Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Roze rozen met letterbord op beton achtergrond

Elk jaar op 14 februari is het weer zo ver; het is Valentijnsdag. Op deze dag sta je stil bij de liefde en geef je een beetje extra aandacht aan je dierbaren. De mensen om wie je geeft, kun je een valentijnskaart sturen om zo te laten merken dat je aan hem of haar denkt. Je kunt een valentijnskaart kopen, maar je kunt zo’n kaart ook zelf maken. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Hier vind je diverse ideeën voor het zelf maken van valentijnskaarten. Maar wat schrijf je nu op die kaart? De een schrijft uit zichzelf de mooiste verhalen en valentijnteksten over hoe jullie elkaar hebben ontmoet en waarom je die persoon zo liefhebt, de ander krijgt geen woord op papier. Ook hier kunnen wij je bij helpen! Vergeet niet dat het hierbij écht om het gebaar gaat. Grote cadeaus en verrassingen zijn echt niet nodig. Een gezellig kaartje waarmee aangeeft dat je aan iemand denkt kan al heel fijn zijn. Laat je inspireren voor de mooiste en origineelste valentijnskaart voor jouw valentijn.

Zo maak je een originele valentijnskaart

Vind jij Valentijnsdag de leukste dag van het jaar of complete onzin? Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit, want iedereen vindt het leuk om te merken dat iemand aan hem of haar denkt én om een leuk kaartje in de bus te vinden. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om een kaart te sturen in deze tijd van digitalisering. Een kaart op de mat vinden zorgt voor een groot verrassingseffect en maakt veel mensen blij. Genoeg reden dus om valentijnskaarten te gaan versturen naar iedereen die jou dierbaar is. Denk na over de valentijnskaart die je stuurt, wat past bij de persoon die de kaart ontvangt? Welke boodschap wil je overbrengen? Wil je iemand vertellen hoe verliefd je bent of dat je iemand mist? Dat je iemand steunt of wilt helpen? Dit kun je laten zien met het soort kaart én met de tekst die je erop zet. Hieronder laten wij je 3 leuke ideeën zien voor een valentijnskaart én ook enkele alternatieven, voor als je liever geen kaart stuurt. Laat je inspireren!

3 leuke ideeën voor valentijnskaarten

Ontdek de volgende leuke ideeën voor valentijnskaarten.

 1. Een hart van wol

  Neem een stevige kartonnen kaart en teken hierop een groot hart. Maak gaatjes op de contouren van het hart én maak één groter gaatje in het midden. Naai vervolgens vanuit het grote gat in het midden naar de gaatjes aan de buitenkant zodat er draden lopen vanaf het gaatje in het midden naar de contouren van het hart. Ga net zo lang door tot het hart gevuld is met draden. Your heart is full of love!

 2. Boter-kaas-en-eieren

  Nog een hele leuke en grappige optie is de boter-kaas-en-eieren kaart. Teken met een viltstift de basis voor het boter-kaas-en-eieren spel op de kaart. Zet er kruisjes in op enkele plekken, maar teken van linksboven naar rechtsonder 3 hartjes die je eveneens inkleurt. Schrijf erbij ‘you won my heart’.

 3. Een slinger van hartjes

  Maak een slinger van hartjes. Knip uit diverse soorten gekleurd, glimmend of glitterend papier hartjes en plak deze op een draad op een kaart. Het is leuk om de slinger van de voor- naar de achterzijde te laten doorlopen voor een verrassend effect. Tip: combineer papier in goud, pasteltinten, met glitter of met stipjes!

Alternatieven voor de valentijnskaart

Misschien vind je een kaart sturen maar niks, te saai of niet voldoende? Er zijn uiteraard alternatieven. Hieronder hebben wij enkele ideeën voor je verzameld als alternatief voor een valentijnskaartje.

 • Stuur iemand een bosje bloemen.
 • Geef iemand een bon voor een avondje uit of een diner.
 • Koop iemand een taartje (bijvoorbeeld in de vorm van een hart).
 • Creër een lijst met jullie favoriete muziek op spotify of youtube.

Persoonlijke teksten op je zelfgemaakte valentijnskaart

Persoonlijke teksten schrijven is niet voor iedereen een eenvoudige bezigheid. De een schrijft de meest prachtige, inspirerende, lieve teksten over de ander zo op terwijl de ander geen zin op papier krijgt. Er zijn heel veel opties voor het schrijven van een mooie persoonlijke tekst op je valentijnskaart. Hieronder een lijstje met inspiratie voor jouw valentijnteksten.

Een gedichtje

Misschien heb je wel een gedicht dat je mooi vindt? Als dat niet het geval is, kun je eens in een gedichtenbundel kijken of zoeken op internet. Er zijn heel veel gedichten te vinden die over de liefde gaan.

