geld hartjes vorm

Het is je vast wel eens overkomen: de dag voor de verjaardag van een goede vriend realiseer je je dat je nog helemaal geen cadeau hebt gekocht. Wat nu? Je kunt hem zo kort van tevoren niet meer vragen wat zijn wensen zijn en zelf heb je ook geen flauw idee wat hij wil hebben. Je denkt erover na om een kaasplankje en een lekkere fles wijn cadeau te doen, maar zo’n foodie is hij nou ook weer niet. Dan besluit je hem geld te schenken. Een prima idee, want met dat geld kan hij zelf iets kopen dat op zijn verlanglijstje staat! Een geldcadeau is iets minder origineel, maar tóch leuk om te geven! Het is namelijk maar net wat voor feestje je ervan maakt. Met deze 7 tips – zoals over geld vouwen – kun jij op een creatieve manier geld cadeau doen aan die goede vriend of vriendin!

Tip 1: geld-origami is een gouden vondst! 

Als je besluit om geld te geven aan die goede vriend of vriendin, is het leuk om dat geld op een creatieve manier te presenteren. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor hen. Geld krijgen is leuk, maar nog eens extra leuk als de gever heeft nagedacht over de presentatie. In plaats van een gewone envelop kun je op een aantal leuke manieren geld vouwen! Leuk om cadeau te geven bij een klein cadeautje.

Misschien wel de meest speciale manier is door geld te vouwen in origami-vorm! Op het internet vind je talloze instructies voor de bijzonderste origamicreaties. Is die goede vriend een grote hondenvriend? Kies er dan voor om een briefje van 20 euro te vouwen in de vorm van een hond. Zo kun je met geld vouwen op simpele wijze een bankbiljet van 20 euro cadeau doen toch net wat specialer maken.

Tip 2: hartje geld vouwen

Als de jarige job iemand is die echt heel belangrijk voor je is – zoals een broer of zus, vader of moeder, of misschien wel je partner – dan kun je ook het geld vouwen op een manier waaruit jouw liefde voor hen blijkt. Bijvoorbeeld door een hartje van geld te vouwen. Met dit kleine gebaar laat je aan hem of haar zien dat hij of zij echt dierbaar voor je is! Maar ook een harte van geld vouwen is een goed idee als bedank cadeau!

Tip 3: hartje geld vouwen en inlijsten

Je kunt eveneens verschillende biljetten van 5 euro in hartjesvorm vouwen en deze inlijsten. Zo maak je het geld vouwen en schenken nog wat specialer en wordt het geld een cadeautje op zich. Wil je echt creatief aan de slag? Dan kun je er zelfs een klein kunstwerkje van maken! Bijvoorbeeld door geld te vouwen in de vorm van de favoriete plant of bloem van diegene aan wie je het geeft. 

Of snijd een sjabloon uit stevig wit papier, waarachter je bankbiljetten kunt stoppen. Zo maak je met bankbiljetten van verschillende waarden – en in verschillende kleuren – de mooiste creaties. Denk bijvoorbeeld aan een sjabloon van het gezicht van jouw vriend of vriendin. Met de bankbiljetten in verschillende tinten kun je dat sjabloon vervolgens heel mooi inkleuren. Kost wat tijd, maar zo wordt dat geldgeschenk een écht kunstwerk!

Tip 4: geld vouwen en verstoppen door het huis

Als het geld een cadeau is voor een kind, kun je niet alleen geld vouwen, maar er ook een speurtocht van maken! Bijvoorbeeld door de biljetten in de vorm van verschillende dieren te vouwen en deze te verstoppen door het hele huis. Geef de jarige een kaart mee waarop hij of zij de dieren kan afvinken en laat de zoektocht maar beginnen!

Wil je geld vouwen en cadeau doen aan een volwassene? Ook dan is een speurtocht een leuk idee. Maar dan geen bewuste, maar een onbewuste speurtocht. Verstop de bankbiljetten op verschillende plekken in het huis, de auto en in de kleren van de jarige. Zoals in het bakje met de autosleutels, in diens schoenen, jaszak of in de badkamerkast naast de tandenborstel. Zo komt de jarige telkens weer een nieuw cadeautje tegen in de aanloop naar z’n verjaardag!

Tip 5: opgerold staat netjes

Ook is het leuk om de jarige een grote glazen pot met snoep cadeau te doen en verder niks te verklappen. Als hij of zij dan op een luie woensdagavond lekker aan het smikkelen is van de chocolaatjes en snoepjes, komt ie zomaar een bankbiljet tegen. Dat is pas een fijne verrassing! Lijkt het je niet helemaal fris om dat bankbiljet direct tussen alle snoepjes te stoppen? Doe dan een lege wc-rol in het midden van de pot waarin je de opgerolde bankbiljet(ten) kwijt kan. Vul de pot eromheen met snoep en wacht af tot de jarige zijn verrassing vindt!

Tip 6: verberg het geld in een zeepje

Net zo’n grote verrassing is het verstoppen van een bankbiljet in een zelfgemaakt zeepje. Op het internet vind je allerlei tips, trucs en zelfs hele handleidingen hoe je dit kunt uitvoeren. Let wel op! Dit is een cadeau met een lange adem, dus je zal even moeten wachten tot de jarige z’n cadeau vindt. Maar als hij of zij na maanden van handen wassen dan eindelijk het eurobiljet vindt, is er eigenlijk geen grotere verrassing denkbaar!  

Tip 7: goochel het geld tevoorschijn

Een leuk idee voor jonge kinderen is om geld niet zomaar te geven of te vouwen in de vorm van hun favoriete dieren, maar door het ze geven op nog een manier waar kinderen altijd van onder de indruk zijn. En dat is goochelen! Zoek online op goede uitlegvideo’s en voor je het weet ben jij een echte illusionist die geld achter iemands oren vandaan kan toveren!

Hopelijk heb je met onze tips op een leuke en creatieve manier geld kunnen schenken aan een goede vriend, vriendin of andere dierbare? Ben je nog op zoek naar een mooi cadeau? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste geschenken!