Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Stickers

Dingen zelf maken hoeft niet moeilijk te zijn. Of je nu iets maakt voor een speciaal thema, zoals kerst of Pasen, óf gewoon zomaar; creatief bezig zijn is leuk! Met stickers kun je op een creatieve manier cadeautjes, kaarten, tekeningen of pakjes versieren. Er zijn natuurlijk heel veel leuke stickers te koop, maar wist je dat je ook dat je ze zelf kunt maken? De stickers kunnen zo grappig, mooi, stijlvol, inspirerend, creatief of praktisch zijn als jij wilt. Ga je zelf stickers maken? Ontdek de tips & tricks hier.

Stickers ontwerpen: voor elk doel

Het leuke aan zelf stickers maken, is dat je je fantasie de vrije loop kunt laten. Werkelijk alles is mogelijk als je ze zelf maakt. Kies voor plaatjes, foto’s, tekstjes, quotes of abstracte vormen. Als je iets bijzonders zoekt, of bijvoorbeeld een logo zou willen maken en laten afdrukken op stickers, dan kun je het beste een professional (een grafisch ontwerper) inschakelen. Hieronder laten wij je enkele ideeën zien voor het ontwerp.

 • Emoticons – Grappige emoticons zijn zeer populair. Met de vrolijke, verdrietige, gekke, boze of verbaasde gezichtjes kun je items die je dagelijks nodig hebt versieren.
 • Quotes – Inspirerende quotes kunnen veel accessoires of gebruiksvoorwerpen opleuken. Denk bijvoorbeeld aan een motiverende quote in je werkruimte, of op je computerscherm of een lieve boodschap voor je geliefde in de keuken.
 • Zakelijk – Voor zakelijke doeleinden zijn zelf ontworpen stickers heel handig én leuk. Gebruik ze bijvoorbeeld om op schriften, mappen of bewaardozen te plakken zodat duidelijk is wat er in een doos of map zit of van wie het schriftje is. Ook kun je, zoals eerder genoemd, een logo (laten) ontwerpen en hiervan stickers (laten) maken.
 • Foto’s – Een paar leuke foto’s kunnen ook worden omgetoverd tot plakplaatjes.
 • Abstracte vormen – Een sticker met abstracte figuurtjes kan een schriftje of opbergmap sieren. Het kan ook een leuke basis vormen voor een tekst die de inhoud beschrijft.
 • Dieren – Voor kinderen is het een leuk idee om allerlei verschillende dieren af te drukken als stickers. Hiermee kunnen ze zelf een leuk kunstwerkje maken.

Stickers (laten) afdrukken

Er zijn diverse instanties, website, bedrijven die stickers voor je kunnen drukken. Dit werkt zeer eenvoudig. Je ontwerpt je sticker, of laat deze ontwerpen door een ontwerper. Vervolgens zoek je een geschikte partij uit voor het afdrukken van je plakkers. Dit kan online of in een fysieke winkel. Vaak worden ze eenvoudig thuisbezorgd wanneer de stickers klaar zijn!

Mocht je in het bezit zijn van een goede printer, dan kun je je stickers ook zelf afdrukken thuis. Dit maakt het zelf stickers maken wel heel eenvoudig en in no time gepiept!

DIY tips zelf stickers maken

1) Met dubbelzijdig tape

Het leuke aan deze optie, is dat je het met elk soort afbeelding kunt toepassen. Je kunt een bestaand plaatje uit een krant, flyer of tijdschrift halen. Ook kun je alles wat jij wil – gevonden op Pinterest of Google – op een papier uitprinten en vervolgens gebruiken voor je sticker.

Benodigdheden:

 • Dubbelzijdig tape
 • Een patroon of print op papier
 • Schaar

Hoe ga je te werk?

 1. Knip eerst het patroon of figuurtje grof uit
 2. Plak het figuurtje op papier daarna op dubbelzijdig tape
 3. Knip vervolgens het figuurtje netjes uit
 4. Klaar!

2) Met stickerpapier

Deze DIY is wellicht nóg simpeler dan de eerste. We maken gebruik van stickerpapier. Hiermee kun je al jouw favorieten plaatjes en afbeeldingen eenvoudig omtoveren tot stickers.

Benodigdheden:

 • Een printer
 • Een patroon of print op papier
 • Schaar
 • Stickerpapier, liefst hoogglans

Hoe ga je te werk?

 1. Print de gekozen afbeeldingen uit op het stickerpapier
 2. Knip de plaatjes netjes uit
 3. Klaar!

Wat ga je versieren?

Met de stickers kun je (bijna) alles wat je wilt versieren. Uiteraard kun je wit of gekleurd papier als basis nemen, maar ook accessoires kun je ermee versieren. Hieronder een paar ideeën voor het versieren van accessoires.

 1. Kaarshouder of waxinelichtje

  Plak hier een leuke sticker op zodat het kaarslicht hier doorheen schijnt

 2. Schrift

  Een schriftje kun je personaliseren met stickers.

 3. Pennendoos

  Versier je pennendoos met de naam van de eigenaar.

 4. Bewaardozen

  Laat met handige stickers zien wat er in de doos zit.

 5. Mappen

  Organiseer je administratie netjes in mappen met herkenbare stickers.

 6. Telefoonhoesje

  Een creatief telefoonhoesje is de blikvanger in jouw dagelijks leven!

Hebben wij van WestwingNow je geïnspireerd en ga je zelf stickers maken? Goed idee! Kies een thema, doel of iets dat je mooi vindt. Het leukste is: alles mag en kan! Bedenk ook vooraf waar je ze op wilt gaan plakken, dan kun je zorgen dat het plaatje niet te klein en niet te groot is. Laat je creativiteit de vrije loop!