Gender reveal party met gekleurde ballonnen

Een gender reveal party is een feest waarbij je het geslacht van je kindje bekendmaakt aan je vrienden, familie of andere dierbaren. Een speciaal moment om met iedereen te kunnen delen! Op deze dag wil je dat alles tot in de puntjes is geregeld en alles helemaal perfect is. Dat begrijpen wij helemaal en daarom hebben we een volledige checklist voor je samengesteld! Met ons stappenplan organiseer je in 7 stappen dé perfecte gender reveal party! Inclusief 3 originele ideeën voor het bekendmaken van het geslacht! Wat dacht je van een voetbal?(!) Lees snel verder en ontdek hoe je er een onvergetelijk feest van maakt!

Gender reveal party organiseren: een 7-stappenplan

Hieronder vind je een 7-stappenplan voor het organiseren van een gender reveal party.

Stap 1. Maak een gastenlijst

Voor sommige mensen een erg lastige eerste stap. Wie nodig je wel uit en wie niet? Want wil je jouw gezellige collega’s er ook bij hebben of houd je toch liever werk en privé gescheiden? 

Stap 2. Maak en verstuur de uitnodigingen voor de gender reveal party

Stap twee: het maken en versturen van de uitnodigingen. Wat, waar, wanneer en hoe laat zijn de belangrijkste vragen die moeten worden beantwoord. Voor de rest: laat je creativiteit vooral de vrije loop!

Stap 3. Verrassing of niet?

Bedenk of jullie het geslacht van de baby zelf al willen weten of dat jullie zelf ook verrast willen worden. Wil je zelf ook verrast worden? Maak er dan een surprise party voor jezelf van! Vraag of de echoscopist het geslacht in een envelop wil doen en geef die envelop aan bijvoorbeeld je beste vriend of vriendin of een van je ouders. Of aan de bakkerij die de genderrevealtaart maakt natuurlijk! 

Stap 4. Verzin de reveal

Tegenwoordig zijn er zoveel varianten gekomen op de standaard gender reveal dat echt alles mogelijk is. Inspiratie nodig? Lees dan gauw verder: onderaan dit lijstje vind je genoeg originele ideeën! 

Stap 5. Gender reveal party versiering

Bij een gender reveal party wordt er vaak gekozen voor de kleur wit voor versieringen. Begrijpelijk ook, want die kleur is lekker neutraal! Om het feestje wat meer kleur te geven, kun je er een themafeest van maken. Bijvoorbeeld door een dresscode te verzinnen. Ga bijvoorbeeld voor een bepaalde kleur kleding of accessoires. Heb je nog meer inspiratie nodig voor een themafeest? Lees dan ons artikel over dit onderwerp: van een Hawaii Party tot de 80’s.

Stap 6. Hapjes en drankjes

Een feestje is geen feestje zonder hapjes en drankjes! Mooi versierde cupcakes, de lekkerste donuts en een heerlijke taart! Net zoals de versiering kun je kiezen voor neutraal of match verschillende kleuren met elkaar. Voor een luxe touch style je de tafel met mooi tafeltextiel – wij tippen een glitter tafelloper, servetten met een gouden servetring -, bijpassend servies – zoals de porseleinen schalen Rosie en de bestekset Shine van Westwing Collection – en presenteer je de hapjes op mooi serveerschalen met een gouden accent.

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel items kunt vinden voor jouw gender reveal party? Maar dan met kortingen tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen om al jouw hapjes en drankjes stijlvol te presenteren.

Stap 7. Spelletjes voor de gender reveal party

Net zoals babyshowerspelletjes zijn spelletjes ook tijdens een gender reveal party gebruikelijk. Zorg dat er een photobooth is zodat je gasten grappige en gekke foto’s van zichzelf kunnen maken. Of leg wat toffe bordspellen neer waar je gasten zich mee kunnen vermaken. Komen er veel kinderen? Dan is het leuk om een piñata te hebben!

3x gender reveal ideeën

Nu de basis van de organisatie staat is het tijd voor nog meer inspiratie voor jouw gender reveal party! Hieronder lees je drie originele ideeën voor het bekendmaken van het geslacht van jouw baby.

1. Maak het geslacht bekend met lekkernijen

Want wie houdt er nou niet van lekkere snacks? Om te beginnen met de meest standaard, maar daarom zeker niet minder leuke manier om het geslacht bekend te maken: het doorsnijden van een taart. Van de buitenkant zie je er niks van af, maar van binnen is de taart volledig roze of blauw. Erg leuk en vooral lekker! 

Of wat dacht je van chocoladezoenen met roze of blauwe muisjes erin? Erg leuk, origineel en makkelijk zelf te maken! Koop chocoladezoenen, snijd het topje ervan af en leg op de bovenste laag room roze of blauwe muisjes neer. Zet het topje er weer op en voilà! Deel de chocolade zoenen uit en tel met zijn allen af voordat iedereen een hapje neemt.

2. Maak het geslacht bekend met versiering

Ook wordt er vaak een gender reveal party gegeven waarbij het geslacht wordt onthuld door gekleurde ballonnen of confetti. Erg feestelijk! En het werkt heel simpel: prik samen de ballon door en de gekleurde confetti komt tevoorschijn! 

Misschien ken je ze nog wel van vroeger: confettipoppers of ook wel partypoppers genoemd. Ja inderdaad, de versiering die je vaak niet op je feestje mocht van je ouders omdat het te veel troep maakte. Maar dit is jouw feestje en confettipoppers zorgen toch echt wel voor een waanzinnig effect!

Liever ballonnen? Neem een grote kartonnen doos en stop daar gekleurde heliumballonnen in. Zodra jullie de doos openen komen de ballonnen eruit. Of hang een grote zwarte ballon met daarin roze of blauwe verf op aan een dartbord en gooi de ballon kapot. Het verf spat eruit en het geslacht is bekend! 

3. Maak het geslacht ‘knallend’ bekend

Een gender reveal party is nou eenmaal een speciaal moment, maak er daarom ook een groot feest van! Hoe doe je dat nou beter door het geslacht knallend bekend te maken? Maak bijvoorbeeld het geslacht bekend met een poederblusser. De gekleurde poeder zorgt voor een rookeffect wat erg magisch en speciaal is!

Een rookbom doet het ook altijd goed! Of wat dacht je van een gevecht met waterpistolen? In de pistolen zit dan niet water, maar een roze of blauwe vloeistof. Trek witte kleding aan en start het gevecht!

Als laatste wordt een gender reveal party steeds vaker gevierd door middel van het wegschieten van een voetbal. De voetbal wordt gevuld met roze of blauwe poeder. Bij het wegschieten van de voetbal ontstaat een grote gekleurde wolk, waardoor het direct zichtbaar wordt of je een jongetje of meisje krijgt.

Nog meer inspiratie

Het geslacht bekend maken van je baby is een speciaal moment, dit moment wil je dan ook het liefste delen met al je dierbaren. Het is een moment die je niet zomaar over kan doen dus alles moet perfect verlopen! Van de binnenkomst van de gasten tot aan het moment suprême! Een feestje organiseren moet goed gebeuren. Loop alles daarom een extra keer na en vraag gerust om hulp! 

Met behulp van ons stappenplan kun je aan de slag! Van uitnodigingen tot hapjes en drankjes: loop het stappenplan door en je weet zeker dat je alles hebt geregeld. Weet jij al hoe jouw gender reveal party eruit gaat zien? 

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal in de party stemming? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om alles te shoppen voor jouw feest: van het servies tot de decoratie.