Kaart en blomen op een krant

Elke uitnodiging is uniek, elk feest is uniek, elke viering is uniek. Daarom is het een goed idee om voor elk feestje een speciale uitnodiging te maken. Je kunt deze uitnodigingen zelf maken, maar je kunt ze ook laten maken door een grafisch ontwerper of drukker. Heeft je feest een thema, dan wordt het maken van uitnodigingen al een stuk makkelijker. Er zijn zoveel opties voor het maken van uitnodigingen, daarom laten we je hier enkele ideeën zien. Ontdek de tips & tricks van Westwing voor het zelf maken van uitnodigingen!

Stel jezelf vooraf de volgende vragen!

Voordat je begint met het maken van uitnodigingen dien je jezelf een aantal vragen te stellen. Wat is de gelegenheid van het feest? Wat is het thema? Mag het over the top of juist minimalistisch zijn? Liever kleurrijk of zwart-wit? Door het beantwoorden van deze vragen geef je richting aan het ontwerp voor de uitnodigingen.

Zelf uitnodigingen maken of laten maken

Een uitnodiging zelf maken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet, wanneer de gelegenheid waarvoor je een uitnodiging maakt, een bepaald thema heeft. Neem een babyshower of bruiloft of een kinderfeestje met een bepaald thema. Zorg dat je de benodigde materialen in huis hebt óf schakel de hulp in van een professional. Je kunt hulp vragen bij het ontwerp, of bij het drukken van de kaarten.

Vind je het moeilijk om een start te maken, dan kun je er ook voor kiezen om een mooie foto als basis te nemen. Ben je niet goed met digitale programma’s, dan kun je ook gewoon lekker gaan knippen en plakken. Er bestaan tegenwoordig ook online veel tools die jou kunnen helpen bij het ontwerpen van een uitnodiging.

Uitnodigingen laten maken

Uitnodigingen laten maken is een hele goede optie wanneer je weinig tijd en weinig zin hebt om de uitnodigingen zelf te maken. Er bestaan heel veel websites en bedrijven die mooie uitnodigingen kunnen ontwerpen én kunnen printen. Je kunt hier zelf helemaal aangeven hoe je het zou willen hebben, óf kiezen uit een aantal bestaande thema’s. Ook kun je de kleuren en het soort materiaal en het papier zelf bepalen.

Ideeën voor bijzondere gelegenheden

Ga je zelf uitnodigingen maken? Voor elke gelegenheid kun je een specifiek passende uitnodiging (laten) maken. Hieronder volgen enkele ideeën voor diverse gelegenheden.

Uitnodigingen voor een jubileum

Een jubileum is een bijzonder moment. We staan stil bij een aantal jaren huwelijk. Of een bepaalde periode van werken bij een bedrijf. Bij bijvoorbeeld de viering van een huwelijk, kun je kiezen voor een foto van de bruid en bruidegom in hun jonge jaren. Laat hier, naast de belangrijkste gegevens – tijdstip, datum, adres – ook weten of er een gezamenlijk cadeau is en wat het thema voor het feest is.

Uitnodigingen voor kinderfeestjes

Voor de uitnodiging voor het kinderfeestje bedenk wat het thema van het feestje is. Is dat piraten of prinsessen? Dan heb je al een goed uitgangspunt. Kies als basis een piraat of allemaal kleine piraatjes en laat de jarige er eventueel nog iets bijtekenen. Plak wat confetti op de kaart. Aan de achterzijde kun je het adres, de datum, de tijd en het telefoonnummer noteren.

Je kunt vervolgens in de envelop een ballon doen voor een extra feestelijk effect. Voor het kinderfeestje kun je ook kiezen voor een foto van de jarige, met een feesthoedje op. Schrijf er met een gekleurde pen op: kom je ook? Ook hier zijn glitters of confetti een goed idee.

Uitnodigingen voor een baby shower

Een baby shower is een vrolijk feest dat uitbundig gevierd mag worden. Ga voor kleur en zoete details. Kleine wolkjes, dieren of bloemetjes kunnen een mooie achtergrond vormen. Laat de genodigden ook hier weten waar, wanneer en hoe laat ze ergens moeten zijn én wat de cadeau-ideeën zijn. Dit helpt je gasten om goed voorbereid te arriveren.

Ga je zelf uitnodigingen maken? Leuk! Laat je inspireren door dit artikel van Westwing en ga aan de slag! Op op WestwingNow tref je al onze producten. Wil je nog meer inspiratie op doen? Bekijk dan de rest van onze artikelen.