is het toch een erg feestelijke manier van inpakken! 

Maar hoe pak je het aan? Wij leggen het uit! Zet het cadeau in het midden van het folie, pak de uiteinden van het folie en breng deze naar elkaar toe bovenaan de mand. Vervolgens zorg je ervoor dat het folie vast wordt gemaakt door nietjes en lint!

Cadeau inpakken met lint 

Een cadeau inpakken met lint zorgt voor die extra feestelijke en vrolijke sfeer! Ga je een cadeaubon inpakken? Stop de cadeaubon in een mooie envelop, pak het cadeau in met papier en doe er een mooi lint omheen. Inderdaad, zelf de kleinste cadeaus kunnen op deze manier stijlvol worden ingepakt. Er zijn zoveel verschillende manieren om een cadeau in te pakken met lint. Wikkel je het lint helemaal om het cadeau of gebruik je het meer als detail? Maak een mooie strik of maak er met een schaar krullint van! 

Cadeaudoosje

Wil je een doosje vouwen om je cadeau in te doen? Goed idee! Het doosje op zich kan alleen best saai zijn. Zorg er daarom voor dat je een mooi lint hebt die het zelfgevouwen doosje helemaal af maakt! Wat dacht je van een gouden satijnenlint? Of misschien wel een cadeaulint met een leuk patroon. 

Met al deze ideeën ben jij vast en zeker geïnspireerd om jouw cadeau zo mooi en feestelijk mogelijk aan de ontvanger te geven. En dan nu aan de slag! Hoe ga jij je cadeau inpakken?

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste geschenken!