Close-up geschenk op marmeren tafel met decoratieve voorwerpen

Een cadeau geven of ontvangen is nog leuker wanneer het mooi verpakt is. Dan laat je zien dat je veel om de ontvanger geeft. Het gaat niet alleen om de inhoud van het pakketje maar ook om de presentatie. Immers: de eerste indruk telt. Met cadeaupapier kan je alle kanten op. Op basis van de vorm van het cadeau en het papier dat eromheen zit kan de ontvanger al een beeld schetsen van de inhoud.

Of het nu gaat om een barbiepop, knuffel, raceauto of leesboekje. Als je een cadeau aan kinderen geeft, moet het minstens zo kleurrijk en rijk aan motieven zijn als het cadeau zelf. Dat maakt het geven extra leuk! Laat je inspireren door onze gids vol leuke cadeaupapier-ideeën zodat jij de volgende keer een onuitwisbare indruk maakt met jouw cadeau.

Geven betekent iemand anders geven wat je eigenlijk zelf had willen houden.


Selma Lagerlöf

Cadeaupapier voor elke gelegenheid

Cadeaus ontvangen is leuk, maar cadeaus geven is minstens net zo leuk. Zeker wanneer je aandacht besteedt aan de verpakking!

Cadeaupapier voor verjaardagen of andere feestelijke gelegenheden is verkrijgbaar in talloze ontwerpen. Met prachtige patronen, in de mooiste kleuren en in verschillende diktes. Voor elke gelegenheid is er passend cadeaupapier. Bij Westwing shop je de mooiste cadeaus en vind je de leukste tips voor het mooi inpakken van deze cadeaus!

Cadeaupapier voor Kerstmis

Eenvoudig cadeaupapier wordt voornamelijk gebruikt wanneer je een cadeau snel tussendoor moet inpakken. Maar met Kerstmis gebruiken de meeste mensen speciale motieven op het inpakpapier. Sterren, kerstbomen, kleine elanden en engelen maken van elk cadeautje iets bijzonders. Vaak is kerstpapier verkrijgbaar in de kleuren wit, rood, groen en zilver. Maar ook goud cadeaupapier is populair. Wat is er nu mooier dan een kerstboom omringd door cadeaus in kerstachtig cadeaupapier? Daarmee is de toon gelijk gezet.

Cadeaupapier voor huwelijkscadeaus

Vooral bij speciale gelegenheden telt niet alleen het cadeau zelf, maar ook de verpakking. Zeker bij bruiloften pakken we graag uit (en in)! Want je wilt natuurlijk wel dat jouw cadeau de show steelt op de cadeautafel. Glanzend papier, cadeaupapier met een bruid en bruidegom of met de tekst ‘just married’ erop zijn zeer geschikt als cadeaupapier voor een bruiloft. Wit cadeaupapier is natuurlijk ook heel toepasselijk. Bijvoorbeeld met elegante glitterelementen of een mooi cadeaulint.

Cadeaupapier voor verjaardagscadeaus

Kleurrijk en vrolijk of eenvoudig en modern. Welk cadeaupapier je kiest voor een verjaardag is helemaal afhankelijk van de persoon waarvoor het cadeau bestemd is. Wat vindt hij of zij mooi? Wat is zijn/haar stijl? Welk cadeau geef je? En wat is gelegenheid? Een klassiek persoon houdt van zwart of goud, een vrolijk en energiek persoon wordt blij van kleurrijke motieven. Door het cadeaupapier af te stemmen op de persoon zelf, laat je zien dat je degene goed kent.

Prachtig inpakpapier in vele kleuren

Maak je cadeau extra bijzonder door het te verpakken in mooi cadeaupapier. Je kunt cadeaupapier in winkels of online kopen. Wil je er iets extra moois van maken? Koop of maak dan een cadeaudoos, dit ziet er bijzonder luxueus uit. Of het nu blauw inpakpapier of zwart-wit cadeaupapier is – een cadeau kan er in elke kleur mooi uitzien zolang je het zorgvuldig inpakt en decoreert met bijpassende linten, stickers etc. Zo ziet zwart inpakpapier met een goudkleurig lint er ongelooflijk mooi uit onder de kerstboom.

Met een lint maak je een cadeau extra luxueus. Hiermee laat je zien dat je er aandacht aan hebt besteed. Linten kan je op allerlei manieren stylen.

