Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
slaapfeest met een wit bed en gele muur

Wat is er nou gaver dan het organiseren van een goed feestje? Wil jij voor je zoon of dochter een te gek kinderfeestje organiseren en mogen alle vriendjes en vriendinnetjes blijven slapen? Dan kun je misschien wel wat tips gebruiken voor het organiseren van een slaapfeestje. Welke ideeën voor een slaapfeestje zijn er? Wat heb je allemaal nodig voor een slaapfeestje? Dat én een overzichtelijk 4-stappenplan voor de organisatie vind je in dit artikel. Is jouw kind uitgenodigd voor een slaapfeestje? Lees dan snel verder, want we hebben ook een slaapfeest inpak-checklist voor je samengesteld.

Slaapfeestje organiseren in 4 stappen

Bij het organiseren van een feestje komt veel kijken. Je wilt dat de vriendjes en vriendinnetjes van je kind genieten van jouw georganiseerde logeerpartij. Daarom vind je hieronder een overzichtelijk stappenplan voor het organiseren van een slaapfeestje:

 1. Maak de uitnodigingen

  Maak allereerst een gave uitnodiging en zet hier duidelijk in wat voor spullen de kinderen allemaal moeten meenemen. Heb je bijvoorbeeld zelf genoeg matrassen in huis? En dekens? Of is het handig als iedereen z’n eigen luchtbed meeneemt? 
 2. De gastenlijst

  Denk ook na over hoeveel kinderen je uitnodigt, want hoeveel slaapplek heb je eigenlijk? Bij een slaapfeest hoort het er natuurlijk wel bij dat je allemaal knus op matrassen naast elkaar ligt. Maar als je maar een kleine slaapruimte hebt, wordt het vinden van een slaapplek voor tien vriendinnen van je dochter een stuk lastiger. De kinderen moeten natuurlijk wel lekker slapen! 
 3. Activiteiten

  Maar denk ook na over de activiteiten die de kinderen die avond en misschien wel de dag erna gaan doen. Wat voor een snacks haal je in huis? Komen ze ook avondeten? En wat doe je met de brunch de volgende dag? Houd er rekening mee dat sommige kinderen misschien wel allergieën hebben: check dit altijd even bij hun ouders. 
 4. Kies een thema

  En welke thema geef je het slaapfeest? Ga je voor een avondje griezelen in Halloweenstijl of kies je voor een ABBA-thema? Dan mag een karaokespel natuurlijk niet ontbreken!

Kortom: doorloop het gehele slaapfeest in je hoofd en schrijf per moment op wat kinderen mee moeten nemen van thuis. Denk overal goed over na en probeer zoveel mogelijk vooruit te plannen: dat werkt vaak het beste!

Checklist voor een slaapfeestje: wat neem je mee?

Gaat je kind zelf naar een logeerpartij? Geen zorgen! Met onderstaande checklist ben je er zeker van dat je kind niks vergeet op zijn slaapfeest! 

1. De algemene spullen voor een slaapfeest

De belangrijkste spullen om mee te nemen naar een slaapfeestje zijn:

 • een tandenborstel;
 • douchespullen;
 • handdoek;
 • schone onderbroek;
 • kleding voor de volgende dag;
 • een kussen;
 • slaapzak;
 • en misschien wel een luchtbed om op te slapen.

2. Shop een pyjama die past bij het thema van het slaapfeest

Natuurlijk had de pyjama ook onder de categorie ‘algemene spullen’ mogen vallen, maar het is zo’n ontzettend belangrijk onderdeel van het logeerpartijtje, dat we het apart opsommen! Want je pyjama kies je natuurlijk uit op basis van het thema dat bij het slaapfeest hoort. Kijk online voor wat inspiratie en koop een geschikte slaapfeest-outfit! Hoe meer je uitpakt, hoe leuker de avond natuurlijk. 

3. Een gaaf cadeau!

Het is natuurlijk een feestje en bij een feestje hoort een geschikt cadeau. Wat wil het vriendje of vriendinnetje van je kind graag hebben? Kan z’n kamer nog wel een touch up gebruiken? Ga dan voor een gave lamp, speelgoed, een mooi boek of juist voor een gepersonaliseerd cadeau zoals een mok met een mooie spreuk erop. Hier maak je iedereen blij mee! Of staat er misschien al maanden iets op z’n verlanglijstje? Verras ‘m dan met dat ene cadeau waar ie al tíjden van droomt. En natuurlijk mag een leuk kaartje niet ontbreken!

Tip: wist je dat je via de Westwing Club sales ook veel items kunt vinden voor een slaapfeestje? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen om plaids, kussens én nog veel meer te shoppen!

4. Snacks of lekkere hapjes voor het slaapfeest!

Als er iets bovenaan het lijstje staat, zijn het wel snacks of heerlijke hapjes. Ook al geeft de gastvrouw of -heer aan dat er voor eten wordt gezorgd: het is alsnog leuk om iets lekkers mee te nemen. Het is namelijk een lief gebaar! Let er wel op dat je een klein hapje meeneemt: anders blijft er te veel eten over en dat is zonde. Een lekkere chocoladereep, een goed sapje of je favoriete zak chips is voldoende!

Slaapfeestje ideeën: wat kun je doen op een slaapfeestje? 

Bij een slaapfeest horen natúúrlijk ook grappige spelletjes! Het meest bekende spel is wel ‘Doen, durven, waarheid’ waardoor de kinderen elkaar nog net iets beter leren kennen. Of wat dacht je van een te gekke karaokeavond met allemaal oude hitjes? Vaak eindig je de avond met een goede film: dus maak zeker van tevoren al een lijstje met mogelijke opties! 

Bij een goed logeerpartijtje hoort natuurlijk ook lekker eten! Blijven de kinderen eten? Dan is het ook leuk om makkelijk eten te maken, wat daarna heerlijk op de bank onder een fleecedeken opgegeten wordt met een lekker sapje. Of wil je juist voor een heerlijke spelletjesavond gaan? Weet dan wel wat leuke spelletjes zijn! Organiseer een spelletjesavond met bordspellen en kaartspellen voor kids en het wordt één groot feest. 

Een activiteit bij je slaapfeest krijgt pas echt sfeer met de juiste woonaccessoires in huis. Mooie kaarsen, prachtige vazen, een sfeervolle lamp, kleurrijk servies en kleine theelichtjes zijn dat ook wel echt musthaves die leuk zijn om in huis te hebben. Oók als het voor een kinderfeestje is!

Wat heb je nodig voor een slaapfeestje? 

We hopen dat je na deze blog precies weet wat je nodig hebt voor een slaapfeestje om er een topfeest van te maken! Wil je je kind verrassen? Dan kun je er ook voor kiezen om een surprise party te organiseren. Of organiseren jullie voor het kinderfeestje een filmavond en heb je nog inspiratie nodig voor de juiste filmkeuze? Dan vind je ook zeker genoeg inspiratie bij ons om een fantastisch feestje te organiseren.

Wil jij je interieur helemaal party proof maken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste feestdecoratie.