zelf inpakpapier maken met cadeautjes op een witte bank

Een cadeau geven of ontvangen is nog leuker wanneer het mooi verpakt is. Dan laat je zien dat je veel om de ontvanger geeft. En dat is erg waardevol! Hoe leuk is zelf inpakpapier maken? Je laat zien dat je net dat beetje extra moeite hebt gedaan en dat gaat de ontvanger ongetwijfeld merken! En extra fijn: het maakt het cadeau inpakken een stuk leuker. Lees snel verder voor de leukste ideeën!

Tasje maken van inpakpapier

Zelf inpakpapier maken, wat is daar zo leuk aan? Nou, je kunt er van alles mee doen! Je kunt van papier bijvoorbeeld een doosje vouwen of zelf een kaart knutselen, maar wat dacht je van een tasje maken van inpakpapier? We laten je zien hoe je dat doet, zodat je binnen no time een mega leuke tas van inpakpapier hebt! 

Cadeautasje maken: benodigdheden en een 5-stappenplan

Wat heb je nodig? Cadeaupapier naar keuze, een schaar, cadeau lint en lijm of plakband. Alles bij de hand? Beginnen maar!

In 5 stappen een tasje maken van inpakpapier:

  1. Knip het cadeaupapier in een rechthoek. Vouw beide kanten naar binnen toe en zorg dat een kant de andere overlapt. Plak ze aan elkaar vast met lijm of plakband. 
  2. Vervolgens ga je de onderkant van het cadeaupapier omvouwen. Wil je een extra groot tasje? Vouw dan zo min mogelijk papier om. 
  3. Nu ga je de flappen van de onderkant naar binnen vouwen. Zorg dat het allemaal recht gevouwen is, de vouwlijntjes die in het papier zitten moeten precies op elkaar komen, anders krijg je een scheef tasje!
  4. Tijd om ‘m dicht te vouwen. Op dit moment bepaal je precies de bodem van het tasje. Je vouwt beide flappen naar binnen. Zorg dat de onderkant helemaal dicht is. En vastplakken maar! 
  5. Daarna kun je je tasje gaan vormen. Stop er eerst alleen eventjes je hand in om ‘m rechtop te zetten. Als laatste maak je de hengsels van een mooi cadeaulint. Knip een net iets langere lengte dan je denkt nodig te hebben, zodat je de hengsels nog goed vast kunt maken. Dat doe je gewoon met plakband aan de binnenkant van het tasje. En klaar! 

Zelf inpakpapier maken: strik maken van cadeaupapier 

Zelf inpakpapier maken is leuk, maar een strik maken van cadeaupapier geeft je cadeau nóg meer flair! Een extra leuke toevoeging bij het cadeaubon inpakken bijvoorbeeld. Een strik geeft ieder cadeau sowieso al een feestelijke touch, maar als je ‘m zelf maakt, is dat natuurlijk extra leuk. Dat doe je al met een paar stroken inpakpapier.  

Wat heb je nodig? Cadeaupapier, een schaar en iets om mee te plakken! 

  1. Allereerst knip je zes stroken papier. Maak de stroken ongeveer één centimeter breed. Knip drie stroken van ongeveer 18 centimeter, twee stroken van ongeveer 15 centimeter en één strookje van ongeveer 4 centimeter. 
  2. Maak aan twee kanten een lus in de strook en plak deze aan elkaar vast. Doe dit met de vijf grootste stroken. 
  3. Het kleinste strookje rol je op en plak je vast in het midden van de grote stroken. En voilà, de strik plak je bovenop je leuke cadeau! Daar word je toch helemaal vrolijk van?

Cadeaupapier maken 

Met zelf inpakpapier maken bedoelen we vooral het zelf versieren en decoreren van het cadeaupapier. En dat kan op heel veel verschillende manieren! Zelf inpakpapier maken is ontspannend, leuk en echt de moeite waard! Niet alleen voor het eindresultaat, maar ook voor de waardering die je krijgt van de ontvanger. Dat geeft je toch een fijn gevoel! 

Om te beginnen heb je om zelf inpakpapier te maken, effen cadeaupapier nodig. Het beste is wit papier, want hier kun je nog alle kanten mee op. Heb je papier verzameld? Dan kan het knutselen beginnen! Schrijf het cadeaupapier vol met lieve woorden, een leuke felicitatie of woorden die je doen denken aan de persoon waar je het cadeau aan geeft. Wissel gekleurde stiften af zodat het een kleurrijk eindresultaat wordt!

Het inpakpapier nog meer opfleuren? Wat is er nou feestelijker dan stickers, diamanten en glitters? Verzamel al jouw knutselspullen en plak er op los! Plak lijm of dubbelzijdig plakband op het cadeaupapier en strooi glitters of confetti op het dubbelzijdige plakband. Pas wel op dat de glitters niet overal op je kleding en op de grond terechtkomen: die vind je weken later namelijk nog steeds terug. 

Zelf inpakpapier maken: inpakken met magazines

Wil je helemaal origineel zijn? Pak je cadeau in met magazines, een krant of een stripboek. Hoe leuk is het als je het cadeau van je kleine neefje inpakt in strippagina’s uit de Donald Duck! Erg origineel, leuk en grappig en dat gaat hij zeker onthouden. En uit magazines haal je de gaafste plaatjes en toffe quotes: ook erg leuk om op het cadeaupapier te plakken. Van oude posters tot de kaart van Europa: het kan allemaal als origineel inpakpapier dienen! Zelf inpakpapier maken met de hulp van al bestaande creativiteit, dus.

Plak als kers op de taart je zelfgemaakte strik op het cadeau, of maak een gezellige krul met krullint. Kies voor cadeaulinten met glitters, patronen of satijnen cadeaulinten voor een unieke touch. Steek er een mooie droogbloem doorheen, spray een vleugje parfum over het cadeau en de totaalervaring is compleet! Zelf inpakpapier maken is zo gek nog niet. 

Cadeaupapier stempelen: DIY

Vind je het leuk om een persoonlijke stempel te drukken op je cadeau? Ga dan vooral in de weer met leuke stempels! Kies voor papier met een egale ondergrond zodat de stempels het beste tot hun recht komen. Wit of lichtbruin cadeaupapier werkt het beste. En zorg dat je eerst even een testdruk maakt: zo weet je zeker dat het papier de inkt goed pakt.

Met stempels creëer je superleuke patronen en versieringen, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Stempels kun je zelf maken uit bijvoorbeeld een aardappel. Een aardappel? Ja, je leest het goed! Snijd gewoon het patroon wat je wilt uit een halve aardappel en je hebt een stempel. Dip de stempel door de verf of inkt en stempelen maar!

Zo makkelijk is het om je cadeau super leuk en origineel in te pakken. Een persoonlijk stukje zelfgemaakt cadeaupapier is super leuk om te maken én geweldig om te krijgen. Wat is er nou leuker dan iemand die moeite voor je doet? Ga zelf aan de slag en ervaar het plezier van zelf inpakpapier maken! 

Ben je nog op zoek naar een mooi geschenk om in te pakken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste cadeaus!