Cadeaulint als kers op het cadeau

Cadeaulinten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en breedtes. Je kunt meerdere linten in verschillende kleuren en/of breedtes met elkaar combineren, maar één lint om een cadeau is ook heel chic.

Of het nu een blauw, groen, roze, wit of goud lint is – het belangrijkst is dat het lint match met het cadeaupapier. Een cadeaulintje maakt elk geschenk nog mooier!

Speciaal cadeaupapier

Natuurlijk hoef je niet elk cadeau in cadeaupapier te verpakken. Niet alles valt namelijk in te pakken. Sommige cadeaus zijn gewoon te groot of hebben een onhandige vorm. Je kunt dan ook voor een alternatieve verpakking gaan. Een wijnfles kan je in een geschenktasje doen, lekkernijen presenteer je het mooist in een cadeaumand en wanneer je meerdere kleine cadeautjes hebt, kan je deze in een grote cadeaudoos doen.

Heeft je cadeau een onmogelijke vorm om in te pakken? Dan hebben we een handige tip. Gebruik transparante folie! Zet het cadeau op een groot stuk folie, vouw het folie naar boven en bind het daar vast met een lint. Als extra touch kan je wat confetti in de folie doen!

Heb je geen cadeaupapier in huis? Wees creatief met bloemen uit de tuin, oude kranten, een stuk behang of een oude (schoenen)doos die je stijlvol decoreert.

Hoe je het cadeau inpakt, maakt eigenlijk niet uit. Als je er maar aandacht en liefde in stopt! Want als een cadeau liefdevol verpakt, wordt het uitpakken een plezier!

Zijdepapier

Zijdepapier is de trend. Dit is zeer dun en meestal transparant. Door de vele kleuren en speelse patronen waarin het papier verkrijgbaar is, is het geschikt voor elke gelegenheid. Dankzij het transparante ontwerp kan je vaak het cadeau erdoorheen zien. Wil je het toch nog een beetje geheim houden? Gebruik dan meerdere lagen zijden papier.

Transparant cadeaupapier

Transparant cadeaupapier kan je voor alles gebruiken. Verse bloemen of wijnflessen zijn over het algemeen moeilijker te verpakken in klassiek inpakpapier. Transparant inpakpapier is dan heel handig én feestelijk. Ook leuk: vul een mand met allemaal kleine cadeaus en pak de mand in transparant cadeaupapier in. Dat ziet er prachtig uit op de cadeautafel!

Cadeaufolie

Wil je een cadeau een extra feestelijke look geven? Pak het in met cadeaufolie. Doordat het transparant is, kan je het cadeau een feestelijke uitstraling geven door er confetti, kleine snoepjes of ballonnen in te doen. Zodra het cadeau opengemaakt wordt, verspreidt de feestelijke inhoud zich door de kamer. Daarmee is de toon gelijk gezet!

Verpakkingspapier voor kinderen

Cadeaupapier in roze, blauw of een andere pasteltint wordt vaak gebruikt voor de geboorte van een baby. Voor oudere kinderen is er cadeaupapier verkrijgbaar in vrolijke kleuren en motieven en met speelse details. Wil je het persoonlijk maken? Maak dan je eigen cadeaupapier door een mooi schilderij te maken van zijn of haar favoriete dier en deze als inpakpapier te gebruiken.

DIY: cadeau’s feestelijk inpakken

DIY-cadeaupapier maken

Je kunt ook je eigen cadeaupapier maken om het geschenk een persoonlijke touch te geven.Zelf maken is kinderspel en dus ook een leuke activiteit voor de kleintjes. Alles wat je nodig hebt voor zelfgemaakt cadeaupapier is:

 • Effen inpakpapier
 • Verf en kwast
 • Schuimrubber
 • Schaar
 • Stuk hout

 1. Schilderen

  De eenvoudigste manier om cadeaupapier zelf te maken is om het effen cadeaupapier met verf en een kwast te beschilderen. Tip: schilder stippen of een zigzagmotief op het papier.

 2. Kinderspel

  Het beschilderen van het papier kan je ook door je kinderen laten doen. Laat ze een mooie tekening maken.

 3. Stempel maken

  Een andere methode is de stempeltechniek. Teken een motief of figuur op schuimrubber en knip dit uit.

 4. Stempelen

  Plak het schuimrubberen motief op een stukje hout en doop de stempel in een schaaltje verf. Bestempel nu het inpakpapier.

Zo makkelijk is het om je eigen cadeaupapier te maken! Veel plezier met het knutselen en geven van jouw persoonlijke cadeau.