Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
cadeaulabel

Wat is een cadeaulabel? Een cadeaulabel is een kaartje dat je aan een cadeau hangt en waarop je een tekst schrijft voor de ontvanger. Cadeaulabels vormen een aanvulling op elk liefdevol verpakt geschenk en kunnen voor elke gelegenheid gebruikt worden. Van een verjaardagscadeau tot een klein cadeautje bij een etentje: de kleine kaartjes zijn een leuke manier om in stijl een paar woorden aan het cadeau toe te voegen. In ons overzicht tonen wij de meest uiteenlopende suggesties en decoratie-ideeën voor cadeaulabels. Laat je inspireren!

Cadealabels voor elke gelegenheid

Een cadeau is niet zomaar een cadeau – en hetzelfde geldt voor de verpakking. Een smaakvol gepresenteerd cadeau is niet alleen leuker om uit te pakken, maar verhoogt ook de waarde van de inhoud. Want laten we eerlijk zijn: je voelt je extra speciaal wanneer de gever zijn best heeft gedaan op het inpakken van het cadeau. De verpakking is daarom ook een belangrijk aspect van elk geschenk dat echt uit het hart komt. Om ervoor te zorgen dat je voor elke gelegenheid de juiste cadeaulabels in huis hebt, hebben we een paar handige tips.

5x tips voor het uitzoeken van een cadeaulabel

 1. De gelegenheid: wat geldt voor cadeaupapier geldt natuurlijk ook voor cadeaulabels! Stem deze af op de gelegenheid en/of het seizoen. Vooral als je besluit om zelf de hangers te maken, kan je je creatief uitleven. Met Pasen zijn labels in de vorm van konijnen, kuikens of paaseieren leuk. Met Kerstmis kan je kiezen voor een cadeaulabel in de vorm van een laars, een dennenboom of een engel.
 2. De cadeauverpakking: om ervoor te zorgen dat je cadeau een mooi geheel vormt, moet het cadeaulabel natuurlijk bij de verpakking en de stijl passen. Dit is vooral belangrijk als de cadeauverpakking kleurrijk is of een patroontje heeft. Bij het zelf maken van een label of bij het kopen ervan moet je van tevoren bedenken hoe je het cadeau eruit wilt laten zien. Kies voor cadeaulabels, linten en andere decoratie die passen bij het cadeaupapier of de cadeaudoos.
 3. Voor DIY-projecten: ben je van plan om je eigen cadeaulabel te maken? Maak dan een mooi sjabloon op je computer en bewaar deze voor latere gelegenheden. Dan hoef je maar één keer een sjabloon te maken passend bij een gelegenheid – Kerstmis, Pasen, verjaardag of Moederdag – en die kan je elke keer opnieuw gebruiken.
 4. Tijdens het winkelen: zie je leuke cadeaulabels liggen tijdens het winkelen? Neem deze dan mee, ook als je nog geen gelegenheid op de planning hebt staan. Een last minute cadeau maak je namelijk bijzonder wanneer je er een cadeaulabel aan hangt. Zo ben je altijd voorbereid op spontane feestjes!
 5. Alternatief voor naamkaartjes: cadeaulabels kunnen niet alleen worden gebruikt voor een begroeting of felicitatie maar ook als naamkaartje: als je bij bepaalde gelegenheden verschillende cadeaus aan verschillende mensen geeft, is het makkelijker om de cadeaus uit elkaar te houden.

Geven betekent iets aan iemand anders geven, wat je graag voor jezelf had willen houden.


Selma Lagerlöf

Voor de creatieveling: cadeaulabel maken

Cadeaulabels kopen in de winkel? Niet nodig! We hebben een paar leuke DIY-ideeën om zelf unieke cadeaulabels te maken. Zo maak je elk cadeau extra persoonlijk.

 1. Sjablonen van het internet

  Op internet vind je de mooiste sjablonen voor cadeaulabels. Deze zijn vaak gratis te downloaden. Dan hoef je ze alleen nog maar af te drukken, te knippen en er een touwtje aan vast te maken. Kies voor dik papier, dat maakt de labels nog chiquer. Je kunt de geprinte labels zelf versieren met verf, glitters, pailletten etc.
 2. Foto’s als cadeaulabels

  Een creatieve optie voor persoonlijke cadeaulabels zijn foto’s in Polaroidformaat. Vooral als je een vriendschappelijke of familiale relatie hebt met de persoon aan wie je het cadeau geeft.
 3. Keramische hangers

  Ook heel leuk (maar wel tijdrovend): maak je eigen cadeaulabel van klei. Creëer bijvoorbeeld een hartje, bloem of ballon en maak een gaatje in de bovenkant voor het touwtje. Bak het kleikunstwerk af in de oven en voorzie het eventueel van een glazuurlaag.

Voor fijnproevers: cadeaulabels voor wijnflessen

Ben je uitgenodigd voor een etentje met vrienden? Dan wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Met een fles wijn maak je iedereen blij! Vooral als je deze leuk verpakt. Je kunt het wijncadeau natuurlijk in een cadeauzak verpakken. Maar heb je zo’n wijntas niet in huis? Dan is het ook heel feestelijk om er een cadeaulabel aan te hangen!

Als je zelf een cadeaulabel maakt, zorg er dan voor dat het touwtje iets langer is. Op deze manier bungelt het label aan de fles. Als alternatief kan je een zelfgemaakte hanger zonder touwtje bevestigen: maak dan een gat voor de flessenhals in het cadeaulabel. Je kunt ook een zelfgemaakte kaart erbij doen waarop je meer vertelt over de gekozen wijn en het druivenras.

Laat je verbeelding de vrije loop en denk na over wat je kunt doen om de ontvanger iets speciaal te geven. Wij wensen je veel plezier met knutselen en weggeven!

Ben je nog op zoek naar een mooi cadeau? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale voor de mooiste geschenken!