Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
westwing kerstbingo

BINGO! Een kerstdiner kan wel eens een lange zit zijn. Dan is een kerstbingo een welkome afwisseling na al dat praten, drinken en eten. Het brengt weer wat leven in de brouwerij en voorkomt dat mensen last krijgen van een afterdinnerdipje. Daarnaast is zo’n kerstbingo heel makkelijk zelf te organiseren. We hebben drie verschillende soorten bingo’s voor je op een rijtje gezet: de traditonele, de muziek- én de persoonlijke bingo. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete bingo uitkiezen, de Westwing bingokaarten downloaden en uitprinten. Spelen maar!

Traditionele kerstbingo

Bekijk eerst hoeveel mensen er meedoen met de bingo. Print dan de gratis bingokaarten uit op goed, stevig papier. Presenteer de kaarten mooi door ze in een naamkaartjeshouder te zetten samen met een takje kerstgroen, zoals eucalyptus of asparagus. Leg hier mooie pennen of potloden bij. Het oogt wilt namelijk ook wat, dus saaie balpennen zijn uit den boze op de kersttafel.

Een bingomachine of bingomolen met 75 ballen bestel je heel makkelijk online, en het kost echt niet de hoofdprijs. Voor € 10,- à € 20,- heb je al een exemplaar in huis. Eventueel kun je ook een tweedehands bingomolen aanschaffen of er een lenen. Zet op de avond zelf iemand neer bij de bingomolen die houdt van een babbeltje en de kerstbingo dus leuk aan elkaar praat. Bijvoorbeeld die geweldige oom die met een drankje op nog gezelliger, grappiger en gevatter wordt. De eerste met een volle bingokaart wint natuurlijk een leuk cadeautje.

Je kunt ook de Westwing Kerstbingokaarten (voor 4 personen) hieronder eenvoudig downloaden en uitprinten. Knip de nummertjes 1-20 uit en stop ze vervolgens in een grote schaal of kom, en trek per ronde nummertjes uit deze schaal.

Zelf je kerstbingokaart maken voor een persoonlijke bingo

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan – zeker als je al bezig ben het knutselen voor kerst. Er zijn genoeg leuke (kerst)onderwerpen waarvan jij een bingokaart kunt maken. Wij geven wat creatieve suggesties die je zelf in kunt vullen op de Westwing bingokaart.

Kerstbingokaart – in de sferen van de kersttafel

Blijven jullie tijdens de kerstbingo aan tafel zitten? Dan is het leuk om de onderwerpen van de kerstbingo hierop aan te passen. Wat zie je allemaal als je aan tafel zit? Dit verwerk je in de bingokaart. Denk aan de wijnglazen, de servetten, het kerststukje, het bestek en de naamkaartjes.

Tijdens het diner gaan de gasten op zoek naar alle items die op de kaart staan. Als ze het item gevonden hebben, moeten ze dit afstrepen op de bingokaart. Degene die als eerste zijn kaart vol heeft, wint uiteraard een mooi cadeautje. Ook leuk om te doen met de kids, zodat ze zich niet vervelen tijdens zo’n lange zit.  

Kerstbingokaart – in de persoonlijke sferen

Pas de onderwerpen van de bingokaart aan op de persoon bij wie jullie de kerstbingo spelen. Zo wordt het bingospel nog leuker en persoonlijker. Is jouw familie helemaal into planten en bloemen? Maak dan een bingokaart die in het teken staat hiervan. Welke planten gaan jullie zoal aantreffen? Deze zet je op de kaart. Van de pannenkoekenplant tot de strelitzia, alocasia zebrina, begonia maculata en sansevieria. Wie als eerste alle planten heeft gespot en dus zijn of haar bingokaart vol heeft, wint.

Nog een persoonlijk idee voor op de bingokaart: waarschijnlijk kent je familie elkaar als geen ander. Welke quotes of opmerkingen gaan gegarandeerd gezegd worden tijdens het kerstdiner? Deze zet je allemaal op de bingokaart. Hoor je een opmerking of quote (‘Hoeveel calorieën zouden daar inzitten?’, ‘Pff, ik kan niet meer, ik zit zo vol!’ of ‘Wanneer komt de volgende gang?’), dan streep je hem af. Wie als eerst de bingokaart vol heeft, wint en mag een cadeau uitzoeken.

Kerstbingokaart – in de muzieksferen

Extra feestelijk en natuurlijk op-en-top kerst: kerstmuziekbingo! Hierbij moet je geen nummers of onderwerpen wegstrepen, maar kerstmuziek. De dj, dat muzikale neefje bijvoorbeeld, draait verschillende nummers. Als je een nummer herkent, kruis je hem aan op de kaart. Je moet hiervoor wel een beetje kerstmuziekkennis hebben, want het kan zo maar zijn dat je een onbekend kerstliedje niet herkent waardoor je hem niet aankruist.

Om het een stuk moeilijker te maken, wissel je dus de klassiekers af met onbekende liedjes. Zo’n kerstmuziekbingo duurt alleen wat langer dan een normale bingo. Want als je uitrekent dat je 75 keer een liedje van om en nabij de 3 minuten en 30 seconden moet afspelen, ben je meer dan 4 uur bezig. Je kunt dit oplossen door de liedjes versneld of maar 1,5 minuut af te laten spelen.

Hieronder vind je de Westwing Kerstbingo kaarten die je eenvoudig kunt downloaden.

Leuke kerstbingocadeautjes

Bingocadeautjes hoeven echt niet de hoofdprijs te kosten. Wij noemen genoeg kleine cadeautjes zoals: een mooie, fancy balpen, notitieboekje, een leuk tijdschrift, een bosje droogbloemen, douchegel, maskertje, vaasje, waxinelichthoudertje, theedoek in een leuke kleur of print, baardverzorgingssetje, koffie-to-go-beker, geurstokjes, geurkaars of een bakmix om lekkere koekjes of pannenkoeken mee te maken. Dit zijn ook leuke cadeautjes voor het kerst dobbelspel.

Tip! Duurzame presentjes voor jouw kerstbingo

Het is ook een leuk idee om de mensen die meedoen aan de kerstbingo spullen mee te laten nemen die ze zelf niet meer gebruiken maar die er nog wel tiptop uitzien. Hartstikke duurzaam en lekker goedkoop. Bovendien ruimt dat je huis een beetje op en krijg jij er weer ‘nieuwe’ spulletjes voor in de plaats die je wél gebruikt. Win-win!

Valse kerstbingo? Dit moet je doen!

Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand niet heeft opgelet en een valse bingo heeft. Dit kun je niet ‘ongestraft’ aan je voorbij laten gaan, daarom moet diegene een opdracht uitvoeren. Hier vind je leuke inspiratie voor deze opdrachten. Degene met een valse bingo moet…

  1. Een liedje zingen. Kies een moeilijk liedje om het lastiger te maken. Een bekende opdracht, maar daarom niet minder leuk.
  2. De hele avond met een kerstmuts en kerstmanbaard op zitten.  
  3. Een scène uit een kerstfilm naspelen.

Na de kerstbingo op zoek naar nog meer kerstinspiratie?

Kerstspelletjes spelen wordt nog leuker in een huis vol leuke en mooie kerstdecoratie. Van prachtige kerstballen, kerstbomen en kerststolpen tot kerstverlichting, kerststukjes en feestelijke bloemen, ze maken het gezellig, warm en sfeervol in huis!

Ben je ook helemaal in de kerstige sferen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren met prachtige kerstversiering die helemaal bij de stijl van jouw interieur past!