zwarte tafel met donker servies

Een origineel en uniek cadeau verzinnen: geloof ons: dat is voor iedereen elke keer weer lastig. Gelukkig kom je al een heel eind als je weet waar diegene van houdt! Is de ontvanger bijvoorbeeld dol op puzzels? Dan is ie superblij met een puzzelboekje of een hersenkraker van duizend stukjes. Of houdt de ontvanger van design? Dan maak je ‘m blij met gave eyecatchers voor in het interieur. Voor elke liefhebber is wel iets passends te vinden! Zo ook voor iemand die écht van eten houdt: de foodie

Inspelen op de passie van je ontvanger is hét recept voor succes. Zeker bij foodies. Foodies zijn mensen die passie hebben voor eten en alles wat daarmee te maken heeft. Zoeken naar de beste smaakcombinaties, het proeven van nieuwe gerechten en verfijnde kennis over voedsel: een foodie is er maar druk mee. Superfijn, want dat maakt het voor jou een stuk makkelijker om een geschikt cadeau te vinden! 

3x cadeaus voor een foodie: eten, eten, eten

Omdat een foodie alles uitprobeert en een brede interesse voor eten heeft, kun je alle kanten op. Dat zijn er nogal veel, dus daarom hebben we een paar geweldige tips voor uitjes waar foodies van smullen. Hier komen ze: 

1. Marktjes en foodhallen voor de echte foodie 

De meeste mensen doen hun wekelijkse boodschappen, strepen het af van hun to-do-lijst en gaan verder met de rest. Maar voor een echte foodie is boodschappen doen een uitje! Daarom maak je ‘m nergens zo blij mee als met een uitje naar een markt of foodhal vol met eten, drinken en nieuwe producten. Neem diegene dus mee op pad!

Een paar uur struinen, ruiken, proeven en dwalen tussen de heerlijkste gerechten. Woon je dichtbij de grens? Steek ‘m dan eens over en ga samen op zoek naar typische buitenlandse producten in een kleine supermarkt op of een plaatselijk marktje. Delicatessenwinkels zijn ook altijd een fijne place to be. 

2. Diner cadeau: fine dining

In fine dining-restaurants krijg je de heerlijkste kleine gerechtjes waar je hart van overslaat. Elke gang worden er kleine hapjes voorgeschoteld: een diner voor de echte fijnproever dus! En laat een foodie daar nou nét van houden. Neem je foodie-vriend, -moeder of -buurman mee uit eten naar een restaurant waar je smaakpupillen geweldig worden getriggerd. Een gezellig uitje waarbij je de hele avond bijpraat, geniet van prachtige wijnen en ingrediënten ontdekt waar je het bestaan nog niet van af wist. Wij zouden het wel weten! 

3. Diner cadeau: shared dining

Een foodie houdt ervan om gerechten te delen. Want het is knap lastig om keuzes te maken uit een menukaart waarop alles lekker klinkt! De ogen van een foodie zijn vaak groter dan z’n maag, dus gerechten delen is de perfecte oplossing. Zo proef je van alles een beetje en maak je optimaal gebruik van je smakenpalet. En je geeft ze meteen de kans om álle kennis over eten op tafel te gooien: blijer krijg je een foodie niet! Dus ga op zoek naar een fijn shared dining-restaurant bij jou in de buurt en reserveer een plekje voor twee. Met een dinercadeau is succes gegarandeerd. 

Met deze 3 kook-essentials verras je een echte foodie

Naast dat een foodie het heerlijk vindt om te struinen op marktjes en verwend te worden in restaurants, staan de meeste foodies ook zélf graag in de keuken. Daarom is het leuk om ze de perfecte kook-essentials cadeau te geven. Bijvoorbeeld één van deze: 

1. Prachtige kruiden 

Kruiden maken of breken een gerecht. En dat weten foodies ook! Daarom staat z’n keuken waarschijnlijk vol met de heerlijkste kruiden. En daar voegt ie graag nog meer onontdekte parels aan toe. Zoek daarom naar exotische kruiden als vanillepeper of rozenzout en verras de ontvanger met een nieuwe smaaksensatie. Of kies voor traditionele toppers als tijm of rozemarijn. Verpak de kruiden in een mooie pot en de ontvanger heeft meteen een mooie eyecatcher voor in de keuken. Met een beetje geluk mag je meteen blijven eten!

2. Smaakvolle recepten

Echte kookfanaten zijn dol op nieuwe recepten. Zo kunnen ze nieuwe smaken uitproberen, ingrediënten ontdekken en hun smaakpupillen aan het werk zetten. Daarom is een receptenboek het perfecte cadeau voor foodies! Houdt de ontvanger van Italiaans? Of juist van de Oosterse keuken? Voor elke smaak is wel een receptenboek te vinden. Wil je juist een persoonlijke twist aan je cadeau geven? Bundel dan al jullie favoriete recepten tot één kookboek. Zo kan de ontvanger altijd in een handomdraai een van jullie favoriete maaltijden op tafel toveren. Want nostalgische gerechten smaken stiekem vaak toch het lekkerst. 

(Het diner helemaal afmaken? Dat doe je met een goed glas wijn erbij! Check ook eens deze wijncadeaus voor de allerleukste wijngerelateerde geschenken).

3. Keukengerei en dienbladen

Wie kookt, heeft natuurlijk wel de juiste materialen nodig om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. Peil daarom of jouw foodie-vriend of -vader toevallig nog iets mist in de keuken. Een ontpitter voor fruit bijvoorbeeld? Of een speciale mixer waarmee je kruiden nog beter verpulvert? Vaak zijn foodies superblij met dit soort praktische cadeaus: ze hebben er namelijk echt iets aan! Weet je niet wat de cadeauontvanger nog mist in de keuken? Of heeft ie alles al? Dan is een prachtig dienblad een goed idee. Daar heb je er namelijk nooit genoeg van: naast praktisch nut dienen ze ook een decoratief doel!

Eigenlijk zijn foodies de perfecte cadeauontvangers: er is altijd wel een passend cadeau te vinden! En als je het slim aanpakt, heb je er zelf ook nog iets aan. Als je samen gaat dineren, leer je zelf ook allerlei nieuwe gerechten kennen, en als je kookgerei cadeau doet, is de kans groot dat je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgt. Is dat even genieten! 

Wil je iemand bedanken of juist je excuses aanbieden? Ook daarvoor hebben we de leukste kleine cadeautjes! Ben je nog op zoek naar een mooi cadeau voor een echte foodie? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste cadeaus!