Witte betegelde badkamer met zwarte wandtegels en zwarte kruk op de voorgrond

Tegels kunnen een statement maken en een ruimte een expressieve uitstraling geven. Maar wat als ouderwetse tegels de badkamer of keuken domineren? Simpelweg overschilderen is hier niet mogelijk – of wel? Kunnen we tegels eenvoudig aanpassen naar onze wensen zonder alles eruit te moeten slaan en opnieuw te betegelen? Het kan ja! En wel met tegellak. Hiervoor is dus geen dure renovatie en geen dagenlang werk nodig! Onze interieurspecialisten vertellen je hoe je in een paar stappen en met weinig moeite je oude tegels kunt verven. Geef je badkamer of keuken gewoon een nieuwe verflaag! Wij laten je zien hoe!

Tegels verven in 4 stappen

Zijn de tegels in je badkamer of keuken zo lelijk dat je er het liefst zo weinig tijd in doorbrengt? Dat hoeft niet het geval te zijn. Verf je tegels en decoreer ze volgens je wensen.

Verf zelf eenvoudig je tegels in 4 stappen:

 1. Tegels reinigen

  Een grondige reiniging is essentieel voordat je iets vervangt of verft. Dit geldt natuurlijk ook voor tegels! Verwijder siliconenresten en schuur oneffen oppervlakken met schuurpapier. Reinig nu de gehele tegel met een speciale tegelreiniger en een katoenen doek.

 2. Tegels voorbewerken

  Om de tegelkleur in de badkamer of keuken te behouden, is de juiste grondverf een eerste vereiste. In de eerste stap worden de voegen met een tegelprimer ingesmeerd. Het is het beste om de voegen in te smeren en vervolgens de primer zo dun en volvlakkig mogelijk op de betreffende tegels aan te brengen. Het is hierbij bijzonder belangrijk dat je van verbinding naar verbinding werkt om opbouw te voorkomen. Daarna 24 uur laten drogen.

 3. Tegels verven

  Nu volgt het spannende gedeelte: het verven van de tegels! Verf het gehele oppervlak met de tegelverf en laat de eerste laag ongeveer 10-12 uur drogen. Breng nu nog een laag verf gelijkmatig aan. Laat deze tweede laag ongeveer 10 tot 12 uur drogen.

 4. Afdichten van tegelverf

  Deze stap is optioneel – maar moet worden gedaan als de tegels in contact komen met water. De permanent beschermende coating zorgt ervoor dat de tegelverf niet met water en zeep kan worden verwijderd.

Tegels verven: de mooiste tegelkleuren

Niet alleen wandkleuren scoren in elk seizoen punten met de laatste trends, ook tegels overtuigen met mooie kleuren, trends en stijlvolle patronen. De juiste tegelkleur voor de keuken of badkamer onderstreept elke woonstijl. Laat je door ons inspireren!

De meest trendy tegelkleur voor keuken en eetkamer

Witte keuken met witte wandtegels, kraan en witte bloemen

De trend gaat steeds meer in de richting van natuurlijke materialen en een rustieke vormgeving. Het is dus geen wonder dat in de keuken en eetkamer tegels van hout of beton bijzonder populair zijn. Ze kunnen niet alleen toegepast worden in diverse interieurstijlen, maar zijn ook blikvangers op zich. Wit of beige zijn populair als kleur voor vloertegels. Deze kleur vergroot de ruimte visueel en creëert een uitnodigende sfeer.

Close-up badkamer met wandtegels in turquoise en dienblad met handdoeken en decoratieve objecten

De mooiste tegelkleur voor in de badkamer

Zelfs de kleinste badkamer kan worden omgetoverd tot een oase van rust met moderne tegels. Je hoeft niet altijd te vertrouwen op het klassieke wit. De tegelkleur grijs of groen zorgt er ook voor dat je badkamer straalt en er gezellig uitziet. Decoratie van hout maakt deze look compleet. Ga jij ook de badkamertegels verven?

De populairste tegelpatronen van het seizoen

In een moderne badkamer of een goed uitgeruste keuken worden niet alleen monokleurige tegels gebruikt. Sinds enkele seizoenen veroveren in het oog springende tegelpatronen de harten van de interieurfans. Van zwart-wit tot een kleurrijke look met bloemen en mediterrane patronen – deze tegelpatronen geven de ruimte een levendige uitstraling.

 1. Portugees tegelpatroon: Dompel je huis onder in mediterrane flair en creëer een zonnig vakantiegevoel met tegels in Portugese stijl. Het Portugese tegelpatroon is tijdloos – en wordt “azulejo” genoemd. Dit beteken zoiets als “gepolijste steen”. In combinatie met woontextiel van linnen en katoen in lichte tinten en decoratieve objecten van rotan, riet of bast, creëer je een zomerse sfeer die je elke dag vrolijk maakt.
 2. Bloemenmotief: Moderne tegels met bloemmotief trekken de aandacht, zodat je nauwelijks extra decoratie nodig hebt. De opvallende tegels zijn levendig en speels. Met dit patroon kun je je tegels als decoratief element gebruiken en je badkamer of keuken een natuurlijke uitstraling geven die er stijlvol, vrouwelijk en elegant uitziet.
 3. Zwart-wit: Tegels in een trendy zwart-witte look zijn contrastrijke blikvangers in je betegelde badkamer. De minimalistische uitstraling laat ruimte voor allerlei decoratieve ideeën en geeft elke kamer een avant-gardistische toets. De twee contrasterende kleuren zijn tijdloos en je zult er niet snel op uitgekeken raken. Tegels in een zwart-wit patroon zijn een klassieker die altijd blijft. Tegels verven in zwart en wit is dus een duurzame optie.

Vloertegels verven: deze trend wint terrein!

Heb je je wandtegels geverfd? Misschien ga je dan vervolgens aan de slag met de vloertegels. Is er hier een verschil waar je rekening mee moet houden? Jazeker! De tegelverf voor de vloer moet bestand zijn tegen vet en vuil. Bovendien wordt de tegelvloer vaak nat gereinigd. Hiervoor is een hoogwaardige tegelverf met extra afdichting nodig. Als je je tegelvloer wil schilderen, moet je zogenaamde epoxyharsverf gebruiken. Deze is stapvast en enorm resistent. Bovendien kun je jouw persoonlijke kleur kiezen, omdat dit type verf altijd individueel gemengd is. Dan staat nu niets het verven van vloertegels nog in de weg!

Tip: Combineer mooie vazen en decoratie met je nieuwe vloerontwerp. Laat de kleur van het tegelpatroon terugkomen in de gebruikte decoratie of accessoires of creëer mooie contrasten met complementaire kleuren.

Mix & match: meubels die passen bij jouw nieuwe tegelkleur

Ga je aan de slag om je tegels te verven? Dan straalt de ruimte straks als nieuw. Het enige dat je nog nodig hebt, zijn bijpassende meubels en woonaccessoires om de nieuwe look stijlvol af te ronden. Welke interieurstijl je ook kiest, op Westwing vind je voor elke smaak het juiste meubilair en leuke DIY-tips om je eigen meubels en accessoires te maken zoals een lamp, plantenbak of palletbank. Laat je overtuigen door onze exclusieve selectie en zoek in alle rust naar je nieuwe favorieten!