Konijn met waterverf geverfd op paaskleurplaat

Pasen is de tijd van eieren eten, verven en verstoppen. Maar ook van de lente en het voorjaar. Tijdens Pasen komen we samen met het gezin of de familie om te genieten van een heerlijk paasontbijt, een paasbrunch of een paasdiner. Maar er zijn meer activiteiten die je met Pasen kunt ondernemen! De een gaat wandelen en de ander gaat knutselen of spelletjes doen. Welke spelletjes je zoal kunt doen met het hele gezin? Er zijn allerlei opties. Je kunt paas kleurplaten maken of uitprinten, maar je kunt er ook een spelletjesdag van maken. Lees hier alles over de paas kleurplaat en andere spelletjes voor een geslaagde Pasen.

Ben je op zoek naar een paas en lente sfeer in huis? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste decoratie, accessoires en textiel!

Pasen

Pasen is de tijd waarin de lente zijn intrede doet. De tuin gaat weer bloeien en alles wordt groener en voller. Deze christelijke feestdag draait om de wederopstanding van Jezus. Op de vrijdag voor Pasen is het Goede vrijdag. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging van Jezus.

Wat is een leuke manier om na goede vrijdag in de paasstemming te komen? Organiseer een feestje! Versier het huis met paasdecoratie, sla alvast paaseitjes in en print een paas kleurplaat uit voor de kinderen.

Wat kun je doen met Pasen?

Tijdens de paasdagen kun je allerlei activiteiten ondernemen. Soms is het rond de paasdagen al heerlijk weer. De lente is immers begonnen! Veel mensen gaan wandelen, in de buurt of in het bos of op het strand. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken.

Voor voor- of na het paasontbijt is hebben wij een aantal (familie) spelletjes voor je op een rij gezet, zodat jullie sowieso wat leuks te doen hebben. Heb je nog tips nodig voor een spelletjes avond? In ons artikel over dit onderwerp vind je genoeg ideeën – ook voor kinderen.

Bekijk het lijstje met paasspelletjes hieronder maar eens!

 1. Eieren verven

  Een onmisbare activiteit rond de paasdagen is het verven van eieren. Lees alles over paaseieren schilderen voor groot en klein in ons artikel!

 2. Paaseieren verstoppen en zoeken

  Ook het verstoppen en zoeken van paaseieren – dat kunnen echte, beschilderde eieren zijn, maar ook chocoladepaaseitjes kun je verstoppen – is een spel dat tijdens Pasen niet overgeslagen kan worden.

 3. Knutselen voor Pasen

  Met of zonder kinderen is knutselen een superleuke bezigheid. Knutselen in een bepaald thema werkt goed. Pasen als thema voor leuke knutselwerkjes biedt veel mogelijkheden. Zo kun je paaseieren, paashazen, kippen en paasslingers maken als paasdecoratie of paasversiering voor je huis. Ook kun je paastafel decoratie knutselen of de tuin versieren.

 4. Paas kleurplaat kleuren

  Ook paas kleurplaten zijn erg populair. Je kunt diverse kleurplaten online vinden op diverse websites. Je kunt ze daar downloaden en uitprinten.

 5. Koken en bakken

  Lekker in de keuken staan past perfect bij de gezellige paasdagen. Je maakt een brunch vol heerlijke paashapjes en natuurlijk paasbrood. Ook van koken en bakken kun je echte activiteiten maken die je samen met kinderen kunt uitvoeren. Voor de finishing touch kun je een mooie paasgroet verstoppen in je baksels.

 6. Paastakken versieren

  Ga een paastak versieren. Net als een kerstboom versieren kun je ook een mooi moment maken van het versieren van de paastak. Haal een mooie tak in huis, zet paaseitjes neer en laat de kleintjes meehelpen met het versieren van de paastak. Je kunt natuurlijk ook zelf leuke hangers knutselen die je vervolgens kunt gebruiken bij het versieren van de paastak.

Paaseieren zoeken: alternatieve Pasen spelletjes

Zoek je een leuk alternatief voor het traditionele paaseieren zoeken? Er zijn meer mogelijkheden. Maak er een spel van!

Paasspelletje: speurtocht paaseieren zoeken

Maak een schatkaart waarop staat aangegeven waar de eieren liggen, maak het niet te makkelijk! Laat bepaalde details op de schatkaart weg of zorg voor hints waarmee de spelers de eieren kunnen vinden. Wanneer je buiten eieren zoekt, kun je ook bordjes neerzetten, door de bordjes te volgen kunnen de spelers ontdekken waar de eieren te vinden zijn.

Zoekspelletjes voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen meedoen met eieren zoeken! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor ‘fitness eieren zoeken’. Je verstopt steeds bij of in een ei een opdracht. Bijvoorbeeld ‘ren 2 rondjes rond het huis’ of ‘doe 20 pushups’. Pas na het voldoen van de opdracht mag de persoon verder zoeken. Oh, en organiseer meteen een tuinfeest of bbq party om Eerste of Tweede paasdag helemaal gezellig af te sluiten.

Eierrace

Nog een leuk idee voor een paasspelletje? Doe een eierrace. Leg een hardgekookt ei op een lepel en laat iedereen een bepaald parcours doorlopen. Wie het snelst de finish haalt heeft de race gewonnen!

Haasje prik

Paashaasje prik? Jazeker. Het traditionele ezeltje prik in een paasthema. Hang een paashaas aan de muur en laat kinderen met een blinddoek om de staart (een bolletje watjes met dubbelzijdig tape erop) op de juiste plek prikken.

Een dobbelspel

Ga lekker dobbelen! Maak een lijst met activiteiten die je kunt doen voor elke zijde van de dobbelsteen. Denk aan bijvoorbeeld yogahoudingen, een rondje rennen en een paasei verstoppen of zoeken.

Kleurplaat Pasen: kies en print je Westwing paas kleurplaat hier!

Kies een van onze unieke Westwing paas kleurplaten die hieronder weergegeven zijn! Je kunt deze kleurplaten gratis opslaan, downloaden en vervolgens zelf uitprinten. Print voor iedereen zijn of haar favoriete plaatje en kunnen jullie aan de slag. Op zoek naar een paashaas kleurplaat of andere Pasen kleurplaten? Je vindt het hier!

6x Kleurplaten Pasen:

3x Knutselen en kleuren in een

Zin om niet alleen te kleuren maar ook te knutselen? Download dan gratis de volgende knutsel-kleurplaten voor extra veel pret. Zo is jouw huis in no-time versiert met mooie paashaas en paasei creaties!

Heb je ook zoveel zin gekregen in Pasen? Hoe je het ook gaat vieren, met het gezin, met familie of met vrienden; een gezellig huis in paasthema en een lijstje met ideeën voor hapjes en drankjes zijn een goed begin. Ook een idee voor leuke paasspelletjes komt vast van pas!

Hopelijk kun jij je laten inspireren door onze tips, tricks en ideeën voor de paasdagen. Van decoratie tot hapjes en van activiteiten tot het kleuren van de mooiste paas kleurplaat.

Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal voor een fijne Pasen!