Een stukje uit een liedje dat jouw gevoel mooi verwoord

Hebben jullie een lied samen? Bijvoorbeeld het lied dat op stond toen jullie elkaar ontmoetten, toen jullie voor het eerst zoenden of waar jullie voor het eerst samen op dansten? Als jullie geen nummer hebben, dan kun je ook denken aan een nummer dat simpelweg op een mooie manier jouw gevoel verwoordt. Een tekst die jullie liefde mooi omschrijft bijvoorbeeld.

Schrijf dingen op die je voor de rest van je leven wilt blijven doen met die persoon

Denk aan alles dat je graag voor de rest van je leven wilt blijven doen met je geliefde samen. Wil je bijvoorbeeld elke dag wakker worden naar hem of haar? De wereld rondreizen? Of elke dag vertellen hoeveel je van die persoon houdt?

Schrijf dingen op die je voor altijd zult onthouden

Bedenk welke dingen die jullie samen hebben gedaan het meeste indruk op jou hebben gemaakt. Begin de tekst bijvoorbeeld met: ‘Ik zal nooit vergeten dat…’

Schijf dingen op die je het meest zult missen zonder die persoon

Bedenk wat je het meest zult gaan missen wanneer deze persoon uit je leven zou verdwijnen. Bedenk waarom je jouw geliefde zo waardeert, waarom hij/zij jou blij maakt, kan opbeuren.

Een kaart voor andere dierbaren

Naast je geliefde, is het ook leuk om je beste vrienden, je moeder, je zus of je eenzame buurvrouw een kaartje te sturen op Valentijnsdag. Je kunt hiervoor een leuke foto kiezen van jou met die persoon of een foto van een moment waar je zeker van weet dat hij of zij er erg blij van zal worden. Druk deze af op mooi papier, of plak het op een stuk stevig karton. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal verschillende foto’s te kiezen en daarvan een collage te maken. Teken er eventueel nog iets leuks bij.

Een andere leuke optie, is om op je kaartje een paar kleine (kunst)bloemetjes te plakken met een mooi stukje washi tape. Zo geef je de persoon letterlijk een bosje bloemen om hem of haar een hart onder de riem te steken!

5x inspiratie voor je eigen valentijnskaart

Laat je creativiteit de vrije loop wanneer je zelf aan de slag gaat om een valentijnskaart te maken. Je kunt natuurlijk met hartjes werken, maar dat hoeft echt niet persé. Ook kun je tegenwoordig op heel veel plekken online een valentijnskaart maken, die je ook direct via zo’n online service kunt versturen. Dat is ideaal voor iedereen die weinig tijd en zin heeft om lang met zijn zelfgemaakte kaart bezig te zijn en toch iets origineels wilt versturen. Ontdek de opties hieronder.

 • Een enveloppe vol met hartjes: Vul een enveloppe met allemaal kleinere en grotere hartjes.
 • Een doosje met 5 van jouw favoriete foto’s: Kies 5 foto’s uit die voor jou goed laten zien hoe fijn jullie het samen hebben.
 • Een enveloppe vol tegoedbonnen: Een massage, avondje koken, avondje naar het theater.
 • Je kunt op veel websites ook valentijnskaarten laten maken. Ze versturen de kaarten zelfs voor je naar de persoon in kwestie. Ideaal als je weinig tijd hebt!
 • Teken een boom en hang daar allemaal uitgeknipte rode hartjes aan.
 • Knip een groot hart uit en zet met lippenstift een kus aan de achterkant.

Meer over Valentijnsdag

Valentijnsdag draait om de liefde en romantiek. Vroeger stuurde je vooral kaarten of een roos naar iemand op wie je (stiekem) verliefd was. Meestal vermelde je er zelfs niet bij dat de kaart of roos van jou afkomstig was. De persoon die de kaart of roos kreeg, moest raden van wie hij/zij deze liefdesbetuiging had ontvangen. Dat maakte deze dag erg spannend. Tegenwoordig wordt Valentijnsdag veel ruimer gevierd. Je kunt iemand een kaart sturen, mee uiteten nemen of naar een high tea, een middagje naar de sauna, een ontbijtje op bed geven of uitgebreid voor hem of haar koken. Bovendien zetten mensen op deze niet meer alleen hun geliefde in het zonnetje op deze speciale dag, ook vrienden, familie en andere dierbaren kun je op deze dag overladen met lieve woorden.

Ben jij al klaar voor Valentijnsdag? Heb je je kaarten al klaar liggen en het cadeau voor je geliefde al in huis? Misschien kun je nog wel wat inspiratie, tips & tricks gebruiken. Hopelijk heeft onze gids voor valentijnskaarten je geholpen bij het verzinnen van een goed plan. Voor je cadeautje kun je ook een kijkje nemen bij WestwingNow.

Bij Westwing vind je allerlei items voor je interieur. Van grote zitbanken, eettafels en vloerkleden tot leuke lampen, kandelaars en servies. Wellicht vind je hier ook wel iets waarmee je de liefde van je leven, je meest dierbare vriendin, je favoriete nichtje of je lieve moeder kan verrassen. Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je valentijn mee te verrassen.